תמונת מצב מחוז מרכז – דבר מנהלת המחוז

תמונת מצב מחוז מרכז – דבר מנהלת המחוז
קרדיט: דוברות מחוז מרכז

שלום,

לאור המצב הבטחוני, וחוסר הוודאות בקרב ציבור ההורים, והתלמידים ברחבי מחוז מרכז חשוב היה לי לפנות אליכם אישית, על מנת לשפוך מעט אור על המצב מבחינת מערכת החינוך והפעולות הננקטות כבר מאמש.

המחוז שלנו, כמחוז הגדול ביותר במשרד החינוך, משתרע מישובי גדרות שבדרום ועד עמק חפר שבצפון, וכולל אוכלוסיות יהודיות וערביות, ולכן ההסלמה שהחלה אתמול נותנת את אותותיה ופוגעת גם בנו.

קרדיט: דוברות מחוז מרכז

עשר רשויות מהמחוז נמצאות בקו ה40 קמ' מרצועת עזה ועקב כך קיבלו הוראה על ידי פיקוד העורף שלא לשלוח תלמידים למוסדות החינוך הרשויות הם: גן יבנה, גדרה, בני עייש, יבנה, מ.א. גדרות, מ.א. חבל יבנה, מזכרת בתיה, קריית עקרון, מ.א. נחל שורק ומ.א. ברנר.

בשמונה רשויות נוספות,  בחרו ראשי הרשויות בתיאום עם פקוד העורף שלא להפעיל את מערכות החינוך ברשות שלהם היום, ואלו הן: באר יעקב, בית דגן , לוד, נס ציונה, גזר, ראשון לציון, רחובות, רמלה. אך מחר אנו נפעל שהם ישובו על פי ההנחיות ועל פי יכולות המיגון של כל מוסד.

ברשויות האחרות הנמצאות במרחק ה80 קמ' מרצועת עזה, התקיימו הלימודים בהתאם ליכולות המיגון במוסד בהתאמה לדרישות פיקוד העורף, ואלו הן: גבעת שמואל, גני תקווה, יהוד, סביון נוה אפריים, מ.א. חבל מודיעין (חלק מהישובים) ומ.א. שדות דן.

חשוב לציין – שבכל הרשויות גם באלה שהתלמידים לא הלכו פיזית לבתי הספר והגנים, נערכה פעילות לימודית ורגשית בזום ואנשי ההוראה של המחוז ליוו את התלמידים בשיחות ובניסיון לשמר את שגרת יומם.

קיימתי שיחות אישיות עם ראשי הרשויות בקו השני, בראש ובראשונה הרשויות, אשר נמצאות מבחינתנו פה במחוז – בקו הראשון. השיחות היו ראשית להבעת תמיכה ועידוד וכמובן לפרוס בפניהם את היכולות של מערכת החינוך לתת מענה מותאם לילדים גם בלמידה מהבית. בנוסף נשלחו תוכניות לסיוע רגשי המותאמות לתלמידים ולצוותי החינוך, שנכתבו על ידי הפסיכולוג המחוזי בשיתוף היועצת הבכירה.

חדר המצב המחוזי נפתח אתמול, ואליו התרכזו ומתרכזים הנתונים ונמצא תחת שליטה וטיפול מהיר ומדויק לפי הצרכים שעולים הן עבור התלמידים שלומדים מהבית והן עבור התלמידים שהגיעו יגיעו לבתי הספר.

קרדיט: דוברות מחוז מרכז

משרד החינוך מציע בנוסף גם קו פתוח לסיוע רגשי  https://www.facebook.com/education.merkaz/videos/1120477005117987

נושא נוסף שעולה הוא הסלמה בערים המעורבות, הכוללים ביטויי אלימות קשים והתפרעויות. נושא מורכב ורגיש זה נמצא בטיפול הגורמים השונים: בהיבט הרגשי, הבטחוני והבטיחותי, אני נמצאת בקשר ישיר עם ראשי הרשויות המעורבות והערביות ברחבי המחוז מתוך מטרה לסייע להרגעת הרוחות ולהחזרת הסדר על כנו.

חדר המצב פתוח כל העת ומתעדכן בנעשה בשטח. וממנו אנו דואגים לעדכן את מנהלי בתי הספר אנשי ההוראה ומנהלי אגפי החינוך ברשויות בכל שינוי והתפתחות. אני מזמינה אתכם לעקוב גם בדף הפייסבוק של המחוז בו נפרסם מעת לעת עידכונים הנוגעים ללימודים ברחבי המחוז ועוד.

מאחלת לכולנו רגיעה במהרה,

ורדה אופיר מנהלת מחוז מרכז

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
אנה דבורקין: תערוכת יחיד גלריה "המגדל" רח' דניאל פריש 3 , תל אביב. אוצרת : רחל זיו
אנה היא אמנית רגישה, רוחנית ומחוברת משחר צעירותה לשיטת מדיטציה...
פתח תקווה כובשת את צמרת החינוך המיוחד בישראל: בית הספר שלום זכה בפרס החינוך הארצי
בית הספר שלום פתח תקווה, בית ספר לחינוך מיוחד בניהולה של...
חג פורים פראי בפתח תקווה: פתח תקווה חוגגת בשאגות שמחה עדלאידע 2026 באווירת ספארי
חגיגות העדלאידע חוזרות השנה לפתח תקווה, והפעם בנושא ספארי צבעוני...
'ספיד דייט' אירוע היכרויות מיוחד לרגל הוולנטיין יערך בעופר בילו סנטר OUTLET
לרגל הוולטיין דיי, חג האהבה, עופר בילו סנטר OUTLET מארח...
שלג על עירי יתקיים ב- 13.2.26 עשרה מוקדי שלג ברחבי העיר
לאחר הפסקה עקב המלחמה עיריית פתח תקווה ממשיכה במסורת הבאת...
גאווה בת-ימית: שי שלי אודה זכתה באות ההוקרה המחוזי על מעורבות חברתית
עיריית בת-ים מברכת את שי שלי אודה, תלמידת בית הספר...
"שכרון חושים" - הדס שלגמן בתערוכת יחיד
אוצרות : מיכלי אדלר | ד"ר גליה דוכין אריאלי גלריה Global...
museumika-drimer - חדרי הפלאות ביצירה של האמנית הרב תחומית מיקה דרימר. וינגייט 17, הרצליה פיתוח
“האמנות שלי אינה מנסה להסביר את עצמה. היא מבקשת שירגישו...
מהטיים סקוור לפתח תקווה: האמן הבינלאומי טומי כהן פותח גלריית פופ אפ נודדת בעופר הקניון הגדול בפ"ת
התערוכה מציגה אמנות עכשווית בפורמט דיגיטלי תוצג בעופר הקניון הגדול לקהל...
פארק נדיר: הזמרת והיוצרת האגדית קורין אלאל ז״ל מונצחת בפתח תקווה: פארק חדש ייקרא על שמה
פארק חדש שנחנך בימים אלו בפתח תקווה יישא את שמה...
דילוג לתוכן