רחוק אבל קרוב – על התמודדות עם אובדן בתקופת הקורונה

רחוק אבל קרוב – על התמודדות עם אובדן בתקופת הקורונה
קרדיט pixabay

שנת 2020 תיזכר כשנה מכוננת בספרי ההיסטוריה. אך במקום הישגים מדעיים חסרי תקדים, שיאים ספורטיביים או אפילו מערכת בחירות שלישית בחצי שנה, את החותם האמיתי יותיר נגיף מסתורי שטלטל את החיים שהכרנו ואת העולם כולו. נגיף הקורונה, שהביא איתו מונחים חדשים כמו בידוד, הסגר, מתושים ו"שיטוח העקומה", שינה לא רק את שגרת היומיום של אזרחי ישראל אלא גם את ההתמודדות הרגשית שלנו עם אובדן תחת הסגר. עם למעלה מ-200 מתים וכ-16,000 נדבקים מאז התפרצות המגפה בארץ, מתמודדים אזרחי ישראל עם אובדן בצל ריחוק חברתי – התמודדות עם אבל כפי שמעולם לא הכרנו.

תחת הנחיות הבידוד והריחוק החברתי ובצל מניין המתים העולה בישראל ובעולם, מנהג ותיק עלה שוב לכותרות. פרסום מודעת אבל בעיתון הפכה לדרך המקובלת והמועדפת על ישראלים רבים להביע תנחומים למשפחות הנפטרים או להודיע לציבור הרחב על אובדן בן משפחה קרוב. הישראלים, שנאלצו להניח בצד את החום והמגע הידועים, פינו דרך לחיבה מסוג אחר- קרבה בנוסח הקורונה.

רחוק אבל קרוב - על התמודדות עם אובדן בתקופת הקורונה
קרדיט pixabay

חיבוק בשלט רחוק

בעוד שבישראל הולכת ומתפתחת אווירת אופטימיות זהירה בשל השתטחות עקומת הקורונה, דווח כי באיטליה מפורסמים בעיתונים 10 עמודי מודעות אבל מידי יום. בשל איסור קיום הלוויות המוניות וביקורי תנחומים תכופים, פרסום מודעת אבל היא הדרך היעילה ביותר לחלוק כבוד אחרון לנפטר וליידע את מעגל המכרים הסובב אותו בפטירתו. מודעות האבל מתפרסמות לרוב בעיתונים הארציים כמו ישראל היום, הארץ או ידיעות אחרונות, בהם מודפסים מדורי האבל בין עמודי החדשות היוקרתיים וזוכים לחשיפה בקרב מאות אלפי קוראים. 

אבל איך מפרסמים מודעת אבל בעידן של חוסר וודאות ואיסור יציאה מהבית? ברגעים קשים ומאתגרים אלו, ניכר השינוי המשמעותי בתפיסת המציאות בחברה הישראלית. כיום, מאפשרים משרדי הפרסום לפרסם מודעת אבל בעיתון תוך דקות ספורות, מהיום למחר. בין אם מדובר במוות פתאומי ומצער בשעות הלילה המאוחרות, או בפרסום מודעת השתתפות בצער מטעם קולגות לעבודה או חברים ותיקים, פרסום מודעת אבל בעיתון מתבצע מהמייל או מהסמארטפון בנוחות מרבית.

הסתגלות לעידן חדש

פרסום מודעת אבל מיידע את קרובי הנפטר וחבריו במועד ההלוויה המיועד ובמיקום השבעה. חלק מהמשפחות, בוחרות לכלול במודעה גם משפט מכבד, תמונה של הנפטר ואת שמות האבלים. אך בין הסידורים הלוגיסטיים הרבים, הכאב וההלם, סיוע והקלה בפרסום המודעה הופך להכרח של ממש.

משרד הפרסום מודעות 24 שעות, הזמין ללקוחותיו במהלך כל שעות היממה גם בתקופת הקורונה, מציע פרסום מודעת אבל בעיתון בקלות ובמהירות בדרך הנוחה ביותר למשפחות האבלות. ניתן לשלוח את נוסח מודעת האבל באמצעות המייל או הסמארטפון ולקבל עיצוב בולט ומרשים תוך דקות ספורות. 

עם הפנים קדימה

החיים תחת הקורונה שעתידים להפוך לשגרה בישראל וברחבי העולם, יביאו איתם התמודדויות חדשות. לאור הדיווחים האחרונים על מספר מחלימים גבוה ממספר הנדבקים החדשים ויחס תמותה נמוך במיוחד, ניכר כי למרות השפעותיו העצומות של נגיף הקורונה על אורח החיים בישראל, השגרה חזקה מהכל. ברגעים הקשים, אין תחליף לחיבוק, מגע ומבט חם, אך בעידן דינאמי בו מתחדשות ההנחיות מידי יום, גורלם של דפוסים ישנים לפנות מקום להרגלים חדשים.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
חבל הצלה לחיילים במצוקה: עורך דין צבאי מומלץ
השירות הצבאי עשוי להיות חוויה מעצימה וחיובית מאוד. באותה מידה...
איך משאירים את העבר בהוויה הישראלית
העבר הישראלי הוא חלק בלתי נפרד מן העתיד שלנו, גם...
הסוגים השונים של צמחים מלאכותיים לבית
תוספת של צמחים לחלל המגורים שלכם יוצרת אווירה שופעת אור...
היתרונות הרבים שמציעות השקעות נדלן בעיר פורטו
מועדון המשקיעים הפורטוגלי שואף לשפוך אור על היתרונות הרבים שמציעות...
המשמעות של מוניטין חיובי לעסקים
חברת ניהול המוניטין, "עושים עליך גוגל", משרטטת את המשמעות של...
חומצה היאלורונית - המדריך המקיף למרכיב המופלא בטיפוח העור
מבוא במהלך העשור האחרון, חומצה היאלורונית הפכה למרכיב מפתח בתעשיית...
איך לבחור קורקינט חשמלי מתאים
תחבורה אישית חשמלית הפכה לחלק בלתי נפרד מהנוף העירוני בישראל,...
מה כדאי לכתוב על מצבה
בחירת הכיתוב על המצבה היא ללא כל ספק משימה רגישה...
חלוקת רכוש במסגרת גירושין: מהם האתגרים העיקריים?
אחד הנושאים שלא פשוט להסדיר ולהגיע להסכמות בהם בגירושין בהליך...
מתי לאחרונה התגבננת כחתול? עיריית תל אביב- יפו, העיר העברית הראשונה, במחווה עירונית ליום השפה העברית: "להתעמל בעברית"
הקמפיין העירוני לרגל יום העברית יתמקד השנה בחידושי מילים ומונחים...
דילוג לתוכן