שבוע אירועים בנושא חדשנות בטקסטיל וטכנולוגיות לבישות

שבוע אירועים בנושא חדשנות בטקסטיל  וטכנולוגיות לבישות
צילום שלו אריאל (3)

ספריית החומרים ע"ש אהרון פיינר עדן במוזיאון העיצוב חולון מקיימת שבוע ייחודי ומלא יצירה "איך תופרים עתיד?". בין התאריכים 29-23 בנובמבר תקיים ספריית החומרים ע"ש אהרון פיינר עדן שבוע אירועים המביטים אל העתיד של החומר הקרוב והמשמעותי ביותר עבורנו – הטקסטיל. שבוע האירועים "איך תופרים עתיד?" נערך בצמידות לתערוכה "הנשף" שאצרה יערה קידר במוזיאון העיצוב חולון, ולרגל נעילת התערוכה בינואר 2022.

שבוע האירועים "איך תופרים עתיד?" יכלול כמה אירועים: התערוכה "חוטי מחשבה" של בוגרי פקולטות לעיצוב ולהנדסה, שבוחנים את הבגד דרך חדשנות טכנולוגית (כולל סיור מודרך בתערוכה). שיחה בין יערה קידר לטרנדולוגית עדי יופה / ההיסטוריה של העתיד על עתיד תרבות הצריכה ועל ההשפעה של ה"מטא-וורס" על חוש המגע. הרצאה: עידית ברק/תוכן זה השחור החדש – הכרזתו של מארק צוקרברג על ״מטא״ הציפה שאלות רבות לגבי החומרים החדשים שבאמצעותם נעצב בעתיד, שיתנהל ככה"נ במרחב הדיגיטלי. עידית ברק תעסוק בשאלה האם דווקא מתוך ההקצנה הדיגיטלית, נחזור לחוות את העולם הפיזי בצורה בלתי אמצעית? הרצאה: האדריכלית איילת כרמון SUPER FABRICS על בדים חכמים בעלי ״כוחות־על״ בחזית המחקר העכשווי. סדנה: Master Class עם שחר ליבנה | תכשיטים ביולוגיים – Growing Crystals שחר ליבנה תעביר סדנה ייחודית וראשונה מסוגה על גידול קריסטלים ושימוש בחומרים ביולוגיים בתעשיית האופנה והתכשיטים, זאת לאחר שהשיקה לאחרונה קולקציית תכשיטים בשיתוף בית האופנה העולמי Balenciaga לסתיו 2021. כיתת אומן עם דנה כהן | כיוון הסיבים: אמנות המיחדוש בטקסטיל מעצבת האופנה דנה כהן תסקור בהרצאתה את השינויים החלים על חומר הגלם המשמעותי ביותר בתעשיית האופנה – הטקסטיל.

פרטים על אירועי "איך תופרים עתיד?" בספריית החומרים – מוזיאון העיצוב חולון:

תערוכה – ״חוטי מחשבה״

תערוכה המורכבת מפרויקטים של 12 בוגרות ובוגרים מהפקולטות לעיצוב ולהנדסה, שבוחנים דרך חדשנות טכנולוגית את הפריט הקרוב אלינו ביותר – הבגד. בין הפרויקטים הנבחרים תוכלו למצוא אביזרים וטכנולוגיות לבישות, בדים חכמים, מערכות לבוש לעידן פוסט אפוקליפטי, חפצים המגיבים לאור השמש ולחום הגוף ועוד.

18.12-23.11 – ספריית החומרים, מדיטק חולון

מחיר כניסה למוזיאון: 40 ₪

סיורים מאורגנים בתערוכה פעמיים בשבוע:

יום שלישי (23.11) ב־15:00, ויום חמישי (25.11) ב־11:00. הסיור פתוח לקבוצה של עד 20 איש וכלול בכרטיס.

שעות פתיחה התערוכה במהלך השבוע (שעות פעילות הספרייה):

שני 16:00-10:00
שלישי 18:00-12:00
רביעי 16:00-10:00
חמישי 18:00-10:00
שישי 14:00-10:00
שבת 18:00-10:00

הרצאות

יערה קידר ועדי יופה | ההיסטוריה של העתיד

(יום רביעי 24.11 בשעה 09:30 // אולם התיאטרון)

שיחה בין יערה קידר, אוצרת התערוכה ״הנשף״ והיסטוריונית אופנה, לעדי יופה, טרנדולוגית ומומחית לעתידנות עסקית. השיחה תעסוק בעתיד תרבות הצריכה, במעבר המואץ לקנייה באמצעות פלטפורמות וירטואליות, בצילום ככלי משמעותי שחשיבותו הולכת וגדלה, ובהשפעה העתידית של ה"מטא-וורס" על חוש המגע.

