שיתוף פעולה בין רשויות: תוקם מרינה משותפת לבת ים וראשון לציון

שיתוף פעולה בין רשויות: תוקם מרינה משותפת לבת ים וראשון לציון
הדמיות עיריית בת-ים

ועדת העורכים החליטה לאשר את התכנית למרינה החדשה שתהייה בגבול המשותף בין שתי הערים ותכלול 250 מקומות עגינה, ספורט אתגרי וחינוך ימי

 

מרינה בת ים - ראשלצ
הדמיות עיריית בת-ים

עיריית בת ים עבדה בחודשים האחרונים על תכנית מהפכנית שתביא לשינוי פני התיירות בעיר ורתמה את עיריית ראשון לציון לשיתוף פעולה חסר תקדים בין שתי רשויות מקומיות הנמצאות בשכנות. אתמול (חמישי) התכנסה ועדת העורכים שאישרה את הקמת המרינה החדשה שתכלול 250 מקומות עגינה לכלי שיט, ספורט אתגרי ובית ספר לחינוך ימי שיפעל במעגנה.

בחודש דצמבר האחרון פרסמה המדינה תכנית להקמת מרינות נוספות לאורך חופי הים התיכון. זאת לאחר שתמ"א 13 (תכנית ארצית למעגנות בים התיכון) ביצעה סקירה לעשורים הבאים והציגה כי יש חוסר במעגנות בחופי המדינה וישראלים רבים בעלי כלי שיט עוגנים את הסירות במדינות מחוץ לישראל כמו קפריסין, טורקיה ויוון. לאור הנתון והביקוש הגדול המדינה החליטה להרחיב את מקומות העגינה בישראל לבנות מעגנות חדשות.

מרינה בת ים - ראשלצ
הדמיות עיריית בת-ים

עיריית בת ים בהובלת ראש העיר צביקה ברוט החליטה לגייס למהלך את העיר השכנה, ראשון לציון, לה רצועת חוף סמוכה לשטח שהוקצה להקמת המרינה וראש העיר רז קינסטליך נתן את הסכמתו המיידית למהלך. בטיוטת ההסכם בין שתי העיריות הוחלט כי יוקם צוות היגוי בו יהיו חברים מהנדס עיריית בת ים ומהנדס עיריית ראשון לציון ונציגי ראשי הערים ומנהלי פרויקט מטעם כל עירייה. כמו כן, כל עירייה אחראית לטפל באישורים הנדרשים בתחום המוניציפלי שלה ושתי הרשויות יישאו יחד בהוצאה הכלכלית ובתכנון.

ראש עיריית בת ים צביקה ברוט מסר: "מדובר בצעד דרמטי במסגרת הפעילות שלנו שנועדה להפוך את בת-ים לעיר מובילה גם בתיירות. שיתוף הפעולה הייחודי עם ראשון לציון יאפשר לשתי הערים להנות ממרינה משותפת, שתביא לפיתוח חוף הים בשתי הערים. אנו נערכים לשורת צעדים נוספים בהם הקמת בתי מלון לאורך החוף, ושיתוף פעולה עם הממשלה כדי להפוך את התיירות למנוע צמיחה ממשי עבור העיר".

אלי יריב סגן ראש עיריית בת ים והממונה על פיתוח החוף אשר ייצג את העירייה בדיון מסר: "לראשונה מאז יצאנו לדרך קיבלה הוועדה החלטה היסטורית ברוב קולות להמליץ לוועדות התכנון הסטטוטוריות לקבל את התכנית להקמת מעגנה בבת ים. זאת בשורה גדולה לעיר בת ים, מרינה שתהיה מחולל גדול לפיתוח כלכלת העיר ומענה הולם לחינוך הימי. מדובר בשיתוף פעולה בין עיריית ראשון לציון לעיריית בת ים שמהווה נדבך חשוב בשיתוף פעולה בין רשויות לטובת הציבור".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
מופע של תיאטרון הילדים הישראלי ביום שישי, 10 ביולי בתיאטרון הפארק בגני יהושע, מציע טיפול מונע למגיפה החברתית של חרמות
בימים שבהם כותרות העיתונים והרשתות החברתיות מוצפות בסיפורים קורעי לב...
חופשת תרבות בתל-אביב: רשת מלונות אדם משיקה חופשת תרבות במלון פיורי 41 ובמלון 1935 בתל-אביב
רשת מלונות אדם משיקה לקיץ 2026 חבילת תרבות חדשה בתל־אביב,...
שני מהסרטים: מידי יום שני במהלך חודש יולי כל סרטי הילדים ב־15 ₪ בלבד
חווית קיץ קולנועית לכל המשפחה: הקרנת כל הסרטים החדשים בקניון...
בית לא בטוח: כמות הפריצות לבתים פרטיים בתל אביב הוכפלה. זינוק חד באירועי הפריצה בישראל
המציאות הביטחונית של השנים האחרונות שינתה לחלוטין את הדרך שבה...
מחרימים את החרם: מתנדבות בת-ימיות הובילו שינוי חברתי בבי"ס טבנקין
במהלך שנת הלימודים האחרונה פעלה בבית הספר טבנקין בבת-ים קבוצת...
עופר הקניון הגדול וקולנוע הוט סינמה ביוזמה למען עמותת 'ילדים שלנו' הפועלת במרכז שניידר לרפואת ילדים: תורמים צעצוע חדש לילדים המאושפזים בבית חולים שניידר ומקבלים כרטיס לסרט ‘צעצוע של סיפור’ בהוט סינמה ב־10 ₪ בלבד
עופר הקניון הגדול בפתח תקווה, מקבוצת קניוני עופר, בשיתוף רשת...
“מצב ביניים”-תערוכת יחיד לאמנית חומי גרומן
בתפר שבין עולמות – על חיפוש זהות והתבוננות פתיחה חגיגית :...
חברת החשמל השלימה עבודות לחיזוק רשת החשמל בשכונת גבעת הרימון באבן יהודה
צוותי חברת החשמל השלימו לאחרונה עבודות לשדרוג תשתיות החשמל בשכונת...
לאחר הסולד אווט המהיר בשנה שעברה: ספיר אביסרור פותחת בקניון עופר רמת אביב פופ אפ לקולקציית בגדי הים של המותג בעיצובה AVISROR’S TOUCH SAPIR מבית Z-SPORT
הפופ אפ יפתח ב 2 ליולי למשך חודש ימים ויכלול...
נפרדים מחובש מתנדב במד"א נצח ישראל ישראל-טוב ז״ל ״אדם שאפשר היה לסמוך עליו גם ברגעים הקשים ביותר״
מגן דוד אדום מרכין ראש עם פטירתו של נצח ישראל ישראל-טוב ז״ל...
דילוג לתוכן