שורדי שואה חוגגים יום הולדת 90+

שורדי שואה חוגגים יום הולדת 90+
עיריית פתח תקוה

המרכז העירוני להנצחת השואה בעיריית פתח תקוה בשיתוף מפעל הפיס מקיימים חגיגות יום הולדת לשורדי שואה תושבי העיר בני  90+. במסגרת החגיגה מתקיימת בביתו של השורד/ת שואה מסיבת יומולדת שמחה עם אמן שירה בציבור, עוגת יומולדת וברכת מזל טוב החתומה ע"י ראש העיר רמי גרינברג ויו"ר המרכז להנצחת השואה משה פלדמר. לאירוע הצנוע והמשמח מוזמנים גם בני משפחה קרובים.

שורדי שואה חוגגים יום הולדת 90+
עיריית פתח תקוה

עד כה נחגגו ארבעה ימי הולדת ובהמשך צפויות עוד מספר חגיגות.

ראש העיר רמי גרינברג "מרגש לחגוג יום הולדת לשורד/ת שואה שהגיע לגיל תשעים ואף יותר, העמיד משפחה לתפארת וזוכה לחגוג יומולדת שהוא בבחינת ניצחון על הצורר הנאצי. אנו מוקירים ומעריכים את שורדי השואה החיים בקרבנו ועושים כל שניתן כדי לשמח אותם ולהקל עליהם. אני מודה לכל השותפים לפרויקט וליו"ר המרכז להנצחת השואה משה פלדמר המקדם פרויקט זה למען רווחתם של שורדי השואה".

ישעיהו אבידן: יליד 1929, רומניה באזור בסרביה. בשנת 1941 כאשר הנאצים כבשו את האזור, ישעיהו ואחיו עברו את נהר הניסטר על רפסודה והגיעו למוגילייב. שם במינוס 40 מעלות לאחר שכבר גסס עברה שם אישה יהודייה אוקראינית, רוזה דונוביץ', שלקחה את ישעיהו בתור הילד שלה עד אחרי המלחמה. בארץ, עבד ישעיהו בבית הספר גן ונוף וחינך ילדים רבים.

ישעיהו קיבל את אות יקיר העיר, עוסק בהנצחת זיכרון השואה והקים בצומת סירקין בעזרת חבריו ובעידודו של ראש העיר לשעבר איציק אוחיון ז"ל את אנדרטת "קדושי טרנסניסטריה" בו מתקיים מידי שנה טקס מרכזי ביום הזיכרון לשואה ולגבורה.

שורדי שואה חוגגים יום הולדת 90+
עיריית פתח תקוה

שושנה טובל: ילידת הונגריה 9.6.1930. בגיל 14 גורשה עם משפחתה למחנה השמדה ולמרות הקושי העצום שרדה את התקופה. בשנת 1950 שושנה עלתה לישראל, התחתנה עם אפרים והשניים הקימו משפחה לתפארת. החודש זכתה בנין מספר 50.

ישראל (סמיון) רודניצקי: יליד 10.6.1926 ליטא. ישראל היה פרטיזן שהתגייס לצבא האדום ונלחם נגד הגרמנים במלחמת העולם השנייה.

שורדי שואה חוגגים יום הולדת 90+
עיריית פתח תקוה

מלכה שטיינמץ: ילידת 1926 הונגריה. כשירדה עם אמה ואחיותה מהרכבת באושוויץ, מנגלה הפריד אותן. היא נשארה בחיים ואת משפחתה הובילו למשרפות. מלכה עבדה במחנה, צעדה את צעדת המוות ושרדה. ביום השואה הבינלאומי 2018, ראש הממשלה הזמין אותה ושורדי שואה נוספים להתארח בבית ראש הממשלה.

בקרוב נחגוג לחיים נחמן 90 ולצבי פרידמן שחוגג 98!

שורדי שואה חוגגים יום הולדת 90+
עיריית פתח תקוה

תושבים ותושבות בני 90 ומעלה המעוניינים כי נחגוג להם יום הולדת או תושבים המעוניינים כי נחגוג לקרוביהם יום הולדת, מוזמנים ליצור קשר בטלפון שמספרו: 03-9113669 (מיכל).

מצ"ב תמונות ופרטים על שורדי השואה להם חגגנו עד כה (התמונות מאושרות לפרסום).

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
‏אגם הסופרלנד אינו רק נוף יפה: למה ראשון לציון צריכה לשמור עליו?
‏אגם הסופרלנד במערב ראשון לציון נראה לרבים כחלק מן הנוף...
לאחר שחייה ניצלו על ידי צוות מד"א כשלקתה בדום לב, ברונית שולמית תרמה מכשיר מפעם שיסייע להציל חיים של אחרים
זה היה נראה כמו עוד ערב רגוע בביתה של ברונית...
‏למה דווקא הספרייה בחולון יכולה להיות הבילוי העירוני החשוב ביותר?‏
‏כמה מקומות בעיר מאפשרים לתושב להיכנס, לשבת, לקרוא, לעבוד בשקט...
קבוצת מוקד אמון נבחרה על ידי דן נתיבים מקבוצת דן תחבורה לנהל את מערך האבטחה במתחם התחבורה החדש של נתיבים מהירים בראשון לציון
קבוצת מוקד אמון נבחרה על ידי חברת דן נתיבים מקבוצת...
גלריה ורטהימר מציגה תערוכת יחיד חדשה : ביאנקה ספריינס / שכבות של זיכרון
אוצרת : נטלי ורטהימר פתיחה חגיגית : יום חמישי ,...
‏האופניים שנשארו על המדרכה: מה עושה תל אביב עם כלי רכב שאיש אינו בא לקחת?‏
בתל אביב אופניים הם חלק מן הרחוב כמעט כמו עמודי...
מהמסך לכיתות הלימוד. סדרת הרשת על חרמות של דביר תורג'מן מגיעה לבתי הספר
אחרי שהעלה לרשת את סדרת הדרמה "יחסי כוחות", העוסקת בחרמות...
מסדנאות AI ועד ליווי אישי: תוכנית אפ 60+ מזמינה את גמלאי בת-ים למגוון פעילויות העשרה, תרבות וחדשנות
עיריית בת-ים מזמינה את הגמלאיות והגמלאים בעיר לסדרת מפגשי ״בוקר...
המשפחה הראשונה כבר בישראל: בעקבות יריד העלייה בלונדון, 45 משפחות בדרך להשתקע בבת-ים
העיר בת-ים ממשיכה לבסס את מעמדה כיעד מבוקש לעלייה לישראל....
עמותת העולם המרהיב של מוסיקה יהודית בשיתוף האקדמיה ההונגרית בירושלים מציגים קולות מן הדנובה קונצרט בסדרה "אל תוך האור" בביצוע אנסמבל המאה ה-21 מנהל מוזיקלי: דן יוהס
מוזיקה מאת מלחינים הונגריים-יהודים שהקריירה והחיים שלהם הושפעו מן השואה, בצד...
דילוג לתוכן