תוכנית ״הרמזור״ של השר ליצמן תגרום לעליית מחירים משמעותית בשוק הנדל"ן באזורי הביקוש בישראל

תוכנית ״הרמזור״ של השר ליצמן תגרום לעליית מחירים משמעותית בשוק הנדל"ן באזורי הביקוש בישראל
צילום תומר פדר

חברת שניר המשווקת עשרות פרויקטים ברחבי הארץ מדווחת על עלייה משמעותית בכמות הדירות שנמכרו ב-3 החודשים האחרונים

בדומה למודל הרמזור של פרופסור גמזו הפרויקטור של משבר הקורונה לגבי ההגבלות בערים השונות: אזור אדום תל אביב הרצליה ורמת השרון, אזור צהוב אזורי ביקוש מודיעין, ראשון לציון יבנה, אזור ירוק פריפריה בית שאן, צפת ונתיבות.  במקביל, כבוד השר ליצמן, הציג את תוכניתו והגדיר אזורי חלוקה שבהם יהיה שינוי בהתערבות הממשלתית.

באזורי היוקרה אין התערבות ממשלתית בכלל, הקרקע תימכר לכל המרבה במחיר ואנו צפויים לעליית מחירים משמעותית, באזורי הביקוש מגדרה עד חדרה הצפי הוא להמשך המצב הקיים, ובפריפריה יהיו פרויקטים שבהם המדינה תסבסד את הזכאים לדירה במחיר מוזל.

ניר שמול, בעלי חברת שניר, המשווקת עשרות פרויקטים ברחבי הארץ, רואה עלייה משמעותית בכמות הדירות שנמכרו ב-3 החודשים האחרונים.

תוכנית ״הרמזור״ של השר ליצמן תגרום לעליית מחירים משמעותית בשוק הנדל"ן באזורי הביקוש בישראל
צילום תומר פדר

כידוע לכל, שוק הנדל"ן הוא שוק של ציפיות. הייתה ציפייה שהקורונה תוריד את המחירים ומחירי הדירות ירדו, לכן אנשים רבים השהו את הליך הרכישה של נכסים. גם החשש הגדול מהתרסקות הכלכלה בישראל ובעולם, גרם לרבים לעצור ולשבת על הגדר, אנחנו מדברים בעיקר על החודשים מרץ אפריל ומאי האחרונים.

מה קרה בפועל? המחירים לא ירדו אלא להפך, בחלק מהמקרים אנו רואים אפילו עליית מחירים במרבית אזורי הארץ.

המחירים עולים, הלקוחות חוששים שהמחיר עוד יעלה ולכן מבקשים להקדים את הרכישות של הנכסים ועקב כך, קצב העסקאות גובר. אנחנו בחברת שניר מדווחים על עלייה של עשרות אחוזים בקצב מכירת הדירות ב-3 חודשים האחרונים, זוהי מגמה שמרבית היזמים והקבלנים בישראל שותפים לה, עלייה משמעותית בקצב מכירת הדירות במרבית האזורים בארץ .

מהן הסיבות העיקריות לכך?

  • הורדת מס הרכישה עבור המשקיעים מעלה בצורה משמעותית את קצב העסקאות ואת מחירי הדירות. המשקיעים חזרו לשוק ובגדול אחרי הורדת מס הרכישה, על ידי ממשלת ישראל ושר האוצר כץ.
  • עקב הקורונה יש פחות סחורה זמינה. קבלנים לא ניגשו למכרזים חדשים בזמן הקורונה ולכן אין סחורה חדשה, ההיצע פחת וממשלת ישראל לא הוציאה מכרזים חדשים לאורכם של חודשים רבים בתקופת הקורונה. לאור חוסר הוודאות הכלכלית, יזמים חששו לגשת למכרזי נדל"ן חדשים.
  • ביקושים גבוהים לדיור, דירה היא מוצר בסיסי כמו אוכל. ולכן בדיוק כמו שרשתות המזון דיווחו על עליה בכמויות המזון שנמכרו, כך בדיוק הקבלנים מוכרים יותר דירות. אני מזכיר לכולם שדירה זה מוצר צריכה בסיסי בדיוק כמו אוכל, לפי תאוריית הצרכים של מסלו שדירה זה מחסה.
  • הזוגות הצעירים מבינים שתוכנית למשתכן אינה פעילה יותר ולכן חזרו לקנות בשוק החופשי אחרי שתוכנית הדגל של השר כחלון הסתיימה לטובת מחוסרי הדיור.
  • הלקוחות מבינים שאם בתקופה הכלכלית הקשה ביותר במאה השנים האחרונות בעולם, מחירי הדירות בישראל לא ירדו אלא להפך עלו, אז אין יותר מה להמתין שהמחירים ירדו ולכן הם רוצים לקנות מהר דירה, רגע לפני שהמחירים ממשיכים לעלות.
  • השר ליצמן יתרכז בדירות למגזר החרדי בפריפריה עבור הציבור ששלח אותו ונראה שמחירי הנדל"ן באזורים שאינם חרדיים, צפויים לעלות לאור מצב של שוק חופשי שבהם הביקוש וההיצע הם אלו שקובעים את מחירי הדירות.
  • חודשים יולי אוגוסט שהיו בעבר חודשים ״חלשים״ יותר בשוק הנדל"ן לאור העובדה שישראלים רבים בחרו לבלות בחו"ל בחודשים הללו. לאור משבר הקורונה אין כמעט טיסות לחו"ל והישראלים נשארו בארץ ורכשו דירות בחודשים שבעבר הוגדרו כחלשים וכעת הם הפכו להיות חודשים חזקים.

