ראש העיר חתם על אמנת "קחו אתכם את הזבל" – מיזם לשמירה על סביבה נקיה במרחב הציבורי

ראש העיר חתם על אמנת "קחו אתכם את הזבל" – מיזם לשמירה על סביבה נקיה במרחב הציבורי
פרופ' מיכל ציון עם הסוודר הלבן | קרדיט: דוברות עיריית פתח תקווה

היום, יום חמישי ה-18.2 חתם ראש העיר רמי גרינברג על אמנת "קחו אתכם את הזבל", מיזם שהוקם ע"י פרופ' מיכל ציון ראשת המרכז להוראת המדעים באוניברסיטת בר-אילן. מטרת המיזם היא לפתח אחריות אישית של כלל האזרחים למניעת השלכת פסולת ושמירת הסביבה במרחבים הציבוריים, באמצעות חינוך, הסברה ואכיפה, כל זאת כדי שכלל האזרחים יכירו בשטחים הציבוריים כבמשאב לאומי, שיש לשמור עליו ולטפח אותו.

ראש העיר רמי גרינברג | קרדיט: דוברות עיריית פתח תקווה

את המיזם מקדם בעיר האגף לאיכות הסביבה, מנהל שפ"ע, בעידודו של ראש העירייה, אשר מבקש לעודד ביתר שאת את השמירה על הסביבה, מתוך דאגה לקיימות לטובת הדורות הבאים.

ראש העיר רמי גרינברג  "המיזם מעודד פיתוח עשייה עם דגש על אחריות אישית של כל אחת ואחד. להבדיל ממבצעי ניקיון בהם מתנדבים ניקו אחרי מלכלכים אחרים, יש במיזם הזה צעדים אופרטיביים בתחומי החינוך, ההסברה והאכיפה. במסגרת הצעדים המתוכננים, עיריית פתח תקוה תקיים פעילויות הסברה  וחינוך מול כל שכבות הגיל ובכל אמצעי המדיה העומדים לרשותה, תעמיק את האכיפה הנוגעת לשמירה על ניקיון הסביבה, תיידע את הציבור בדבר פעילויות האכיפה ותגביר אותה".

פרופ' מיכל ציון עם הסוודר הלבן | קרדיט: דוברות עיריית פתח תקווה

מ"מ ראש העיר וראש מנהל שפ"ע צדוק בן משה הוסיף כי "ניקיון העיר הוא אחד הנושאים החשובים שאנו עוסקים בו ברמה היומיומית. נמשיך לפעול נגד מפירי החוק הפוגעים בסביבה ובכך למעשה פוגעים בכל אחד ואחת מאיתנו".

פרופ' מיכל ציון, יו"ר 'קחו איתכם את הזבל': "אני מודה לרה"ע רמי גרינברג על החתימה על האמנה של 'קחו אתכם את הזבל'. ישראל טובעת בזבל ולא יכולתי לעמוד מהצד. הבנתי שחייבים לפעול אחרת. מה שהיה עד עכשיו לא הצליח, ומצב הזבל במרחב הציבורי הגיע לממדים איומים. החלטתי להקים את המיזם "קחו איתכם את הזבל", שאומר כי רק אחריות אישית של כל התושבים לא ללכלך ולא להשאיר זבל ברשות הרבים תשנה מציאות במדינת ישראל. לרשויות המקומיות תפקיד מפתח בשינוי המציאות הזו בישראל בהיבטים של הסברה אכיפה מסיבית וחינוך. עיריית פתח תקוה עשתה מהפך מקצה לקצה בתחום איכות הסביבה והיא אחת הערים המובילות בנושא בישראל. אין לי ספק כי עיריית פתח תקוה לא רק תחתום על האמנה אלא גם תהיה המנהיגה והדוגמא האישית לכל ראשי הרשויות בישראל איך מטמיעים את רוח המיזם כחלק משגרת החיים בעיר".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
פורים צבעוני ושווה לכל המשפחה! 🎉 3 ימים של הקרנות סרטי ילדים ב־15 ₪ בלבד 🎭 בשילוב פסטיבל בובות פופ עם עשרות דוכנים של אספנים מכל רחבי הארץ בעופר הקניון הגדול
פורים צבעוני  יערך בעופר הקניון הגדול בפתח תקווה, מקבוצת קניוני...
פורים צבעוני וססגוני לכל המשפחה בעופר הקניון הגדול פ"ת
🎉 3 ימים של הקרנות  סרטי ילדים  ב־15 ₪ בלבד...
היקב ההיסטורי בלב המושבה אשר ישמש למרכז חדשני לצעירים ייקרא ע"ש גיבור ישראל רן גואילי
בקרוב יסתיימו העבודות להפיכת היקב ההיסטורי בפינת הרחובות אוסישקין וחיים...
פארק נדיר: הזמרת והיוצרת האגדית קורין אלאל ז״ל מונצחת בפתח תקווה: נחנך פארק חדש על שמה
פארק חדש נחנך בפתח תקווה ונקרא על שמה של הזמרת...
פתח תקווה כובשת את צמרת החינוך המיוחד בישראל: בית הספר שלום זכה בפרס החינוך הארצי
בית הספר שלום פתח תקווה, בית ספר לחינוך מיוחד בניהולה של...
חג פורים פראי בפתח תקווה: פתח תקווה חוגגת בשאגות שמחה עדלאידע 2026 באווירת ספארי
חגיגות העדלאידע חוזרות השנה לפתח תקווה, והפעם בנושא ספארי צבעוני...
לא מפסיקים לרוץ! 4.6.26 Save the date מרוץ הלילה של פתח תקווה 2026 יוצא לדרך!
מרוץ הלילה של פתח תקווה יתקיים השנה ביום חמישי, 4.6.26,...
"עיניים פקוחות" כשאבק כוכבים, בדי טקסטיל ואור ישראלי מתלכדים ליצירה אחת שלמה. תערוכת יחיד לאמנית ביאטריס וסרמן
בתערוכה זו, אנו נחשפים לעולמה הפנימי העשיר של האמנית ביאטריס...
עיר הפסטיבלים: פסטיבל 'אמצע הדרך' יוצא לדרך. פתח תקווה חוגגת יצירה ותנועה עם אלפי רקדנים ורקדניות במופעי ריקוד מרהיבים
פתח תקווה הופכת לזירת תרבות ותנועה עם פסטיבל "אמצע הדרך",...
כיצד נראה משק חקלאי בעידן של מהפכת טכנולוגיה חינוכית? - בכפר הנוער ויצו גן ונוף בפתח תקווה פיתחו את "נחמן" רובוט אנושי
בכפר הנוער ויצו גן ונוף בפתח תקווה פועלות מספר מגמות...
דילוג לתוכן