פתח תקווה: העירייה מקדמת הקמת יחידת רחפנים לטובת מערך הביטחון

פתח תקווה: העירייה מקדמת הקמת יחידת רחפנים לטובת מערך הביטחון
דוברות העירייה

בהמשך להקמת המשל"ט אשר נותן מענה לאירועים בטחונים בזמן אמת ובהמשך לפריסת מאות מצלמות הביטחון ברחבי העיר ותגבור סיירות הביטחון, ראש העיר וסגנו צדוק בן משה יקדמו את הקמת יחידת הרחפנים עירונית אשר תשמש את יחידות הביטחון בהתמודדות עם אתגרי החירום, כמו, איתור נעדרים, תאונות ומרדפים משטרתיים. כמו כן, במסגרת פעילות היחידה, יהיה ניתן להשתמש ברחפן לצורך בדיקת שריפות בלתי חוקיות מחוץ לעיר וכן שימוש בכריזה מהאוויר. היחידה תעמוד בדרישות רשות שדות התעופה והנחיות הרגולטור בנושא.

דוברות העירייה

כזכור, המשרד לביטחון פנים ומשטרת ישראל פרסמו לאחרונה את מפת הפשיעה בערי ישראל בין השנים 2016 – 2021.  מהנתונים עולה כי פתח תקוה במקום השני מבין הערים הגדולות שבהן נרשמה ירידה המשמעותית בפתיחת התיקים. בתוך כך, יחידת הרחפנים צפויה לתת מענה משלים לאתגרים השונים בתחום.

ראש העיר רמי גרינברג "יחידת הרחפנים תתמוך בכלל הפעילות שאנחנו מקדמים למען בטחונם של התושבים ושמירה על איכות חייהם. לצד שיתוף הפעולה עם משטרת פ"ת – בשנים האחרונות פתח תקוה עברה מהפכה בתחום הביטחון והמענה הניתן כנגד אירועי פשיעה, וונדליזם וכנגד אירועים הפוגעים באיכות חיי התושבים. במסגרת הטיפול המקיף שניתן בנושא, צוותים של השיטור העירוני והמשטרה ביצעו תפיסות רבות ומונעים מידי יום אירועים פליליים וביטחוניים. כחלק מהרחבת מערך הביטחון בעיר, נפרסו מצלמות רבות בכל רחבי העיר ובפאתי העיר וכן הוקם משל"ט עירוני המאוייש 24/7 ומגיב לאירועים בזמן אמת. כמו כן, הוקמו סיירות עירוניות אשר במסגרת פעילותן נתפסו מאות מקרי פשיעה בזמן אמת, כמו סיירת אופנועים המורכבת מיוצאי יחידות קרביות, סיירת שטחים פתוחים ועוד. אנחנו נמשיך לפעול בכל הכלים העומדים לרשותנו כדי להבטיח את שלומם ובטחונם של תושבי פ"ת."

סגן ראש העיר צדוק בן משה "תגבור מערך הביטחון בעיר ע"י הקמת יחידת הרחפנים, תציב את פתח תקוה בשורה אחת עם ערים מתקדמות בעולם ותאפשר לאגף הביטחון להעמיק את מעטפת הביטחון עבור תושבי העיר. לאור הפעילות הענפה שהעירייה עשתה בתחום זה, תחושת הביטחון של התושבים בעליה מתמדת והיחידה החדשה תהיה נדבך משמעותי במערך האכיפה והאבטחה העירוניים."

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
היום (שני) עיריית פתח תקווה עברה לידיים צעירות!
במסגרת יום חילופי השלטון המסורתי, בני ובנות הנוער בעיר לקחו...
חלום של עדלאידע!
עדלאידע 2025 תתקיים בסימן חלומות! בתקווה לחלומות טובים, ורודים ושלווים,...
נעמי סימן טוב מנכ"ל הקניון הגדול פ"ת יחד עם שורדת מסיבת נובה גילי יוסקוביץ בטקס פתיחת חנות פופ-אפ לזכרה של שותפתה למותג רומי אליהו ברנט ז"ל
חנות פופ-אפ ראשונה ומרגשת של שורדת מסיבת הנובה גילי יוסקוביץ...
פופ אפ ראשון של המותג FRDM יפתח בעופר הקניון הגדול: החנות משיקה קולקציית בגדי פסטיבלים של המעצבת שורדת מסיבת הנובה גילי יוסקוביץ ושל רומי אליהו ברנט ז"ל שנרצחה במסיבת הנובה
חנות פופ-אפ ראשונה ומרגשת של שורדת מסיבת הנובה גילי יוסקוביץ...
מובילות דרך: נשות אדמונד דה רוטשילד ישראל התכנסו לערב שכולו עוצמה נשית, חוסן והשראה
לקראת יום האישה הבינלאומי, יפית נמליך-סוכרי, מנכ"לית ניהול תיקי השקעות...
לראשונה בארץ - נחנך מרכז To Be!
אמש (ראשון) נחנך מרכז To Be -  מרכז ראשון מסוגו בארץ המיועד...
העגלה של איתי - יריד החסד היחודי באולפנית אמית ישורון
במסגרת סיכום המחצית הראשונה באולפנית אמית ישורון פתח תקווה, קיימו...
מפגשים אישיים והרצאות מרתקות עם הנשים החזקות לרגל יום האישה: רותם חג'ג', יפעת הללי אברהם ומורן קורס וסנדי דזן
בחודש האישה הבינלאומי יערוך עופר הקניון הגדול בפ"ת  ב- 5...
נבחרו שמונה הנשים אשר יקבלו את אות האישה המובילה לשנת 2025
בחודש מרץ נציין את "פתח תקווה שווה - חודש האישה",...
הנוער בפתח תקווה מצטרף לחזית ההסברה הישראלית - השבוע הסתיימה תכנית מנהיגות הנוער של מטה ההסברה האזרחי
תכנית מנהיגות הנוער של מטה ההסברה האזרחי - 'TEEN SPIRIT'...
דילוג לתוכן