רמת גן: 1,329 דירות חדשות החלו להיבנות בעיר ב-2019

רמת גן: 1,329 דירות חדשות החלו להיבנות בעיר ב-2019
קרדיט צילום עידן גור

העיר נמצאת בחמישייה הראשונה של הערים המובילות בהתחלות הבנייה

 

פרויקט קריניצי החדשה של החברות צמח המרמן אזורים ואשדר
קרדיט צילום עידן גור

רמת גן נמצאת בחמישייה הראשונה של הערים המובילות בהתחלות הבנייה בשנת 2019 – כך עולה מניתוח נתוני הלמ"ס. בשנה החולפת החלו להיבנות בעיר 1,329 דירות חדשות, המהווה ירידה לעומת שנת 2018 בה נבנו 1,539 דירות. הנתונים ממקמים את רמת גן בדירוג ממש אחרי תל אביב, ירושלים והרצליה.

עיקר התחלות הבנייה ברמת גן היו לדירות בנות 4-6 חדרים ויותר, בעוד שבהתחלות הבנייה של דירות קטנות נרשמה ירידה ב-2019. כך, 210 דירות 2-3 חדרים החלו להיבנות בעיר בשנה החולפת, לעומת 520 בשנת 2018 – צניחה של כ-60%. בבניית דירות 4 חדרים חלה ירידה, כאשר בשנת 2019 נבנו 447 דירות, לעומת 476 דירות בשנת 2018. לעומת זאת, בבניית דירות 5 חדרים חל זינוק של 40%, עם בניית 557 דירות בשנת 2019 לעומת 397 דירות בשנת 2018.

לדברי גיל גורביץ', מנהל שיווק ומכירות בחברת אזורים, הבונה יחד עם החברות צמח המרמן ואשדר את פרויקט קריניצי החדשה בעיר "בשנה החולפת אנו עדים למגמה של ירידה בבניית דירות קטנות ובינוניות ולעומת זאת גידול בבניית דירות גדולות בנות 5 חדרים. במידה ומגמה זו תימשך עלול להיווצר מחסור בדירות שמתאימות לזוגות צעירים ומשפחות בתחילת דרכן שאינם צריכים או יכולים לעמוד בעלות של דירה גדולה בשלב זה בחייהן".

ברמה ארצית, עוד לפני משבר הקורונה שהביא לעצירה כמעט מוחלטת של המשק הישראלי, נרשמה ירידה שנתית בהתחלות הבנייה ב-2019, כך שכשהמשק ישוב לפעילות מלאה מקבלי ההחלטות יצטרכו למצוא פתרונות לירידה בהיצע הדירות ביחס לביקושים. ב-2019 החלה בנייתן של 50,830 דירות חדשות בישראל, 2.2% פחות מהשנה הקודמת והנתון הנמוך ביותר ב-5 השנים האחרונות.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
שירות חדש של עיריית פתח תקווה להגברת הביטחון האישי: כל תושב יקבל את שירות האבטחה האישית-מונעת של חברת Bond ללא עלות, המונחה בינה מלאכותית וכולל סוכני בטחון הזמינים 24/7 תוך שניות. משמעות השירות המהפכני: התושב או התושבת אף פעם לא לבד!
ראש עיריית פתח תקווה, רמי גרינברג, מקדם בימים אלה מהלך...
קבוצת אורון זכתה בשני מכרזי ענק של נת"ע בפרויקט המטרו בהיקף כולל של כ-362 מיליון שקל
החברה תבצע עבודות פיתוח, קידום זמינות והעתקת תשתיות בדיפו ראשונים...
חופשה קולינרית בתל-אביב
רשת  מלונות אדם משיקה חופשה במלון פיורי 41 ובמלון 1935...
כשאומנות פוגשת את החיים
מפגש מרגש במיוחד התקיים במהלך מסע ישראלי של שכבה יב...
רשת מוביסל ממשיכה להתרחב: פותחת את החנות ה-55 שלה בעופר בילו סנטר בהשקעה של כ-250 אלף ₪
רשת הסלולר מוביסל (MOBI CELL), מהמובילות בישראל, ממשיכה להתרחב ופותחת...
מחקר חדש ומדאיג של הממשל האמריקאי מצביע על סיכון גבוה בניתוחים פלסטיים הנעשים בחו"ל
יו"ר ארגון המנתחים הפלסטים אסתטיים בישראל: "גם אצלנו בארץ יש...
מאחורי העשייה היומיומית: שני סיפורי חילוץ מרגשים של המחלקה הווטרינרית בעיריית בת-ים
בשבוע האחרון הובילו צוותי המחלקה הווטרינרית של עיריית בת-ים שני...
גלריית ZOA על שם דבורה פישר, תל אביב גאה להציג: "נוף, מרחב, אור"
תערוכת האיגוד הישראלי של אדריכלי הנוף בישראל לציון 75 שנה...
עיריית בת-ים מחדדת הנחיות: כלל המקלטים הציבוריים נפתחו, מוסדות החינוך לא יפעלו וחופי הים סגורים
לאור המצב הביטחוני ובהתאם להנחיות פיקוד העורף, עיריית בת-ים מעדכנת...
הפציעה השקופה. חודש המודעות לפוסט טראומה: כך נוירופידבק מציע תקווה חדשה לנפגעי טראומה ומלחמה
חודש יוני הוא חודש המודעות להפרעת דחק פוסט טראומטית (PTSD)...
דילוג לתוכן