רחמים מלול ראש עיריית רחובות לקבלנים : בטווח הקרוב יהיה מחסור בדירות בעיר

רחמים מלול ראש עיריית רחובות לקבלנים : בטווח הקרוב יהיה מחסור בדירות בעיר
צילום גלית סער

במצעי הבחירות אף אחד כבר לא מבטיח שהמחירים ירדו

"יש תוכניות בנייה גדולות בעיר רחובות, תוכנית פינוי בינוי בקרית משה והתוכנית במזרח העיר המקודמת בותמ"ל, בטווח הרחוק מדובר על תוספת של עשרות אלפי דירות, אולם בטווח הקצר אין הצע, פה ושם מגרש קטן" דברים אלו אמר השבוע רחמים מלול, ראש עיריית רחובות באירוע לרגל השנה החדשה שערך ארגון הקבלנים ברחובות.

רחמים מלול ראש עיריית רחובות לקבלנים : בטווח הקרוב יהיה מחסור בדירות בעיר
צילום גלית סער

מלול הוסיף כי: "בזמן שאין מספיק היצע, הביקושים לדירות גדולים, כל דירה נחטפת והמחירים עולים. לכן המדיניות שלנו היא כן להגדיל את הזכויות לקבלנים ולהגדיל את הצפיפות, הבעיה היא שתושבי רחובות אוהבים להתנגד לתוכניות, עינם צרה בהגדלת הצפיפות. אבל אם לא נצופף היום המחירים יעלו" לדבריו, "כחלון ניסה לטפל בעליית המחירים והוא הוריד את מחירי הקרקעות של המדינה, אבל מחירי הקרקעות הפרטיות לא ירדו, להפך, קרקעות שנמכרו ב- 400 אלף שקל לפני שנתיים ( קרקע לדירה ) נמכרות היום בכ- 850 אלף שקל ולכן דירות 4 חדרים נמכרות בכ- 2 מיליון וזה לא בגלל שהקבלנים מרוויחים יותר. מחר הבחירות ושימו לב שבמצעי הבחירות אף אחד כבר לא הבטיח שיוריד את המחירים"

ראול סרוגו , נשיא התאחדות בוני הארץ ציין באירוע כי "תוך 30 שנה אוכלוסיית ישראל תכפיל את עצמה ולכן יש חשיבות לתכנן היום לעוד 30 שנה. רחובות היא עיר מחוז שצריכה להכפיל את עצמה ועל מנת לנצל נכון את השטחים הפנויים יש לאפשר כבר היום בנייה של מגדלים בני 30- 40 קומות בעיר. סרוגו ציין עוד כי הממשלה הבאה חייבת להמשיך את פעילות הותמ"ל המאפשר אישור מהיר של תוכניות גדולות וכמו כן הוא היה ממליץ לראש הממשלה הבאה לקחת על עצמו את מטה הדיור ולטפל בסוגיית הדיור בישראל כי על מנת להדביק את הפערים יש לבנות היום כ- 100,000 דירות בשנה פי שתיים מהקצב הנוכחי"

באירוע השתתפו עשרות קבלנים מרחובות וראשון לציון. דוד סרוגו , יו"ר ארגון קבלני רחובות ברך את הקבלנים והעלה את סוגיית הבניה הלא חוקית של צמודי קרקע וציין כי במועצות ובמושבים באזור רחובות נבנים צמודי קרקע על ידי קבלנים לא רשומים שאינם רשאים לבנות וללא הידע הנדרש זו תופעה מסוכנת והארגון יחד עם התאחדות בוני הארץ מטפלים בסוגייה אל מול רשם הקבלנים.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
"עיניים פקוחות" כשאבק כוכבים, בדי טקסטיל ואור ישראלי מתלכדים ליצירה אחת שלמה. תערוכת יחיד לאמנית ביאטריס וסרמן
בתערוכה זו, אנו נחשפים לעולמה הפנימי העשיר של האמנית ביאטריס...
פירוק שותפות בנכס וזכות הסירוב הראשונה
במקרים מסוימים שבהם שותפים עורכים ביניהם הסכם שיתוף הם כוללים...
עיר הפסטיבלים: פסטיבל 'אמצע הדרך' יוצא לדרך. פתח תקווה חוגגת יצירה ותנועה עם אלפי רקדנים ורקדניות במופעי ריקוד מרהיבים
פתח תקווה הופכת לזירת תרבות ותנועה עם פסטיבל "אמצע הדרך",...
'ספיד דייט' אירוע היכרויות מיוחד לרגל הוולנטיין יערך בעופר בילו סנטר OUTLET
לרגל הוולטיין דיי, חג האהבה, עופר בילו סנטר OUTLET מארח...
כיצד נראה משק חקלאי בעידן של מהפכת טכנולוגיה חינוכית? - בכפר הנוער ויצו גן ונוף בפתח תקווה פיתחו את "נחמן" רובוט אנושי
בכפר הנוער ויצו גן ונוף בפתח תקווה פועלות מספר מגמות...
קהילה שצומחת ביחד: יום המעורבות הקהילתית העולמי צוין בפעילות מרגשת בעמותת ש.ק.ל ישראל בבת-ים
בשבוע שעבר, 28.1, צוין ברחבי העולם יום המעורבות הקהילתית העולמי-...
שלג על עירי יתקיים ב- 13.2.26 עשרה מוקדי שלג ברחבי העיר
לאחר הפסקה עקב המלחמה עיריית פתח תקווה ממשיכה במסורת הבאת...
לא רק בגרות בספורט – בגרות לחיים: מירוץ הזיכרון של תלמידי בי"ס רמות לזכר עמית בוסידן ז״ל
הבוקר, 1.2, התקיים במתחם הסאנסט בעיר מירוץ הבגרות המסורתי בספורט...
גאווה בת-ימית: שי שלי אודה זכתה באות ההוקרה המחוזי על מעורבות חברתית
עיריית בת-ים מברכת את שי שלי אודה, תלמידת בית הספר...
"שכרון חושים" - הדס שלגמן בתערוכת יחיד
אוצרות : מיכלי אדלר | ד"ר גליה דוכין אריאלי גלריה Global...
דילוג לתוכן