תלמידים ידריכו את בני הגיל השלישי: 400 משתתפים בתכנית בין דורית חדשה בבת-ים

תלמידים ידריכו את בני הגיל השלישי: 400 משתתפים בתכנית בין דורית חדשה בבת-ים

"מחוברים לחיים", תכנית מטעם קרן מיראז' תכשיר בני נוער להעביר קורסים לגמלאים על אפליקציות חיוניות כמו ביטוח לאומי, קופות החולים, וואטצאפ ופייסבוק; ראש העיר, צביקה ברוט: "מדובר בעשייה חברתית ערכית ומשמעותית"

תלמידי תיכון חדש דרכא בהדרכה בנושא הגיל השלישי בעידן הדיגיטל

200 תלמידי תיכון צפויים ללמד 200 קשישים בתכנית בין דורית הגדולה ביותר בבת ים הנקראת "מחוברים לחיים". התכנית, מטעם קרן מיראז' הפועלת לקדם ולחזק את החברה הישראלית ומאפשרת לבני הגיל השלישי לרכוש ידע וכלים להתמצאות באפליקציות חיוניות לגיל השלישי, כגון: דואר ישראל, ביטוח לאומי, קופות החולים, פייסבוק, וואטצאפ, יוטיוב ועוד.

בנוסף, התכנית פועלת לגשר על פערים טכנולוגיים שנוצרו בקרבם ומעודדת חיזוק קשרים משפחתיים ומתן כבוד ועזרה הדדית. הגמלאים אשר ישתתפו בתכנית ירוויחו תחום עניין חדש ואפשרות להתגבר על מגבלות פיזיות באמצעים טכנולוגיים, לדוגמא – ללמוד את האפשרות להזמין תור לרופא באמצעות אתר קופת החולים ולשמור על קשרים חברתיים ומשפחתיים באמצעות המדיה החברתית.

תלמידי תיכון חדש דרכא בהדרכה בנושא הגיל השלישי בעידן הדיגיטל

עד כה נרשמו להשתתף בתכנית כ-200 בני הנוער אשר ירוויחו התנסות משמעותית בתרומה לקהילה ויקבלו הדרכה מקצועית דרך קרן מיראז' ומחנכי בתי הספר העל היסודיים. בין בתי הספר שתלמידיהם ידריכו בקורסים במסגרת התוכנית: תיכון חשמונאים, תיכון חדש דרכא, חט"ב תיכון חדש דרכא, המר דרכא, אולפנת צביה, חט"ב אורט רמת יוסף, תיכון אורט רמת יוסף, יעד ושז"ר. כבר בתחילת ינואר 2020 יפתחו קורסים במרכזים הקהילתיים: כנרת, עופר, גורדון, כותר פיס, הבונים, גאולים, אילת ובית צדיק. במהלך חודש מאי תתקיים בהיכל התרבות מסיבת סיום חגיגית לכל משתתפי התוכנית.

ראש העיר, צביקה ברוט, בירך את המשתתפים: "הקשר בין בני נוער לדור הוותיק מחזק ומעצים את ההון האנושי בבת ים ומקשר בין חלקי האוכלוסייה. בעשייה חברתית ערכית ומשמעותית הנוער יכיר מקרוב את הצרכים של המבוגרים ויפעל לסייע להם. אוכלוסיית הגמלאים יקרה ללבנו ונמשיך ללוות ולהעניק את כל הסיוע הנדרש כדי שאף פעם לא יישארו לבד".

רבקה שטנצלר, מנהלת תחום התנדבות והדרכה במחלקה לנוער וצעירים: "לקשר הבין דורי יש פוטנציאל רב בהעצמה אישית הן של בני הגיל השלישי והן של בני הנוער. לפי נתוני הלמ"ס, בת ים היא העיר שבה מספר התושבים בגיל השלישי הוא הרב ביותר, חובתנו וזכות היא לנו לדאוג לבני הגיל השלישי, להפיג את בדידותם ולהחזיר להם באהבה על הנתינה העצומה שלהם לעיר ולמדינה".

את התוכנית מובילה בעיר המחלקה לנוער וצעירים בחברה לתרבות, פנאי וספורט,להרשמה לתוכנית, יש לפנות למרכז הקהילתי הקרוב לבית או למחלקת הנוער.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
חותרים להצלחה: נבחרת החתירה העירונית עם הישגים מרשימים באליפות הארצית
עיריית בת-ים שמחה וגאה לבשר כי תלמידות ותלמידי נבחרת החתירה...
בת-ים מובילה יוזמה קהילתית חדשה: מרתון שיקופים לשיפור כלים להתנהלות כספית
במהלך שבוע שעבר התקיים במרכז הצעירים בבת-ים מרתון שיקופים, במסגרת...
"יכולים לשנות מסלול חיים שלם" - חה"כ סימון דוידסון ביקר בכפר הנוער "מבואות ים"
"יכולים לשנות מסלול חיים שלם": חה"כ סימון דוידסון ("יש עתיד")...
חנוכה של ניסים ונפלאות בקניון עופר רמת אביב
קניון עופר רמת אביב יפתח מתחם המשלב אלמנטים של תאורה  עם...
ורד עיני קדר מלהבים מוציאה לאור רומן פסיכולוגי נועז
"מה היא עושה כאן? מה היא עושה בבית הקטן הזה,...
המדריך המלא לאילוף כלבים בבית הלקוח ובמרכז
מאלף כלבים בבית הלקוח אילוף כלבים יכול להיות תהליך מאתגר אך...
עיריית בת-ים מציינת את יום הגבר הבינלאומי בתערוכת "דמות האב" – מבט חדש על מקומו של האב בחברה הישראלית
ביום רביעי, 19.11.2025, בשעה 18:00, תיפתח בגלריה של המכון לאמנות...
כנס אומנה, המאגד את כלל הגורמים הפעילים בתחום, יתקיים ברביעי הקרוב (19.11) בכפר המכביה
שמים על השולחן את הסוגיות הבוערות שבתחום האומנה. ביום רביעי...
עיריית בת-ים השיקה את מרכז החדשנות והטכנולוגיה לגיל הרך – מהלך פורץ דרך בחינוך העירוני
הבוקר נערך בבת-ים טקס החניכה הרשמי של מרכז החדשנות והטכנולוגיה...
"קול לכל גבר” – תערוכת אמנות ייחודית המציינת לראשונה בישראל את יום הגבר הבינלאומי ביוזמת עיריית פתח תקווה התערוכה תוצג בין התאריכים 20–19 בנובמבר 2025 בלובי מגדל I, מגדלי בסר
עיריית פתח תקווה גאה להשיק את תערוכת האמנות “קול לכל...
דילוג לתוכן