תלמידי פאול קור ואלימלך כנר הם התלמידים הצעירים ביותר בארץ שהשתתפו במודל האו"ם

תלמידי פאול קור ואלימלך כנר הם התלמידים הצעירים ביותר בארץ שהשתתפו במודל האו"ם
קרדיט: בי"ס לשגרירים צעירים

גאווה גדולה הייתה לראות בבית הספר חן לשגרירים צעירים את תלמידי כיתות ה', ו' מבתי הספר פאול קור ואלימלך כנר, משתתפים בתחרות מודל האו"ם.

התלמידים הצעירים ביותר בארץ שהשתתפו במודל האו"ם
קרדיט: בי"ס לשגרירים צעירים

רחל אמרני, מנהלת בית הספר לשגרירים צעירים: "פרויקט זה הינו נדבך בתוכנית ייחודית, מודל האו"ם צעיר של עיריית פתח תקוה, המשרת את הצורך בעיצובם של דור הדיפלומטים העתידי של מדינת ישראל. חשוב לציין, שאלה התלמידים הצעירים ביותר בארץ שמשתתפים במודל האו"ם".

מודל האו"ם הוא משחק הדמיה, שבו תלמידים הופכים לדיפלומטים המשתתפים בוועדות האו"ם. מטרת הפרויקט היא לחשוף את המשתתפים למגוון הפעילויות בהן מעורב האו"ם בבואו להתמודד עם האתגרים העיקריים בסדר היום העולמי, ולהקנות לתלמידים הבנה על עולם הפוליטיקה הבין לאומית, שיפור יכולת הדיון, הניתוח וההתבטאות, שיפור השפה האנגלית, אומנות הדיבור מול קהל וניהול משא ומתן בתהליך קבלת החלטות.

נושא התחרות היה הסכסוך בתימן. במהלך הדיון הייתה התייחסות למצב הפליטים והניסיונות לגשר בין הצדדים לסכסוך. בין הפתרונות שהוצעו הייתה חלוקת תימן לשתי מדינות.

הדיון בתחרות התנהל על פי כללי הדיון הרשמי, כנהוג בכנסי מודל האו"ם מסביב לעולם. הדיון הרשמי נוהל על ידי יושב ראש, כאשר בכל שלב של הדיון עלו נציגי המדינות השונות על הדוכן ודברו מול הוועדה.

מ"מ רה"ע וראש מינהל החינוך רון כץ בירך על קיום מודל האו"ם בגיל כל צעיר ועל ההתנסות המיוחדת הניתנת לתלמידים. בתום התחרות קיבלו כל התלמידים תעודת השתתפות, והמצטיינים אף זכו בתעודת הצטיינות על השתתפותם.

שמות התלמידים המצטיינים – אביתר סיידה, יובל ברק, ליאור אלישוב, ליה פפר, ליה שעשוע, מאיה גרבי, נועה כהן, עדן שעשוע, רועי קצמן ורותם גטריידה.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
"הכחול הגדול": רותי סגל – מיני רטרוספקטיבה
אוצר : אריה ברקוביץ פתיחה חגיגית :10.9.2026 בשעה 19:00 בבית האמנים בתל...
שום דבר לא יכול לעצור אותה: הכירו את הנערה שנלחמה על חייה והיום מצילה חיים של אחרים
"כשיצאתי ממחלקת הטיפול הנמרץ והתעוררתי במחלקה הפנימית הסתכלתי במראה ולא...
שנת הלימודים בפתח תקווה נפתחה בהתרגשות רבה!
כ-72,000 תלמידים ותלמידות פתחו את שנת הלימודים תשפ"ז ומילאו את...
פתח תקווה חוגגת: נחנך קמפוס המבנים החדש של ישיבת אמית כפר גנים
אירוע מרגש נערך השבוע בפתח תקווה, עם חנוכת משכנה החדש...
בסימן שנת ה-100 לבת-ים: יותר מ-22 אלף תלמידות ותלמידים בעיר פתחו את שנת הלימודים תשפ"ז
שנת הלימודים תשפ"ז נפתחה היום , 1.9, בבת-ים, כאשר 22,146...
‏לא רק צלצול ראשון: ראשון לציון נכנסת לשנת הלימודים עם 425 גנים ומבחן עירוני של בוקר אחד
‏מחר בבוקר זה ייראה לכאורה כמו עוד 1 בספטמבר. הורים...
‏לא רק עוד לילה של חסימות: המסילות כבר נכנסות לעוד רחובות בתל אביב
‏מי שעובר השבוע בלילה בארלוזורוב, בן יהודה, אלנבי או דרך...
‏הקו הירוק נכנס עמוק יותר לחולון: שבוע של עבודות, שינויי תנועה ומבחן סבלנות לתושבים
בכמה מהצירים המרכזיים בחולון מתקיימות השבוע עבודות במקביל במסגרת הקמת...
באים לקן? שנת הפעילות של הנוער העובד והלומד בראש העין נפתחת היום
היום, 1 בספטמבר, תיפתח שנת הפעילות בקני הנוער העובד והלומד...
תיאטרון הסימטה: הצגות ומופעים בחודש ספטמבר 2026
תיאטרון הסימטה שמח להציג את לוח המופעים לחודש הקרוב. אנו...
דילוג לתוכן