שילוב הקובוטים (רובוטים שיתופיים) בתעשייה צובר תאוצה: עד 2025 חלקם בשוק הרובוטיקה יגיע ל- 34%

שילוב הקובוטים (רובוטים שיתופיים) בתעשייה צובר תאוצה: עד 2025 חלקם בשוק הרובוטיקה יגיע ל- 34%

מחקר חדש של PMMI, שמוקדש לתחום הרובוטיקה, מעריך כי עד שנת 2025 נתח השוק של הקובוטים (הרובוטים השיתופיים) מכלל שוק הרובוטיקה צפוי לצמוח בצורה משמעותית ולהגיע לכ- 34% מהשוק.

עליית הקובוטים

״מדובר בקטגוריה שיש התלהבות רבה ממנה בתעשייה. הקובוטים קומפקטיים, ניידים, מחיריהם סבירים (בהשוואה לאחיהם הרובוטים המסורתיים), הם מתאימים למגוון סוגי פעילות ויכולים להוריד את העלות של תחנת עבודה בפסי ייצור והרכבה ובעיקר ב׳ריצות קצרות׳״.

תחזית נוספת, של חברת האנליסטים Interact Analysis, מדברת על כך שההכנסות של שוק הקובוטים עד שנת 2027 יגיע לסכום של כ-5.6 מיליארד דולר. לפי נתוני Interact, פעילות הקובוטים מתחלקת בעיקר לשלוש קטגוריות: טיפול בחומרים, הרכבה, איסוף ומיקום. כיום תחום התעשייה המרכזי בו ׳מככבים׳ הקובוטים הוא אלקטרוניקה ורכב, אך בעתיד הקרוב התחום בו יתבצע שילוב רחב היקף של קובוטים הוא תחום הלוגיסטיקה.

״מהניסיון שלנו בשטח, אנו רואים שביותר ויותר מקומות, הכניסו, או שוקלים להכניס לעבודה קובוטים״, אומר זיו שדה מחברת SU-PAD, נציגת Universal Robots בישראל. ״בתקופת קורונה שלא הולכת להיגמר מחר, יותר לקוחות כיום בוחנים מקרוב את כל משימות הייצור,  כדי לראות היכן הם יכולים להקל על העובדים שנאלצים בגלל ריחוק חברתי והנחיות בריאותיות, לצמצם נוכחות במפעלים. המשימה היא לגרום לכך שהקובוטים ישתלבו בעוד משימות ויוסיפו יותר יותר אוטומציה על הקווים. זהו תהליך מתמשך שמואץ על ידי המגיפה. אני בהחלט רואה שרבים מהלקוחות שלנו עוברים כרגע את אותם התהליכים בדיוק, מכיוון שהם מתחילים להבין כיצד קובוטים יכולים לעזור לשחרר כוח אדם למשימות חשובות יותר״. שדה מציין כי נתח השוק הגלובלי כיום של UR מגיע לכ-50 אחוז וכי גם כאן ״העסק במגמת צמיחה משמעותית׳״.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
משיקים תפודיס: רשת קולינרית חדשה נפתחת בישראל תחת השם 'תפודיס' הסניף הראשון נפתח בקניון עופר קניותר
 רשת קולינרית חדשה נפתחת בישראל תחת השם  'תפודיס', המתמחה בהגשת...
גלו את עולמות הציפויים: פתרונות מתקדמים לאחזקה
ציפוי אפוקסי לבטון: עמידות ואלגנטיות לאורך שנים  ציפוי אפוקסי לבטון הוא...
בהשקעה של מאות אלפי שקלים יפתח בראשון הקרוב 20.7 סניף חדש בתל אביב לתכנית יזהר
הסניף החדש יישא את שמו של איסר פולניצר ז"ל -...
מאוחדת פותחת שתי מרפאות חדשות תחת קורת גג אחת: טיפול בפוסט טראומה, חרדות והתמכרויות
כשברקע עדיין מתנהלת המלחמה הארוכה מול חמאס, איומי הטילים הבלתי...
עשור של עשייה חברתית למען ילדי העיר- עיריית בת-ים בשיתוף פעולה עם עמותת "תיק לכל תלמיד"
לקראת שנת הלימודים הקרבה, מינהל החינוך בעיריית בת-ים יצאו בשיתוף...
שירותי הסעות מקצועיים בירושלים
כאשר מתכננים טיול בירושלים, חשוב לדאוג להסעות לטיולים בירושלים בצורה...
המוזיאון הראשון שלי חוויה גדולה לקטנטנים במתחם התרבות בפתח תקווה
מתי בפעם האחרונה עצרתם עם הילדים להסתכל על עץ בשלכת?...
לראשונה בעיר: בת-ים תארח את תחרות הטקבול הארצית על חוף הים
ביום שני הקרוב, (15.7), תתקיים לראשונה בבת-ים תחרות טקבול נושאת...
קו פ"ת - אילת יפעל במתכונת מתוגברת
קיץ חם!  קו 399  פתח תקווה - אילת יפעל במתכונת...
נשיא המדינה במערך הכבאות וההצלה: ״אני מזהיר ומתריע מפני אסון אקלימי, ממש כהתרעה אסטרטגית לקראת הקיץ. זה מחייב את כל המערכות בארץ להיות מודעים ובמוכנות מלאה״
נשיא המדינה יצחק הרצוג, ביקר היום, יום שלישי, י״ב בתמוז,...
דילוג לתוכן