ראש העיר הציג את התנגדות העירייה לתכנון כביש 40 החדש

ראש העיר הציג את התנגדות העירייה לתכנון כביש 40 החדש
קרדיט: דוברות עיריית פתח תקווה

בהמשך להפצת התכנית האלטרנטיבית של העירייה אמש, התכנסה הבוקר (ב') הועדה המחוזית לתכנון ובניה כדי לדון בהתנגדות שהגישה העירייה במסגרת הפקדת כביש 40 החדש ע"י המדינה. ראש העיר רמי גרינברג וגורמי המקצוע הציגו בפני חברי הועדה את התנגדות העירייה לתכנית המוצעת וכן את התכנית האלטרנטיבית שהעירייה מבקשת לקדם. מדובר בתכנית מקיפה ומפורטת אשר נבנתה בשיתוף ובהיוועצות עם נציגויות מטעם תושבי העיר. זאת במסגרת סדרת הכינוסים שראש העיר וגורמי המקצוע ברשות ערכו בנושא בחודשים האחרונים.

ראש העיר רמי גרינברג הציג את התנגדות העירייה לתכנון המקורי ואמר בפני נציגי הועדה כי "בנוגע לכל התכניות של סירקין – פתח תקוה לא צריכה את זה. יש בפתח תקוה התפתחות קיימת בפרוייקטים של התחדשות עירונית בשכונות הותיקות, כפי שמחוייב במציאות.

הוספת יחידות דיור בתכניות סירקין מבחינת פ"ת זה לא יתרון אלא ההפך הוא הנכון, לכן, אם המדינה לא היתה מקדמת את התכניות – זה היה טוב. מכאן גם ההשלכות לכביש 40 שבפועל מי שיפגע אלו תושבי שכונות האזור. לאורך כל הדרך אנחנו הצענו פתרונות חלופיים טובים יותר וזאת במסגרת השיח שניהלנו עם התושבים המקומיים בנושא. בתכנית שלנו אנחנו מציגים איך ניתן בכל זאת לשמר את צומת חזן עד כמה שאפשר כדי לשמור על הקישוריות באזור. על כן אני מבקש לבחון הצעה זו. בנוסף עם התחלת השיקוע באזור צומת חזן, אני מבקש לקדם את הקירוי ולמנוע פגיעה סביבתית וכן לתת מענה סביבתי למעבר הכביש בסמוך למוסדות חינוך. אני מבקש לקבל את דרישת העירייה לקדם את הפיתוח במובלעות שנוצרות בעקבות מחלף ברב עובדיה יוסף וליצור שם פארקים ציבוריים לרווחת התושבים.

קרדיט: דוברות עיריית פתח תקווה

בנוסף, כדי למנוע ככל שניתן את הפגיעה בשדרה הירוקה בדדו ובעצים העתיקים, אני מבקש לקדם מנהרת תשתיות שתמנע פגיעה זו. גם אם יש לזה עלויות, ההשקעה שווה. כמו כן אנחנו מבקשים לקדם חיבור בין יוספטל ודדו לסירקין החדשה על הפארק המתוכנן לקום מעל הקירוי של כביש עוקף 40 באזור של הספורטק היום."

עוד קודם לדיון בנושא, הופצה תמצית תכנית ההתנגדות של העירייה לעיון תושבי העיר. בדברי ההקדמה לתכנית כתב ראש העיר כי "העירייה אינה מעוניינת בקידום הפרוייקטים הללו ואם הדבר היה תלוי רק בי – הם לא היו יוצאים לפועל. במסגרת זו אנחנו פועלים כדי למזער את הנזקים בתכנית שמקדמת המדינה ולהבטיח שהאינטרס של תושבי העיר יבוא לידי ביטוי לפני כל אינטרס אחר."

עוד ציין ראש העיר כי במקביל להתנגדות הזו, העירייה מנהלת עתירה בבית המשפט כנגד נושאי תכנון שונים הנוגעים לתכנית סרקין כאשר עד כה נרשמו הישגים משמעותיים בנושא "בית המשפט הכיר בחשש העירייה ממחסור בתשתיות תחבורה מספקות למתחם, מה שהוביל להסדר, לפיו, תיערך בדיקת היתכנות תחבורתית בשלב מוקדם יותר מזה שנקבע בתכנית – מה שיאפשר לבחון בזמן אמת את קצב הקמת התשתיות הנדרשות למתחם. בנוסף, קבע ההסדר מספר הוראות שעיניינם הגברת השקיפות והבקרה בפעילות הצוות המלווה לתכנית שיאפשר להגיש התנגדויות בנושאי התחבורה לאחר בדיקת ההיתכנות התחבורתית."

כמו כן, בהמשך לדרישת ראש העיר הונמך רף היקף יחידות הדיור שלאורו תבוצע הבדיקה התחבורתית מ-4000 יח"ד ל-2700 יח"ד. מדובר בהחלטה שתבטיח את הפתרונות התנועתיים לפני הגידול המשמעותי באוכלוסיית האזור. בנוסף, הוחלט כי תהיה נציגות מטעם עיריית פתח תקוה בצוות המלווה של הפרוייקט.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
שבוע החינוך היסודי בפתח תקווה
שבוע החינוך בבתי הספר היסודיים בעיר יתקיים השנה בין התאריכים...
CARיריסטיות2 נשים מובילות את עתיד ענף הרכב בישראל
אירוע ייחודי ב-17 במרץ בקריית המוזיאונים בפתח תקווה, בהובלת ארגון...
בשביל הירקון": עשרות אירועי טבע ותרבות לאורך נחל הירקון בסוף השבוע האחרון של חודש מרץ
למעלה מ-90 פעילויות מגוונות לכל המשפחה יתקיימו לאורך נחל הירקון...
היום (שני) עיריית פתח תקווה עברה לידיים צעירות!
במסגרת יום חילופי השלטון המסורתי, בני ובנות הנוער בעיר לקחו...
חלום של עדלאידע!
עדלאידע 2025 תתקיים בסימן חלומות! בתקווה לחלומות טובים, ורודים ושלווים,...
נעמי סימן טוב מנכ"ל הקניון הגדול פ"ת יחד עם שורדת מסיבת נובה גילי יוסקוביץ בטקס פתיחת חנות פופ-אפ לזכרה של שותפתה למותג רומי אליהו ברנט ז"ל
חנות פופ-אפ ראשונה ומרגשת של שורדת מסיבת הנובה גילי יוסקוביץ...
פופ אפ ראשון של המותג FRDM יפתח בעופר הקניון הגדול: החנות משיקה קולקציית בגדי פסטיבלים של המעצבת שורדת מסיבת הנובה גילי יוסקוביץ ושל רומי אליהו ברנט ז"ל שנרצחה במסיבת הנובה
חנות פופ-אפ ראשונה ומרגשת של שורדת מסיבת הנובה גילי יוסקוביץ...
מובילות דרך: נשות אדמונד דה רוטשילד ישראל התכנסו לערב שכולו עוצמה נשית, חוסן והשראה
לקראת יום האישה הבינלאומי, יפית נמליך-סוכרי, מנכ"לית ניהול תיקי השקעות...
לראשונה בארץ - נחנך מרכז To Be!
אמש (ראשון) נחנך מרכז To Be -  מרכז ראשון מסוגו בארץ המיועד...
העגלה של איתי - יריד החסד היחודי באולפנית אמית ישורון
במסגרת סיכום המחצית הראשונה באולפנית אמית ישורון פתח תקווה, קיימו...
דילוג לתוכן