רחמים מלול ראש עיריית רחובות לקבלנים : בטווח הקרוב יהיה מחסור בדירות בעיר

רחמים מלול ראש עיריית רחובות לקבלנים : בטווח הקרוב יהיה מחסור בדירות בעיר
צילום גלית סער

במצעי הבחירות אף אחד כבר לא מבטיח שהמחירים ירדו

"יש תוכניות בנייה גדולות בעיר רחובות, תוכנית פינוי בינוי בקרית משה והתוכנית במזרח העיר המקודמת בותמ"ל, בטווח הרחוק מדובר על תוספת של עשרות אלפי דירות, אולם בטווח הקצר אין הצע, פה ושם מגרש קטן" דברים אלו אמר השבוע רחמים מלול, ראש עיריית רחובות באירוע לרגל השנה החדשה שערך ארגון הקבלנים ברחובות.

רחמים מלול ראש עיריית רחובות לקבלנים : בטווח הקרוב יהיה מחסור בדירות בעיר
צילום גלית סער

מלול הוסיף כי: "בזמן שאין מספיק היצע, הביקושים לדירות גדולים, כל דירה נחטפת והמחירים עולים. לכן המדיניות שלנו היא כן להגדיל את הזכויות לקבלנים ולהגדיל את הצפיפות, הבעיה היא שתושבי רחובות אוהבים להתנגד לתוכניות, עינם צרה בהגדלת הצפיפות. אבל אם לא נצופף היום המחירים יעלו" לדבריו, "כחלון ניסה לטפל בעליית המחירים והוא הוריד את מחירי הקרקעות של המדינה, אבל מחירי הקרקעות הפרטיות לא ירדו, להפך, קרקעות שנמכרו ב- 400 אלף שקל לפני שנתיים ( קרקע לדירה ) נמכרות היום בכ- 850 אלף שקל ולכן דירות 4 חדרים נמכרות בכ- 2 מיליון וזה לא בגלל שהקבלנים מרוויחים יותר. מחר הבחירות ושימו לב שבמצעי הבחירות אף אחד כבר לא הבטיח שיוריד את המחירים"

ראול סרוגו , נשיא התאחדות בוני הארץ ציין באירוע כי "תוך 30 שנה אוכלוסיית ישראל תכפיל את עצמה ולכן יש חשיבות לתכנן היום לעוד 30 שנה. רחובות היא עיר מחוז שצריכה להכפיל את עצמה ועל מנת לנצל נכון את השטחים הפנויים יש לאפשר כבר היום בנייה של מגדלים בני 30- 40 קומות בעיר. סרוגו ציין עוד כי הממשלה הבאה חייבת להמשיך את פעילות הותמ"ל המאפשר אישור מהיר של תוכניות גדולות וכמו כן הוא היה ממליץ לראש הממשלה הבאה לקחת על עצמו את מטה הדיור ולטפל בסוגיית הדיור בישראל כי על מנת להדביק את הפערים יש לבנות היום כ- 100,000 דירות בשנה פי שתיים מהקצב הנוכחי"

באירוע השתתפו עשרות קבלנים מרחובות וראשון לציון. דוד סרוגו , יו"ר ארגון קבלני רחובות ברך את הקבלנים והעלה את סוגיית הבניה הלא חוקית של צמודי קרקע וציין כי במועצות ובמושבים באזור רחובות נבנים צמודי קרקע על ידי קבלנים לא רשומים שאינם רשאים לבנות וללא הידע הנדרש זו תופעה מסוכנת והארגון יחד עם התאחדות בוני הארץ מטפלים בסוגייה אל מול רשם הקבלנים.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
גאווה לבת-ים: תלמידי העיר זכו בהוקרה מחוזית על יוזמות חברתיות פורצות דרך
בשבוע שעבר התקיים טקס ההוקרה המחוזי של מינהל חברה ונוער...
שליחות של ריפוי: אחות מאוחדת ליוותה נפגע פעולות איבה תושב בני ברק עד להחלמה מלאה
לקראת שבוע האחים והאחיות, סיפור יוצא דופן מבני ברק מדגיש...
שם התערוכה: dd/mmm/yyyy (יום.חודש.שנה) הצהרת אמן - דקל הררי
אני עובד עם עיתונים. לא בגלל מה שכתוב בהם, ולא...
צלילים של חזרה לשגרה קונצרט חדש שמפגיש את שני הענקים רוסיני – מנדלסון לערב שכולו ניצחון הרוח
לאחר תקופת מלחמה מתמשכת וקיפאון זמני בעולם התרבות, התזמורת הסימפונית...
בשורה לתושבי הרצליה: מרפאת מאוחדת בעיר התחדשה בשירותים ומתקנים מתקדמים
לאחר שיפוץ מקיף, נחנכה השבוע המרפאה מחדש באירוע פתיחה חגיגי...
עיריית בת-ים מגבירה את המאבק בפסולת פיראטית: צווי הפסקת עבודה, אכיפה מוגברת ואפס סובלנות לעברייני סביבה
בעירייה מדגישים: "הוקם כוח משימה עירוני משולב בהובלת אגף הפיקוח...
מנזקי המלחמה: זינוק במספר הסובלים מכאבי ראש ומיגרנה
לאחר תקופה ממושכת של מתח, נרשמת עלייה בכאבי ראש ובהתפרצות...
פסטיבל הקינוחים של פתח תקווה חוזר עם נס וסטילה, נסרין קדרי, קופיקו ומושיק עפיה יומיים של מוסיקה ופיתוי מתוק ומפנק
פסטיבל הקינוחים של פתח תקווה יתקיים בפארק יצחק אוחיון ויהפוך...
בונז׳ור בת-ים: מאות משפחות מצרפת בדרך לבית החדש שלהן בעיר
כ-150 משפחות מצרפת נרשמו להמשך ליווי ותהליך קליטה מול מחלקת...
דואגים לבני ובנות הגיל השלישי ויוצרים קהילות גמלאים וגמלאיות בפתח תקווה
עיריית פתח תקווה מאמצת את מיזם “בומרנג” – מודל חדשני...
דילוג לתוכן