המציאות הישראלית

במדינת ישראל שבה נולדים כ-200.000 תינוקות בשנה, נפטרים כ-50.000 אנשים בשנה ובונים רק 49.000-48.000 דירות בשנה הקרב הוא אבוד, מחירי הדירות ימשיכו לעלות.

לסיכום, התוכנית של השר ליצמן תעשה חסד עם הפריפריה, מחוסרי הדיור, זכאים ועם המגזר החרדי זהו מהלך נכון ומוצדק. אין ספק שיש צורך לעזור לאוכלוסיות ולמגזרים מוחלשים, אולם ברור לחלוטין שהמגמה של עליית המחירים באזורי הביקוש רק תלך ותגבר.

 

זהירות עליית מחירים לפנייך.

 

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
בשורה משמחת לתושבי בת-ים: פודטראק חדש בגינת נורדאו
עיריית בת-ים ממשיכה לפתח את המרחב הציבורי ולחזק מוקדי בילוי...
חולצות לגבר בעיצוב מושלם
חולצות שרוול קצר לגברים בחירת חולצות שרוול קצר לגברים היא אומנות...
בריאות הציבור בראש סדר העדיפויות: עיריית בת-ים השמידה 410 ק״ג של בשר לא ראוי
עיריית בת-ים ממשיכה לפעול בנחישות להגנה על בריאות הציבור: אתמול...
'מנוחה נכונה פתח תקווה' בית עלמין אזרחי המתפרש על שטח של כ-10 דונם נפתח בפתח תקווה בסמוך לבית העלמין ירקון
בית עלמין לקבורה אזרחית ושוויונית נפתח בימים אלו בסמוך לבית...
פארק נדיר: הזמרת והיוצרת האגדית קורין אלאל ז״ל מונצחת בפתח תקווה: פארק חדש ייקרא על שמה
פארק חדש שנחנך בימים אלו בפתח תקווה יישא את שמה...
תעסוקה, זכויות ואווירה משפחתית: עיריית בת-ים מפעילה את תוכנית "קפה תעסוקה"
עיריית בת-ים, באמצעות מינהל הרווחה והשירותים החברתיים, מפעילה את מרכז...
מפגש של זיכרון, ערכים ונתינה: סיירת סח"י בת-ים בערב מיוחד לזכרו של תומר נגר הי״ד
ברביעי האחרון התקיים במגדלור - החממה בבת-ים מפגש מרגש וייחודי...
משרד העלייה והקליטה מסכם את שנת 2025: נתניה מובילה עם 2,939 עולים שהגיעו לעיר במהלך השנה
למעלה מ־20 אלף עולים הגיעו לישראל ברקע המלחמה. כשליש מהם...
משרד העלייה והקליטה מסכם את שנת 2025:
תל אביב בין הערים המובילות עם 2,622 עולים שהגיעו השנה;...
חיבור בין דור העתיד לקהילה: יום התנדבות מיוחד בעמותת ברכת הכהן בבת-ים
התנדבות מרגשת ומלאת משמעות התקיימה בשבוע שעבר בבת-ים, כאשר חניכי...
דילוג לתוכן