בחלוף השנה הראשונה של התינוק, התזונה שלו משתנה והופכת מותאמת לגילו וליכולות האכילה שלו. בכדי לדעת שאתם שומרים על בריאות התינוק באופן מיטבי ונותנים לו את כל המזון שהוא צריך בכדי לגדול בצורה תקינה, מומלץ לכם לעקוב אחר הטיפים שנחלוק לאורך המאמר, שכן אנו בטוחים שהם יעזרו לכם להבין טוב יותר איך להרכיב נכון יותר תפריט לתינוק בן שנה.
לפני שאתם קוראים את המידע אודות ההמלצות של משרד הבריאות והשלבים הבסיסיים להרכבת התפריט לתינוק, נמליץ לכם בחום לשים לב שאם אתם לא בטוחים לגבי דבר מה- פנו אל גורם מומחה בתזונת תינוקות. גורם מומחה יוכל לשתף אתכם בכל המידע שרק צריך על מנת שתוכלו לעשות את הטוב ביותר למען התינוק. זכרו כי כאשר אתפ מרכיבים עבורו תפריט תזונתי חשוב שיהיה מגוון ויכלול את כל אבות המזון בכל ארוחה.
המלצות משרד הבריאות בעניין תפריט התינוק
על פי הנחיות משרד הבריאות, המזון העיקרי והחשוב ביותר שהתינוק צריך לקבל מגיל לידה ועד גיל שנה הוא חלב אם. לאחר גיל חצי שנה עם המעבר למוצקים, ניתן ורצוי להוסיף דייסות מועשרות בברזל וזאת לצד אכילה לפי פירמידת המזון. כלומר תפריט תינוק בן שנה שיהיה מגוון ומאוזן לרוב יכלול ירקות, פירות, קטניות ואף מוצרים מן החי, כדוגמת בשרים ומוצרי חלב.
במקרים שבהם התינוק עדיין לא אוכל מוצקים באופן מלא ונמצא בשלב הטעימות ולא מביע עניין ביניקה או יונק באופן מופחת מן האם, יש לדאוג שיקבל השלמה דרך תרכובת מזון לתינוקות על בסיס חלב פרה אשר מועשרות גם בברזל. כך יהיה ניתן לשמור על בריאות התינוק מבלי להיות תלויים בחלב האם בהכרח.
תפריט לתינוק בן שנה – שומרים על בריאות התינוק
בכדי שתוכלו להימנע ממצב שבו אתם פוגעים בבריאות התינוק שלכם מחוסר ידיעה, זה קריטי שתעקבו אחר ההמלצות של משרד הבריאות ותבחרו להגיש לתינוק אך ורק אוכל שמתאים לגילו. כך הוא יוכל לגדול עם כל הוויטמינים והמינרלים שהגוף שלו צריך בשביל להיות בריא.
תכנון של תפריט לתינוק בן שנה זה משהו שצריך לעשות בהקפדה יתרה ותוך כדי בחינה מעמיקה של צרכי התינוק. רק כך תוכלו להיות בטוחים שאתם עושים את המיטב למענו ולא מתפשרים על הבריאות שלו.
כמות האוכל המתאימה לתינוק שלכם
אם אתם לא בטוחים כמה התינוק שלכם צריך לאכול, אז ככלל אצבע ניתן לומר שצריך להקפיד על סך קלורי שנע באזור של 105 קלוריות לכל קילוגרם של משקל גוף. לא צריך לעקוב אחר המספר הזה בצורה מדויקת, ומה שיותר צריך לעניין אתכם זה מידת השובע של התינוק ואכילה בכמות נאותה.
עליכם להקפיד על הענקת מזון לתינוק בכמות כזו שתעניק לו את כל האנרגיה הדרושה להתרוצץ במהלך היום ולהיות בריא, ולצד זאת גם חשוב להימנע ממצב שבו תעניקו לו כמות גדולה יתר על המידה של מזון, דבר אשר עלול לפגוע בו בסופו של דבר.
איך לגרום לתינוק לאכול?
בכדי לעודד את התינוק לאכול את המזונות השונים שהוא נחשף אליהם, יהיה כדאי לכם לחשוף אותו למנעד רחב של מזונות שתרטיבו אותם. בין אם מדובר על דייסה ובין אם על הרטבה פשוטה במים, זה עשוי להפוך את חווית האכילה של התינוק להרבה יותר טובה ולהעלות את הסיכויים שהם ירצו לאכול את האוכל שתביאו להם. תמיד תחשבו איך לגוון את התזונה של התינוק ולהפוך אותה לכמה שיותר טובה בעבורו מבחינה בריאותית, שכן רק כך הוא יוכל לגדול בצורה טובה.