שילוב הקובוטים (רובוטים שיתופיים) בתעשייה צובר תאוצה: עד 2025 חלקם בשוק הרובוטיקה יגיע ל- 34%

שילוב הקובוטים (רובוטים שיתופיים) בתעשייה צובר תאוצה: עד 2025 חלקם בשוק הרובוטיקה יגיע ל- 34%

מחקר חדש של PMMI, שמוקדש לתחום הרובוטיקה, מעריך כי עד שנת 2025 נתח השוק של הקובוטים (הרובוטים השיתופיים) מכלל שוק הרובוטיקה צפוי לצמוח בצורה משמעותית ולהגיע לכ- 34% מהשוק.

עליית הקובוטים

״מדובר בקטגוריה שיש התלהבות רבה ממנה בתעשייה. הקובוטים קומפקטיים, ניידים, מחיריהם סבירים (בהשוואה לאחיהם הרובוטים המסורתיים), הם מתאימים למגוון סוגי פעילות ויכולים להוריד את העלות של תחנת עבודה בפסי ייצור והרכבה ובעיקר ב׳ריצות קצרות׳״.

תחזית נוספת, של חברת האנליסטים Interact Analysis, מדברת על כך שההכנסות של שוק הקובוטים עד שנת 2027 יגיע לסכום של כ-5.6 מיליארד דולר. לפי נתוני Interact, פעילות הקובוטים מתחלקת בעיקר לשלוש קטגוריות: טיפול בחומרים, הרכבה, איסוף ומיקום. כיום תחום התעשייה המרכזי בו ׳מככבים׳ הקובוטים הוא אלקטרוניקה ורכב, אך בעתיד הקרוב התחום בו יתבצע שילוב רחב היקף של קובוטים הוא תחום הלוגיסטיקה.

״מהניסיון שלנו בשטח, אנו רואים שביותר ויותר מקומות, הכניסו, או שוקלים להכניס לעבודה קובוטים״, אומר זיו שדה מחברת SU-PAD, נציגת Universal Robots בישראל. ״בתקופת קורונה שלא הולכת להיגמר מחר, יותר לקוחות כיום בוחנים מקרוב את כל משימות הייצור,  כדי לראות היכן הם יכולים להקל על העובדים שנאלצים בגלל ריחוק חברתי והנחיות בריאותיות, לצמצם נוכחות במפעלים. המשימה היא לגרום לכך שהקובוטים ישתלבו בעוד משימות ויוסיפו יותר יותר אוטומציה על הקווים. זהו תהליך מתמשך שמואץ על ידי המגיפה. אני בהחלט רואה שרבים מהלקוחות שלנו עוברים כרגע את אותם התהליכים בדיוק, מכיוון שהם מתחילים להבין כיצד קובוטים יכולים לעזור לשחרר כוח אדם למשימות חשובות יותר״. שדה מציין כי נתח השוק הגלובלי כיום של UR מגיע לכ-50 אחוז וכי גם כאן ״העסק במגמת צמיחה משמעותית׳״.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
בזמן החופש הגדול: אלפי בני נוער מתנדבי מד"א בחרו ללמוד להציל חיים
כבכל שנה במהלך החופש הגדול, מקיים מגן דוד אדום את...
תלמידים במסלול המראה
בקשר נשמעות פקודות חדות, מד הגובה הדיגיטלי מטפס במהירות, ובקוקפיט...
'זמן אסיף' – תערוכה לשנה החדשה של חמישה יוצרים מובילים תושק בגלריית האומנים ברמת אביב
גלריית האומנים של עופר רמת אביב תארח לרגל השנה החדשה...
חגיגות ה-100 גם בשכונות: שירה זלוף ואתניקס הופיעו באירוע משפחות בפארק מנהטן
שירה זלוף ולהקת אתניקס הופיעו אמש, (26.8), באירוע המשפחות בשכונות...
מהים לשולחן החג: דגים טריים וכשרים לראש השנה וחגי תשרי
לקראת ראש השנה וחגי תשרי, בג'קו דגים נערכים לשולחן החג...
מתחדשים לקראת שנת הלימודים: בת-ים משקיעה כ-32 מיליון ש״ח במוסדות החינוך
עיריית בת-ים השלימה לקראת פתיחת שנת הלימודים את עבודות השיפוץ,...
האומן והמעצב הבינלאומי איציק מבורך מציג לראשונה בישראל את יצירות התבליט הקינטי וסדרת ה-Tube Face ויצירות ה-Tubes
תערוכה חדשה תפתח ב 1 לספטמבר בקניון עופר רמת אביב...
ישיבת אמית כפר גנים פתח תקווה - מצטיינת משרד החינוך
ישיבת אמית כפר גנים פתח תקווה נבחרה על ידי משרד...
אמית בר אילן גוש דן - מצטיין משרד החינוך
בית החינוך אמית בר אילן גוש דן נבחר על ידי...
איך הבינה המלאכותית משנה את שוק העבודה – ואילו כישורים יהיו חשובים בעידן ה-AI?
הבינה המלאכותית צפויה לשנות מקצועות רבים, אך לא בהכרח להעלים...
דילוג לתוכן