יום רביעי 24.11 בשעה 09:30 // אולם התיאטרון

משך ההרצאה כשעה.

עלות: 120 ש״ח, סטודנטים וקבוצות מעל 15 איש – 110 ש״ח

״הבד הבא״ – שתי הרצאות ברצף

(יום חמישי 25.11 בשעה 10:00 // באודיטוריום)

משך כל הרצאה כ־40 דק', סה"כ כשעה וחצי (לא כולל התכנסות ודברי פתיחה)

עלות: 70 ש״ח לכרטיס (כולל כניסה לתערוכה ״הנשף״, באותו היום המוזיאון נפתח בשעה 12:00)

עידית ברק | תוכן זה השחור החדש

הכרזתו של מארק צוקרברג על ״מטא״ הציפה שאלות רבות לגבי החומרים החדשים שאיתם נעצב את העתיד, שככל הנראה יתנהל במרחב הדיגיטלי. האם נהיה מח בצנצנת? נתבקש לבחור בין הכדור הכחול לאדום? או שהמציאות כולה תורכב מאינסוף רסיסי אינפורמציה הנישאים ע״ג חומרים קונבנציונליים? עידית ברק תציג בהרצאתה תשובות שהציעו יוצרים ומעצבים לשאלות אלו, וכן את עבודתה כחוקרת אופנה מרובדת המשלבת בין הממד הפיזי לדיגיטלי. האם דווקא מתוך הקיצוניות הדיגיטלית הצפויה לנו בעתיד, נחזור לחוות את העולם הפיזי בצורה בלתי אמצעית?

עידית ברק היא מרצה בכירה במחלקה לעיצוב אופנה בשנקר, בעלת תואר שני מאוניברסיטת NYU במדיה דיגיטלית אינטראקטיבית.

איילת כרמון | Super Fabrics

מאז ומתמיד יוחסו לבדים תכונות רבות , אך בשנים האחרונות אנו עדים לפיתוחים טכנולוגיים שיוצרים בדים חכמים בעלי ״כוחות־על״: מנטרים, מגינים, מקשיבים, חשים, מתפרקים, ממוחזרים, מודפסים בתלת־ממד, מתממשקים ומשתנים כל הזמן. יכולות אלו הופכות את הבד המוכר לחדשני ומעורר מחשבה. בהרצאתה תחשוף איילת כרמון את חזית המחקר העכשווית בתחום הטקסטיל ותציע תמונה של עתיד אפשרי לבדים ולבני האדם.

איילת כרמון היא ארכיטקטית ומרצה בכירה, חברת סגל בשנקר בתוכנית לתואר שני בעיצוב ובמחלקה לעיצוב פנים מבנה וסביבה. ייסדה וניהלה את CIRTex, מרכז לחקר טקסטיל בשנקר, שבו מתקיימים מחקרים עם גורמי תעשייה ממשלתיים, בינלאומיים ופרטיים בקשת גדולה של נושאים, מאופנה ועד בנייה, בשילוב בינתחומי של הנדסה, מדעים ועיצוב.

סדנאות

Master Class עם שחר ליבנה | תכשיטים ביולוגיים – Growing Crystals

יום שני 29.11 // מחזור ראשון 17:30-14:00, מחזור שני 21:30-18:30, בחלל בית הקפה במוזיאון

סדנה ייחודית וראשונה מסוגה בהנחיית המעצבת שחר ליבנה על גידול קריסטלים ושימוש בחומרים ביולוגיים בתעשיית האופנה והתכשיטים.

שחר ליבנה, בוגרת האקדמיה לעיצוב באיינדהובן, היא מעצבת זוכת פרסים (המעצבת המבטיחה של השנה של מגזין Dezeen), העוסקת בעיצוב ובחקר חומרים לא שגרתיים, כמו דם, חלב, מאובנים מעשה ידי אדם ועוד. ליבנה השיקה לאחרונה בשיתוף בית האופנה העולמי Balenciaga, קולקציית תכשיטים עשויים פלסטיק שנאסף מהאוקיינוס.

