תלמידי בית ספר יד מרדכי מבת ים זכו במקום הראשון בתחרות הארצית "יוצרים שינוי"

תלמידי בית ספר יד מרדכי מבת ים זכו במקום הראשון בתחרות הארצית "יוצרים שינוי"
עיריית בת ים

תלמידי בי"ס יד מרדכי, המשתתפים בתכנית החברתית-ערכית "יוצרים שינוי", המציאו את המיזם "לראות את הקול מנגישים את האור", תפריט קולי עבור כבדי ראייה, אשר זכה במקום הראשון בארץ בתחרות יוצרים שינוי. בעקבות הזכייה התלמידים יטוסו לייצג את ישראל בתחרות "יוצרים שינוי" הבינלאומית באיטליה.

יוצרים שינוי בבת ים
עיריית בת ים

כ-10,000 תלמידים מכל הארץ השתתפו השנה בתכנית ויזמו פרויקטים למען החברה והסביבה. היום הוכרזה הקבוצה הזוכה שתטוס לייצג את ישראל בכנס "יוצרים שינוי" הבינלאומי באיטליה: תלמידי בי"ס יד מרדכי עם היוזמה של "לראות את הקול מנגישים את האור".

הזכייה הגיעה לאחר תהליך למידה משמעותי וארוך, בו שכבת כיתות ה בבית ספר יד מרדכי בהובלת המורה מורן סופר, חקרו ,ראיינו, יצאו לשטח ובדקו קשיים וצורכים של כבדי ראייה, וגילו שאין הנגשה מספקת במרחב הציבורי. במהלך עבודת המחקר על המיזם התלמידים נפגשו עם עיוורים וכבדי ראייה ואיתרו צורך אמיתי- תפריטים קוליים במסעדות ובבתי קפה.

יוצרים שינוי בבת ים
עיריית בת ים

התלמידים יצרו את התפריט הקולי המונגש הראשון בישראל. במסגרת המיזם, התלמידים הקליטו את התפריט של בית הקפה והעבירו את הקלטות לטאבלט, כך שכבדי ראייה שמגיעים לבית הקפה, יוכלו לשבת בנחת ולהאזין לתפריט ולבחור מבלי שמלצר יהיה צמוד אליהם ויצטרך להקריא להם את כל התפריט.

בבית הספר היסודי "יד מרדכי" פעלה השנה תכנית "יוצרים שינוי", תכנית חינוכית בין-לאומית שמטרתה להעצים ילדים ונוער להאמין ביכולתם ליצור שינוי חיובי בנושאים הנוגעים לליבם ורלוונטיים לחייהם.

אביבית מיסטריאל, מנהלת ביה"ס: "אנו רואים ביזמות חלק משמעותי מהייחודיות הבית ספרית שלנו. יזמות היא מצוינות אישית המובילה למצוינות ישראלית. התפיסה החינוכית שלנו היא חינוך לערכים, למוסר ולמידות טובות. אנו מאמינים ביכולת ובייחודיות של הפרט להיות מעורב, יוזם ותורם, הקונה ומקנה דעת"

יוצרים שינוי בבת ים
עיריית בת ים
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
למרות הכל- חג פסח כשר ושמח: עיריית בת-ים מעדכנת על הסדרי פינוי אשפה וגזם בתקופת חג הפסח תשפ"ו
גם בתקופה המאתגרת בה אנו נמצאים, עיריית בת-ים מעדכנת כי...
עיריית בת-ים מזמינה את התושבים להצטרף לתוכנית "שגרירי קהילה" לחיזוק החוסן העירוני
עיריית בת-ים, באמצעות חטיבת קהילה, מזמינה את תושבות ותושבי העיר...
נשיא המדינה בזירת הנפילה בתל אביב: ״היום אירע דבר חשוב והיסטורי - ממשלת לבנון החליטה לגרש את שגריר איראן. זו מהפכה ואמירה משמעותית שמחייבת הבנה של השינויים הדורשים, בנוסף לפעולה הצבאית, גם מהלכים מדיניים״.
נשיא המדינה יצחק הרצוג ביקר היום, יום שלישי, ו׳ בניסן,...
מחפשים אטרקציה מיוחדת לילדים בחול המועד פסח?
קניון עופר רמת אביב פותח “כפר אינדיאנים” -  מתחם חווייתי...
לא נשארים לבד: עיריית בת-ים פתחה מרכז לילה ייעודי עם מרחב מוגן לתושבות ותושבים ותיקים ואנשים עם מוגבלויות
עיריית בת-ים, באמצעות מנהל הרווחה ובשיתוף משרד הרווחה והביטחון החברתי...
פגיעת רסיסי טיל מצרר במבנה מגורים בבת-ים: תגובה מהירה ושיתוף פעולה של התושבים מנעה אסון כבד
עיריית בת-ים מעדכנת כי אתמול, יום א׳, 22.3.26, אירעה נפילה...
קניון עופר רמת אביב במבצע מתנות לחג הפסח: רוכשים ב- 800 ₪ ומעלה ביום אחד מימי המבצע ומקבלים 4 מתנות שוות במיוחד!!
קניון עופר רמת אביב, מקבוצת קניוני עופר, יוצא במבצע מתנות...
"חגיגה בשכונה": עיריית בת-ים מזמינה את ילדות וילדי העיר לחגוג יום הולדת במרחבים מוגנים
עיריית בת-ים, תחת מחלקת קהילה, יוצאת בימים אלו בפרויקט "חגיגה...
עיריית בת-ים מחבקת את המשפחות המיוחדות: ערכות הפגה חולקו ברחבי העיר
עיריית בת-ים, בשיתוף מרכז המשפחות "מיה" במנהל הרווחה ובסיוע קרן...
״עליית האריות״: כ-50 עולים מצרפת ומבריטניה נחתו בנתב״ג בעיצומה של המלחמה, בטיסה מיוחדת של משרד העלייה והקליטה, הסוכנות היהודית והקרן לידידות
תוך כדי הירי הבלתי פוסק, כ-1000 אנשים מרחבי העולם ביקשו...
דילוג לתוכן