ראש עירית בת ים צביקה ברוט מוביל את בג"צ ראשי הערים נגד המדינה: הגישו בג"צ להשוואת מספרי המפגינים והמתפללים

ראש עירית בת ים צביקה ברוט מוביל את בג"צ ראשי הערים נגד המדינה: הגישו בג"צ להשוואת מספרי המפגינים והמתפללים

חודשיים לאחר שהחלו ההפגנות ההמוניות מול בית ראש הממשלה ברחוב בלפור בירושלים, ייתכן שבקרוב יצטרכו המפגינים להצטמצם: ראשי הערים יוצאים כעת לקרב נגד הממשלה, ודורשים בעתירה שהגישו הבוקר לבג"צ להשוות בין מספרי המפגינים לבין מספרי המתפללים בשטחים הפתוחים.

בג"צ ראשי הערים, אותו מוביל ראש עירית בת-ים צביקה ברוט יחד עם ראש עירית אור יהודה ליאת שוחט, וראש עירית קריית שמונה אביחי שטרן, הגיע על רקע החלטת הממשלה לבצע סגר ולהגביל את בעלי העסקים ואת מספרי המתפללים בערים.

לדברי ברוט- המדינה מבקשת מהם לעמוד מול מאות אלפי תושבים ולהסביר להם מדוע עליהם להתפלל בקבוצות קטנות ביום כיפור או להימנע מלהפעיל את העסק שלהם – אך במקביל היא מאשרת לעשרת אלפים מפגינים להגיע מדי שבוע בניגוד לכללי הקורונה להפגין בבלפור.

לדבריהם, תושבים רבים מסרבים בשל כך להקשיב להנחיות הקורונה, והם זועמים על כך שהמדינה מאפשרת למפגינים להתכנס ללא מגבלות ובאופן חופשי.

העתירה, אשר הוגשה על ידי עו"ד אילן בומבך, מבקשת מבג"צ לקבוע כי שתי הזכויות – הזכות להפגין והזכות להתפלל – הן זכויות שוות, ויש לקבוע כללים אחידים הן להפגנות והן לתפילות בשטחים פתוחים.

לדברי העותרים- ברוט, שוחט ושטרן, המטרה היא להחזיר את אמון הציבור בממשלה ולהעלות את מספר המקפידים על הנחיות הקורונה: "אנחנו במדינה דמוקרטית וחשוב מאד לאפשר הפגנות למי שרוצה בכך" אומר ברוט, "אלא שבאותה מידה יש לאפשר גם את התפילות באוויר הפתוח באותם התנאים. יש להגביל את המספר המשתתפים בשני המקומות בצורה זהה, או לחילופין להתיר את שניהם באופן זהה. אי אפשר לעשות איפה ואיפה, שפוגעת באופן אנוש באמון הציבור במדינה בתקופה כל כך קריטית".

ראשי עירית בת ים צביקה ברוט הוסיף כי "אנחנו עומדים בחזית מול התושבים, וצריכים להסביר להם את ההגבלות של הממשלה. אלא שבכל שבוע התושבים זועמים כשהם נאלצים לוותר על תפילות במניין או להפסיד לקוחות בבתי העסק שלהם, בזמן שהממשלה מאפשרת למפגינים לפעול באופן חופשי. אם המדינה רוצה שהציבור ייקח אותה ברצינות, עליה לקבל החלטות הגיוניות ואחידות, ולא לזגזג. אם הממשלה החליטה לסגור כעת את חופי הים, לאסור הופעות, ולצמצם מאד את התפילות באוויר הפתוח בגלל סכנה בריאותית – אז לא ייתכן שההפגנות יוכלו להימשך כאילו הסכנה אינה קיימת".

ראשי הערים הדגישו כי הם העתירה לבג"צ אינה מתייחסת רק לתקופת הסגר, אלא גם להמשך חיי שגרת הקורונה לאחריו. עד היום הותר למספר קטן יחסית של מתפללים להתפלל יחד בשטחים פתוחים, בזמן שלהפגנות בבלפור הגיעו לעיתים כעשרת אלפים בני אדם.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
שיתוף פעולה מציל חיים בבת-ים: כלב שננעל ברכב חולץ בשלום ע"י הפיקוח העירוני וארגון ידידים
אתמול ,(4.2.26), בשעות הצהריים, נרשמה בבת-ים תזכורת חשובה לכוחו של...
קהילה שצומחת ביחד: יום המעורבות הקהילתית העולמי צוין בפעילות מרגשת בעמותת ש.ק.ל ישראל בבת-ים
בשבוע שעבר, 28.1, צוין ברחבי העולם יום המעורבות הקהילתית העולמי-...
לא רק בגרות בספורט – בגרות לחיים: מירוץ הזיכרון של תלמידי בי"ס רמות לזכר עמית בוסידן ז״ל
הבוקר, 1.2, התקיים במתחם הסאנסט בעיר מירוץ הבגרות המסורתי בספורט...
גאווה בת-ימית: שי שלי אודה זכתה באות ההוקרה המחוזי על מעורבות חברתית
עיריית בת-ים מברכת את שי שלי אודה, תלמידת בית הספר...
בשורה משמחת לתושבי בת-ים: פודטראק חדש בגינת נורדאו
עיריית בת-ים ממשיכה לפתח את המרחב הציבורי ולחזק מוקדי בילוי...
בריאות הציבור בראש סדר העדיפויות: עיריית בת-ים השמידה 410 ק״ג של בשר לא ראוי
עיריית בת-ים ממשיכה לפעול בנחישות להגנה על בריאות הציבור: אתמול...
תוכנית "זמן אבא"- פיילוט עירוני חדש בבת-ים המחזק את הקשר בין אבות מילואימניקים לילדיהם
עיריית בת-ים משיקה בימים אלו פיילוט עירוני חדש וייחודי- תוכנית...
תעסוקה, זכויות ואווירה משפחתית: עיריית בת-ים מפעילה את תוכנית "קפה תעסוקה"
עיריית בת-ים, באמצעות מינהל הרווחה והשירותים החברתיים, מפעילה את מרכז...
מחנכים לזהירות בדרכים כבר 45 שנה: מגרש ההדרכה העירוני של בת-ים מלווה אלפי ילדים בשנה
עיריית בת-ים מקדמת חינוך לבטיחות בדרכים כבר מגיל צעיר, באמצעות...
מפגש של זיכרון, ערכים ונתינה: סיירת סח"י בת-ים בערב מיוחד לזכרו של תומר נגר הי״ד
ברביעי האחרון התקיים במגדלור - החממה בבת-ים מפגש מרגש וייחודי...
דילוג לתוכן