תלמידים ידריכו את בני הגיל השלישי: 400 משתתפים בתכנית בין דורית חדשה בבת-ים

תלמידים ידריכו את בני הגיל השלישי: 400 משתתפים בתכנית בין דורית חדשה בבת-ים

"מחוברים לחיים", תכנית מטעם קרן מיראז' תכשיר בני נוער להעביר קורסים לגמלאים על אפליקציות חיוניות כמו ביטוח לאומי, קופות החולים, וואטצאפ ופייסבוק; ראש העיר, צביקה ברוט: "מדובר בעשייה חברתית ערכית ומשמעותית"

תלמידי תיכון חדש דרכא בהדרכה בנושא הגיל השלישי בעידן הדיגיטל

200 תלמידי תיכון צפויים ללמד 200 קשישים בתכנית בין דורית הגדולה ביותר בבת ים הנקראת "מחוברים לחיים". התכנית, מטעם קרן מיראז' הפועלת לקדם ולחזק את החברה הישראלית ומאפשרת לבני הגיל השלישי לרכוש ידע וכלים להתמצאות באפליקציות חיוניות לגיל השלישי, כגון: דואר ישראל, ביטוח לאומי, קופות החולים, פייסבוק, וואטצאפ, יוטיוב ועוד.

בנוסף, התכנית פועלת לגשר על פערים טכנולוגיים שנוצרו בקרבם ומעודדת חיזוק קשרים משפחתיים ומתן כבוד ועזרה הדדית. הגמלאים אשר ישתתפו בתכנית ירוויחו תחום עניין חדש ואפשרות להתגבר על מגבלות פיזיות באמצעים טכנולוגיים, לדוגמא – ללמוד את האפשרות להזמין תור לרופא באמצעות אתר קופת החולים ולשמור על קשרים חברתיים ומשפחתיים באמצעות המדיה החברתית.

תלמידי תיכון חדש דרכא בהדרכה בנושא הגיל השלישי בעידן הדיגיטל

עד כה נרשמו להשתתף בתכנית כ-200 בני הנוער אשר ירוויחו התנסות משמעותית בתרומה לקהילה ויקבלו הדרכה מקצועית דרך קרן מיראז' ומחנכי בתי הספר העל היסודיים. בין בתי הספר שתלמידיהם ידריכו בקורסים במסגרת התוכנית: תיכון חשמונאים, תיכון חדש דרכא, חט"ב תיכון חדש דרכא, המר דרכא, אולפנת צביה, חט"ב אורט רמת יוסף, תיכון אורט רמת יוסף, יעד ושז"ר. כבר בתחילת ינואר 2020 יפתחו קורסים במרכזים הקהילתיים: כנרת, עופר, גורדון, כותר פיס, הבונים, גאולים, אילת ובית צדיק. במהלך חודש מאי תתקיים בהיכל התרבות מסיבת סיום חגיגית לכל משתתפי התוכנית.

ראש העיר, צביקה ברוט, בירך את המשתתפים: "הקשר בין בני נוער לדור הוותיק מחזק ומעצים את ההון האנושי בבת ים ומקשר בין חלקי האוכלוסייה. בעשייה חברתית ערכית ומשמעותית הנוער יכיר מקרוב את הצרכים של המבוגרים ויפעל לסייע להם. אוכלוסיית הגמלאים יקרה ללבנו ונמשיך ללוות ולהעניק את כל הסיוע הנדרש כדי שאף פעם לא יישארו לבד".

רבקה שטנצלר, מנהלת תחום התנדבות והדרכה במחלקה לנוער וצעירים: "לקשר הבין דורי יש פוטנציאל רב בהעצמה אישית הן של בני הגיל השלישי והן של בני הנוער. לפי נתוני הלמ"ס, בת ים היא העיר שבה מספר התושבים בגיל השלישי הוא הרב ביותר, חובתנו וזכות היא לנו לדאוג לבני הגיל השלישי, להפיג את בדידותם ולהחזיר להם באהבה על הנתינה העצומה שלהם לעיר ולמדינה".

את התוכנית מובילה בעיר המחלקה לנוער וצעירים בחברה לתרבות, פנאי וספורט,להרשמה לתוכנית, יש לפנות למרכז הקהילתי הקרוב לבית או למחלקת הנוער.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
בת-ים מצדיעה למנהיגות הוותיקה: הסתיימה הכשרת מועצת האזרחים הוותיקים במסגרת "מוני 100"
בשבוע שעבר, בטקס חגיגי ומרגש הוענקו תעודות סיום לחברי וחברות...
כיצד להשתמש בסרטוני וידאו לשיפור העסק שלך
יתרונות של סרטוני הדרכה השימוש בסרטוני הדרכה הפך לכלי מרכזי לעסקים...
טיפולים חדשניים לשיער
טיפול אקסוזומים לשיער טיפול אקסוזומים לשיער הוא אחד מהטיפולים החדשניים והמתקדמים...
בת-ים באחריותי– כי אכפת לנו מהמרחב שלנו: יוזמה עירונית חדשה מחזקת את האחריות המשותפת למרחב הציבורי
השבוע השיקה עיריית בת-ים פרויקט עירוני חדש לניקיון ושיפור המרחב...
לרגל חג הפורים: תערוכה חדשה “קרנבל בצבעים” בקניון עופר רמת אביב. תערוכת ציורים לכל המשפחה המזמינה להיכנס לעולם מלא צבע, שמחה ודמיון
לרגל  חג הפורים נפתחת בגלריית האמנים של קניון עופר רמת...
ספרים עם ניקוד לילדים – הדרך הטובה ביותר להתחיל לקרוא  
יתרונות של ספרים עם ניקוד ספרים עם ניקוד הם כלי נהדר...
יוצא לדרך פרויקט התחדשות באיזור המבוקש בלב תל אביב: חברת מידר נבחרה לקדם את הפרויקט בטברסקי-יצחק שדה-בית אלפא
בזמן שבתל אביב מחפשים קרקע פנויה ומוצאים בעיקר פקקים, מתחם...
המותג לה רוש פוזה יעניק חסות ראשית למרתון תל אביב שיערך ב 27 בפברואר
כל זמן הוא זמן שמש - גם בריצה: מותג הדרמו־קוסמטיקה...
פורים צבעוני וססגוני לכל המשפחה בעופר הקניון הגדול פ"ת
🎉 3 ימים של הקרנות  סרטי ילדים  ב־15 ₪ בלבד...
היקב ההיסטורי בלב המושבה אשר ישמש למרכז חדשני לצעירים ייקרא ע"ש גיבור ישראל רן גואילי
בקרוב יסתיימו העבודות להפיכת היקב ההיסטורי בפינת הרחובות אוסישקין וחיים...
דילוג לתוכן