שורדי שואה חוגגים יום הולדת 90+

שורדי שואה חוגגים יום הולדת 90+
עיריית פתח תקוה

המרכז העירוני להנצחת השואה בעיריית פתח תקוה בשיתוף מפעל הפיס מקיימים חגיגות יום הולדת לשורדי שואה תושבי העיר בני  90+. במסגרת החגיגה מתקיימת בביתו של השורד/ת שואה מסיבת יומולדת שמחה עם אמן שירה בציבור, עוגת יומולדת וברכת מזל טוב החתומה ע"י ראש העיר רמי גרינברג ויו"ר המרכז להנצחת השואה משה פלדמר. לאירוע הצנוע והמשמח מוזמנים גם בני משפחה קרובים.

שורדי שואה חוגגים יום הולדת 90+
עיריית פתח תקוה

עד כה נחגגו ארבעה ימי הולדת ובהמשך צפויות עוד מספר חגיגות.

ראש העיר רמי גרינברג "מרגש לחגוג יום הולדת לשורד/ת שואה שהגיע לגיל תשעים ואף יותר, העמיד משפחה לתפארת וזוכה לחגוג יומולדת שהוא בבחינת ניצחון על הצורר הנאצי. אנו מוקירים ומעריכים את שורדי השואה החיים בקרבנו ועושים כל שניתן כדי לשמח אותם ולהקל עליהם. אני מודה לכל השותפים לפרויקט וליו"ר המרכז להנצחת השואה משה פלדמר המקדם פרויקט זה למען רווחתם של שורדי השואה".

ישעיהו אבידן: יליד 1929, רומניה באזור בסרביה. בשנת 1941 כאשר הנאצים כבשו את האזור, ישעיהו ואחיו עברו את נהר הניסטר על רפסודה והגיעו למוגילייב. שם במינוס 40 מעלות לאחר שכבר גסס עברה שם אישה יהודייה אוקראינית, רוזה דונוביץ', שלקחה את ישעיהו בתור הילד שלה עד אחרי המלחמה. בארץ, עבד ישעיהו בבית הספר גן ונוף וחינך ילדים רבים.

ישעיהו קיבל את אות יקיר העיר, עוסק בהנצחת זיכרון השואה והקים בצומת סירקין בעזרת חבריו ובעידודו של ראש העיר לשעבר איציק אוחיון ז"ל את אנדרטת "קדושי טרנסניסטריה" בו מתקיים מידי שנה טקס מרכזי ביום הזיכרון לשואה ולגבורה.

שורדי שואה חוגגים יום הולדת 90+
עיריית פתח תקוה

שושנה טובל: ילידת הונגריה 9.6.1930. בגיל 14 גורשה עם משפחתה למחנה השמדה ולמרות הקושי העצום שרדה את התקופה. בשנת 1950 שושנה עלתה לישראל, התחתנה עם אפרים והשניים הקימו משפחה לתפארת. החודש זכתה בנין מספר 50.

ישראל (סמיון) רודניצקי: יליד 10.6.1926 ליטא. ישראל היה פרטיזן שהתגייס לצבא האדום ונלחם נגד הגרמנים במלחמת העולם השנייה.

שורדי שואה חוגגים יום הולדת 90+
עיריית פתח תקוה

מלכה שטיינמץ: ילידת 1926 הונגריה. כשירדה עם אמה ואחיותה מהרכבת באושוויץ, מנגלה הפריד אותן. היא נשארה בחיים ואת משפחתה הובילו למשרפות. מלכה עבדה במחנה, צעדה את צעדת המוות ושרדה. ביום השואה הבינלאומי 2018, ראש הממשלה הזמין אותה ושורדי שואה נוספים להתארח בבית ראש הממשלה.

בקרוב נחגוג לחיים נחמן 90 ולצבי פרידמן שחוגג 98!

שורדי שואה חוגגים יום הולדת 90+
עיריית פתח תקוה

תושבים ותושבות בני 90 ומעלה המעוניינים כי נחגוג להם יום הולדת או תושבים המעוניינים כי נחגוג לקרוביהם יום הולדת, מוזמנים ליצור קשר בטלפון שמספרו: 03-9113669 (מיכל).

מצ"ב תמונות ופרטים על שורדי השואה להם חגגנו עד כה (התמונות מאושרות לפרסום).

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
פרויקט שני של קטה גרופ בגליל ים יוצא לדרך: מחיר הדירות החל מ- 2.98 מיליון שקל עבודות הבניה להקמת הפרויקט החלו. היקף ההשקעה בפרויקט עומד על כ309 מיליון שקל. היקף המכירות הצפוי 356 מיליון שקל
חברת קטה גרופ יוצאת בשיווק של פרויקט המגורים השני שלה...
קלאסי בשבת | גלריה צימבליסטה כינור ספרדי גיא פיגר (כינור) ודניאל שץ (גיטרה) 4.7.26 | |שבת | 11:00 | תל אביב
גלריה צימבליסטה מזמינה לקונצרט סיום העונה של סדרת „קלאסי בשבת"...
אליפות ישראל בדריפטים תיערך השבוע בהיכל הטוטו חולון עם 60 מהנהגים המובילים בישראל
אחרי ההצלחה הגדולה והביקוש האדיר בשנה שעברה, הספורט המוטורי חוזר...
נמר באולם הבחינות: למה לחץ מבחנים הוא בעצם כלי העבודה הכי טוב שלכם?
הלב דופק, הידיים מזיעות והחומר נמחק מהזיכרון? חמי גפן, ראש...
" התהוות" - הדס פורגס בתערוכת יחיד
אוצרות : מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי. פתיחה חגיגית...
נווה שכטר מציג: פסטיבל התיבה לשימור ידע, מסורת ותרבות חיה: אמנים, בעלי מלאכה ובעלות מלאכה, כוריאוגרפים ומוזיקאים בונים תיבת נח עכשווית לשימור ידע אמנותי בשיתוף פעולה עם כולנא - בית הספר ליצירה מסורתית עכשווית 7 ביולי ועד 15 ביולי 2026 | נווה שכטר – רח׳ שלוש 42, ת״א
מיצב אמנות המשלב מלאכות אריגה, קליעה וליבוד | שימור מלאכות...
הישג כפול לבת-ים: תלמידות בתי הספר 'בית וגן' ו'חשמונאים' זכו במקומות הראשונים בתחרות הארצית לבניית אתרים של תוכנית "סודקות את תקרית הזכוכית"
מקום ראשון ארצי לבי"ס בית וגן ומקום ראשון אזורי לבי"ס...
לאחר שלקה בדום לב והתמוטט, עידן נפגש עם הפראמדיקים של מד"א שהצילו את חייו
"לפני כשלוש שנים לקחתי יוזמה להציב עמדת מפעם (דפיברילטור) בבית...
כמה דוחות תנועה קיבלו תושבי רמת גן ממצלמות אכיפה? כמו כן: עיריית פתח תקווה השקיעה מעל מיליון ש״ח בתנועות הנוער, אך מימון המדינה לא הועבר במלואו
מבקר המדינה מתניהו אנגלמן בחן את מערך מצלמות האכיפה של...
ת"א - עובדי חברת החשמל התנדבו בבית הספר "שושנה דמארי" לחינוך המיוחד לפעילות מיוחדת לחינוך בטיחות בחשמל
עובדי חברת החשמל התנדבו בבית הספר "שושנה דמארי" לחינוך המיוחד...
דילוג לתוכן