פתח-תקווה: מחירי השכירות טיפסו ב-7% בשנתיים האחרונות

פתח-תקווה: מחירי השכירות טיפסו ב-7% בשנתיים האחרונות
צילום סמדר יזדי

נתוני הלמ"ס חושפים: שכר הדירה הממוצע בפ"ת – כ-3,900 שקל בחודש

יו"ר ארגון הקבלנים אהרון דינוביץ: "העירייה חייבת להמשיך ולעודד התחדשות עירונית"

שכר הדירה הממוצע בפתח תקווה עלה ב-7% בשנתיים האחרונות וב-3% בשנה האחרונה – כך עולה מניתוח שבוצע בארגון קבלני פתח תקווה לנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. שכר הדירה הממוצע בפ"ת ב-2019 עמד על 3,900 שקל בחודש, לעומת 3,787 שקל ב-2018 ו-3,658 שקל ב-2017. בפ"ת כ-28% מהתושבים גרים בדירות שכורות.

הלמ"ס פירסמה לראשונה את מחירי השכירות בערים הגדולות בישראל בשלוש השנים האחרונות, וכן לפי המחוזות בישראל. הניתוח כולל את מחירי הדירות להשכרה לפי מספר חדרים: עד 2 חדרים, 2.5-3, 3.5-4, 4.5-6, וכן את הממוצע הכללי.

מחירי השכירות בפ"ת עלו גם בחלוקה לקטגוריות לפי גודל דירה: שכ"ד דירות עד 2 חדרים עלה ב-4% בשנתיים ל-2,730 שקל, שכ"ד דירות 2.5-3 חדרים עלה ב-6% ל-3,390 שקל, שכ"ד של דירות 3.5-4 חדרים עלה ב-4% ל-4,191 שקל, ושכ"ד דירות 4.5-6 חדרים עלה באותו שיעור ל-5,328 שקל.

לדברי אהרון דינוביץ, יו"ר ארגון הקבלנים והבונים פתח תקווה, "אין מספיק בנייה בפתח תקווה, התחלות הבנייה בירידה בשנים האחרונות ונוצר מחסור חמור של דירות בעיר וכן בקרקעות פנויות שרק הולכות ומתמעטות. כל זאת משתקף בנתונים ואנחנו רואים עלייה במחירי הדירות לרכישה וכן במחירי השכירות. העירייה חייבת להמשיך לעודד את הבנייה למגורים בעיר, ובעיקר בהתחדשות עירונית, ולעשות זאת במתחמים שלמים כדי לתת את הדעת גם לתכנון שכונתי וסביבתי ולתשתיות חדשות ולשטחים ציבוריים. מאז כניסתו לתפקיד של ראש העיר הנוכחי רמי גרינברג חל שינוי במדיניות העירייה שמקדמת בברכה תכניות התחדשות עירונית במלוא המרץ ופועלת לשחרור חסמים לתוכניות התחדשות עירונית שהוקפאו, אך למרות זאת הביקושים הכבושים שצפויים להתפרץ בקרוב יפגשו עם מלאי דירות נמוך – וזה יחייב את העירייה לצמצם את הבירוקרטיה וליזום תהליך מואץ ביותר של הוצאת היתרי בנייה".

עלייה במחירי השכירות בכל הארץ

מבדיקת מחירי השכירות בכל הארץ, עולה כי שכר הדירה החודשי הממוצע עלה בשנה האחרונה ב-4% וטיפס ב-6% בשנתיים האחרונות. שכ"ד הממוצע עמד בשנת 2019 על 3,948 שקל בחודש –לעומת 3,805 שקל ב-2018, ו-3,716 שקל ב-2017.

העלייה החדה ביותר במחירי השכירות היתה לדירות של 2.5-3 חדרים – 4% בשנה ו-7% בשנתיים. בחלוקה למחוזות בולט מחוז הדרום עם עליית מחירי שכירות ממוצעת של 9% בשנתיים האחרונות, ומחוז הצפון בולט בעלייה של 5% בשנה האחרונה. העיר הבולטת ביותר בעליית מחירי השכירות היא אשקלון שהמחירים בה עלו ב-11% בשנתיים ו-5% בשנה האחרונה.

פתח-תקווה: מחירי השכירות טיפסו ב-7% בשנתיים האחרונות
צילום סמדר יזדי
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
בת-ים מובילה יוזמה קהילתית חדשה: מרתון שיקופים לשיפור כלים להתנהלות כספית
במהלך שבוע שעבר התקיים במרכז הצעירים בבת-ים מרתון שיקופים, במסגרת...
"יכולים לשנות מסלול חיים שלם" - חה"כ סימון דוידסון ביקר בכפר הנוער "מבואות ים"
"יכולים לשנות מסלול חיים שלם": חה"כ סימון דוידסון ("יש עתיד")...
ורד עיני קדר מלהבים מוציאה לאור רומן פסיכולוגי נועז
"מה היא עושה כאן? מה היא עושה בבית הקטן הזה,...
בשורה מצוינת לתושבות ולתושבי פתח תקווה!
חברת אלקטרה אפיקים הודיעה רשמית על הכנסת 35 אוטובוסים חדשים...
קניון עופר רחובות פותח חנות דגל חדשה של ZARA על שטח של 3,900 מ"ר החנות נפתחה בהשקעה של 50 מיליון ₪
אחד הסניפים החדשניים, העדכניים והגדולים של זארה בישראל. הסניף יציע...
המדריך המלא לאילוף כלבים בבית הלקוח ובמרכז
מאלף כלבים בבית הלקוח אילוף כלבים יכול להיות תהליך מאתגר אך...
כנס אומנה, המאגד את כלל הגורמים הפעילים בתחום, יתקיים ברביעי הקרוב (19.11) בכפר המכביה
שמים על השולחן את הסוגיות הבוערות שבתחום האומנה. ביום רביעי...
עיריית בת-ים השיקה את מרכז החדשנות והטכנולוגיה לגיל הרך – מהלך פורץ דרך בחינוך העירוני
הבוקר נערך בבת-ים טקס החניכה הרשמי של מרכז החדשנות והטכנולוגיה...
"קול לכל גבר” – תערוכת אמנות ייחודית המציינת לראשונה בישראל את יום הגבר הבינלאומי ביוזמת עיריית פתח תקווה התערוכה תוצג בין התאריכים 20–19 בנובמבר 2025 בלובי מגדל I, מגדלי בסר
עיריית פתח תקווה גאה להשיק את תערוכת האמנות “קול לכל...
עיר הפסטיבלים: פסטיבל "אורות של תקווה" יחד עם שלומי שבת וזהבה בן בפתח תקווה
בחג האורות הקרוב תתמלא פתח תקווה בזוהר, מוזיקה ואווירה קסומה...
דילוג לתוכן