יום שני 29.11 // מחזור ראשון 17:30-14:00, מחזור שני 21:30-18:30, בחלל בית הקפה במוזיאון

35 איש לכל מחזור; משך הסדנה כ־3 שעות ; עלות: 180 ש״ח

כיתת אומן עם דנה כהן | כיוון הסיבים: אמנות המיחדוש בטקסטיל

יום שישי 26.11 בשעות 13:00-12:00 // מוזיאון העיצוב חולון בחלל בית הקפה

מדי שנה מושמדים על ידי חברות האופנה והקונצרנים הגדולים אלפי טונות של בגדים שלא נמכרו, חלקם נשרפים וחלקם מוטמנים באדמה. בגדים אלה מתווספים למיליוני פריטים שנזרקים לאשפה ע״י צרכני אופנה זולה ומהירה שבה הטרנדים האופנתיים משתנים בין 4 ל־12 פעמים בשנה.

מעצבת האופנה דנה כהן תסקור את השינויים החלים על חומר הגלם המשמעותי ביותר בתעשיית האופנה – הטקסטיל. כיתת האומן היא הזדמנות חד פעמית להיחשף לגישות ולטכניקות חדשות ומקיימות, לבתי אופנה ולמעצבים שפועלים כבר היום לשנות את הסטנדרטים הקיימים ולצעדים שאנו כלקוחות יכולים לנקוט כדי לחולל שינוי. במהלך ההרצאה תדגים כהן כיצד היא מרכיבה ומייצרת את הבדים הייחודיים שפיתחה בפרויקט הגמר שלה.

דנה כהן, מעצבת אופנה בוגרת שנקר בהצטיינות, בעלת מותג אופנה בר קיימא שבו היא מעצבת פרטי לבוש בטכניקה חדשנית ידידותית לסביבה

יום שישי 26.11 בשעות 13:00-12:00 // מוזיאון העיצוב חולון בחלל בית הקפה

משך ההרצאה: 60-45 דק', מספר משתתפים מקסימלי – 60

עלות: מחיר 50 ש״ח, כרטיס כניסה למוזיאון כלול במחיר.

יש לרכוש כרטיסים מראש, מספר המקומות מוגבל.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
"מלקטת בשבילי הנרטיב" נעמה בן –משה תערוכת יחיד
פתיחה חגיגית : יום חמישי ה- 5.3.2025 בשעה : 18:30...
לרגל חג הפורים: תערוכה חדשה “קרנבל בצבעים” בקניון עופר רמת אביב. תערוכת ציורים לכל המשפחה המזמינה להיכנס לעולם מלא צבע, שמחה ודמיון
לרגל  חג הפורים נפתחת בגלריית האמנים של קניון עופר רמת...
ספרים עם ניקוד לילדים – הדרך הטובה ביותר להתחיל לקרוא  
יתרונות של ספרים עם ניקוד ספרים עם ניקוד הם כלי נהדר...
אנה דבורקין: תערוכת יחיד גלריה "המגדל" רח' דניאל פריש 3 , תל אביב. אוצרת : רחל זיו
אנה היא אמנית רגישה, רוחנית ומחוברת משחר צעירותה לשיטת מדיטציה...
פתח תקווה כובשת את צמרת החינוך המיוחד בישראל: בית הספר שלום זכה בפרס החינוך הארצי
בית הספר שלום פתח תקווה, בית ספר לחינוך מיוחד בניהולה של...
חג פורים פראי בפתח תקווה: פתח תקווה חוגגת בשאגות שמחה עדלאידע 2026 באווירת ספארי
חגיגות העדלאידע חוזרות השנה לפתח תקווה, והפעם בנושא ספארי צבעוני...
'ספיד דייט' אירוע היכרויות מיוחד לרגל הוולנטיין יערך בעופר בילו סנטר OUTLET
לרגל הוולטיין דיי, חג האהבה, עופר בילו סנטר OUTLET מארח...
שלג על עירי יתקיים ב- 13.2.26 עשרה מוקדי שלג ברחבי העיר
לאחר הפסקה עקב המלחמה עיריית פתח תקווה ממשיכה במסורת הבאת...
גאווה בת-ימית: שי שלי אודה זכתה באות ההוקרה המחוזי על מעורבות חברתית
עיריית בת-ים מברכת את שי שלי אודה, תלמידת בית הספר...
"שכרון חושים" - הדס שלגמן בתערוכת יחיד
אוצרות : מיכלי אדלר | ד"ר גליה דוכין אריאלי גלריה Global...
דילוג לתוכן