תל אביב-יפו חגגה 116 שנים של תרבות, היסטוריה וקולינריה ותחרות עוגות אחת: הזוכים בתחרות עוגת העיר 2025

תל אביב-יפו חגגה 116 שנים של תרבות, היסטוריה וקולינריה ותחרות עוגות אחת: הזוכים בתחרות עוגת העיר 2025
קרדיט צילום: מיכל שחר

העיר תל אביב-יפו ציינה את יום הולדתה ה-116 בשלושה ימים חגיגיים של קולינריה, אמנות ותרבות, שהתקיימו בין ה-3 ל-5 באפריל במוזיאון העיר כיכר ביאליק, מרחב התרבות העירוני של תל אביב-יפו, ביוזמת עיריית תל אביב-יפו ובשיתוף מוזיאון העיר תל אביב-יפו.

קרדיט צילום: מיכל שחר

במהלך סוף השבוע התקיימו מגוון אירועים שהציגו את המורשת הקולינרית של העיר – ממאפים ובתי קפה ועד מיצגים, מופעים, סדנאות והרצאות. המבקרים נהנו מהצצה להיסטוריה המקומית של האוכל בעיר, לקחו חלק בפאנלים על אקטיביזם קולינרי, סיורים בעקבות בתי הקפה ההיסטוריים של תל אביב ופעילויות לכל המשפחה.

אחד משיאי החגיגות היה טקס ההכרזה על הזוכים בתחרות "עוגת העיר" בה הוזמנו אופים מקצועיים וחובבים להציע מתכונים שמספרים את הסיפור של תל אביב-יפו דרך טעמים, זיכרונות וחומרי גלם מקומיים.

קרדיט צילום: מיכל שחר

שמות הזוכים שנבחרו הוכרזו בטקס חגיגי במוזיאון העיר, בהובלת אסף זמיר – סגן ראש עיריית תל אביב-יפו:

  • המנצחת במסלול המקצועי:  איה ראדי
    "שילוב של יפו העתיקה ותל-אביב המודרנית"
    העוגה מכילה קליפות תפוז מסוכרות, גנאש מי זהר ושכבת קראנץ' קריספית – מחווה לריחות השווקים של יפו ולטעמים המלווים את העיר כבר דורות
  • המנצח במסלול האפייה הביתית : יובל אברמי
    "בסבוסת תפוזים עם שנטיי יוגורט ופריחת הדרים"
    בהשראת עצי ההדר של העיר, יצר עוגה שמביאה לידי ביטוי את ניחוחות פריחת ההדרים שמלווים את תל אביב-יפו בפברואר – שילוב של סולת זהובה, מי זהר וקרם יוגורט
  • חביב הקהל:  מורן גולן
    "ים"
    העוגה של מורן נולדה כמחווה לרגעים מול קו החוף של העיר – בצבעים שמזכירים את גווני הים, בטעמים של טחינה גולמית, תפוזי יפו ומלח ים – ממש כמו תל אביב עצמה, משתנה תדיר ומלאת הפתעות

שתי העוגות הזוכות – במסלול המקצועי והביתי, יימכרו במאפיית "עמיתה" שבמוזיאון העיר בתאריכים 21.4 ועד .10.5

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
קולולו חוגג את הרוח האמריקאית: שבוע ג'ק דניאל'ס וקולינריה בהשראה אמריקאית
לרגל ה־4 ביולי – בר הקוקטיילים קולולו בפתח תקווה יוצא...
היקב ההיסטורי בלב המושבה יהפוך למרכז לצעירים
לאחר שהוועדה לשימור אתרי מורשת בעיריית פתח תקווה אישרה לקדם...
חגיגה קולינארית יוקרתית: לראשונה קניון עופר רמת אביב פותח מתחם קולינארי ייחודי בימי שישי: "לה בוקרייה" מבית WEEKEND MARKET
המתחם יפעל בימי שישי באופן קבוע בחודשים הקרובים ויכלול  שפע...
הדלתות היו סגורות אבל הלב תמיד פתוח
גם בימי המלחמה, כשאזעקות היו חלק מהשגרה והמתח הורגש בכל...
יופי של יוזמה: בכירי ומתנדבי עמותת שניר מחלקים ערכות פנאי לילדים מרמת גן שפונו מבתיהם
בכירי ומתנדבי עמותת שניר החלו לחלק מאות ערכות פנאי לילדים...
בוגרת אמית רננים - המצטיינת בלימודי הצרפתית בארץ
בתיה שיקלי, בוגרת אמית רננים אשר סיימה את לימודיה בשנה...
להפוך את החלל לבית
כאשר רוכשים דירה מקבלן, אחד האתגרים המשמעותיים הוא להפוך את...
עושים שכונה: רשת קפה ביגה משיקה פורמט חדש של סניפים שכונתיים ברחבי הארץ תחת השם: BIGA STREET
שני הסניפים הראשונים יפתחו: בשכונת הנוריות בראשון לציון ובשכונת הנשיא...
בשורה משמחת לחובבי היין והקולינריה: הטייסטינג רום משיק תפריט קיץ חדש ושעות שמחות מבעבעות
הטייסטינג רום בר היין הקונספטואלי שבפארק שרונה תל אביב מזמין...
לא משאירים אף אחד מאחור: בת-ים מגויסת למען הכלבים והחתולים שפונו עם משפחותיהם
מבצע "עם כלביא" הותיר חותם כואב בעיר בת-ים. בעקבות פגיעה...
דילוג לתוכן