תמונת מצב מחוז מרכז – דבר מנהלת המחוז

תמונת מצב מחוז מרכז – דבר מנהלת המחוז
קרדיט: דוברות מחוז מרכז

שלום,

לאור המצב הבטחוני, וחוסר הוודאות בקרב ציבור ההורים, והתלמידים ברחבי מחוז מרכז חשוב היה לי לפנות אליכם אישית, על מנת לשפוך מעט אור על המצב מבחינת מערכת החינוך והפעולות הננקטות כבר מאמש.

המחוז שלנו, כמחוז הגדול ביותר במשרד החינוך, משתרע מישובי גדרות שבדרום ועד עמק חפר שבצפון, וכולל אוכלוסיות יהודיות וערביות, ולכן ההסלמה שהחלה אתמול נותנת את אותותיה ופוגעת גם בנו.

קרדיט: דוברות מחוז מרכז

עשר רשויות מהמחוז נמצאות בקו ה40 קמ' מרצועת עזה ועקב כך קיבלו הוראה על ידי פיקוד העורף שלא לשלוח תלמידים למוסדות החינוך הרשויות הם: גן יבנה, גדרה, בני עייש, יבנה, מ.א. גדרות, מ.א. חבל יבנה, מזכרת בתיה, קריית עקרון, מ.א. נחל שורק ומ.א. ברנר.

בשמונה רשויות נוספות,  בחרו ראשי הרשויות בתיאום עם פקוד העורף שלא להפעיל את מערכות החינוך ברשות שלהם היום, ואלו הן: באר יעקב, בית דגן , לוד, נס ציונה, גזר, ראשון לציון, רחובות, רמלה. אך מחר אנו נפעל שהם ישובו על פי ההנחיות ועל פי יכולות המיגון של כל מוסד.

ברשויות האחרות הנמצאות במרחק ה80 קמ' מרצועת עזה, התקיימו הלימודים בהתאם ליכולות המיגון במוסד בהתאמה לדרישות פיקוד העורף, ואלו הן: גבעת שמואל, גני תקווה, יהוד, סביון נוה אפריים, מ.א. חבל מודיעין (חלק מהישובים) ומ.א. שדות דן.

חשוב לציין – שבכל הרשויות גם באלה שהתלמידים לא הלכו פיזית לבתי הספר והגנים, נערכה פעילות לימודית ורגשית בזום ואנשי ההוראה של המחוז ליוו את התלמידים בשיחות ובניסיון לשמר את שגרת יומם.

קיימתי שיחות אישיות עם ראשי הרשויות בקו השני, בראש ובראשונה הרשויות, אשר נמצאות מבחינתנו פה במחוז – בקו הראשון. השיחות היו ראשית להבעת תמיכה ועידוד וכמובן לפרוס בפניהם את היכולות של מערכת החינוך לתת מענה מותאם לילדים גם בלמידה מהבית. בנוסף נשלחו תוכניות לסיוע רגשי המותאמות לתלמידים ולצוותי החינוך, שנכתבו על ידי הפסיכולוג המחוזי בשיתוף היועצת הבכירה.

חדר המצב המחוזי נפתח אתמול, ואליו התרכזו ומתרכזים הנתונים ונמצא תחת שליטה וטיפול מהיר ומדויק לפי הצרכים שעולים הן עבור התלמידים שלומדים מהבית והן עבור התלמידים שהגיעו יגיעו לבתי הספר.

קרדיט: דוברות מחוז מרכז

משרד החינוך מציע בנוסף גם קו פתוח לסיוע רגשי  https://www.facebook.com/education.merkaz/videos/1120477005117987

נושא נוסף שעולה הוא הסלמה בערים המעורבות, הכוללים ביטויי אלימות קשים והתפרעויות. נושא מורכב ורגיש זה נמצא בטיפול הגורמים השונים: בהיבט הרגשי, הבטחוני והבטיחותי, אני נמצאת בקשר ישיר עם ראשי הרשויות המעורבות והערביות ברחבי המחוז מתוך מטרה לסייע להרגעת הרוחות ולהחזרת הסדר על כנו.

חדר המצב פתוח כל העת ומתעדכן בנעשה בשטח. וממנו אנו דואגים לעדכן את מנהלי בתי הספר אנשי ההוראה ומנהלי אגפי החינוך ברשויות בכל שינוי והתפתחות. אני מזמינה אתכם לעקוב גם בדף הפייסבוק של המחוז בו נפרסם מעת לעת עידכונים הנוגעים ללימודים ברחבי המחוז ועוד.

מאחלת לכולנו רגיעה במהרה,

ורדה אופיר מנהלת מחוז מרכז

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
על רקע קריאות להדרת אמנים ישראלים באירופה, וילנה בוחרת בזיכרון ובסולידריות איריס ועופר פורטוגלי ייצגו את ישראל ב"פסטיבל השלום בוילנה" במסגרת הרכב ומופע מיוחד המוקדש לקורבנות טבח 7 באוקטובר
איריס ועופר פורטוגלי יופיעו במסגרת הרכב ג'אז בינלאומי בקונצרט שיתקיים...
יוסי לובלסקי: "לא הכל ורוד" תערוכת יחיד
אוצרת התערוכה :אילנה כרמלי לנר. פתיחה: יום חמישי, 8.10.2026 בשעה...
ממשיכה בתנופת ההתפתחות: לאומית שירותי בריאות השיקה את המרכז הרפואי החדש בגבעתיים
במעמד ראש עירית גבעתיים, מר רן קוניק, יו"ר דירקטוריון לאומית,...
הודעה לעיתונות 24 בספטמבר 2026 הסרט הראשון בשבילם: רגע לפני הפתיחה, ערב הוקרה למשרתי המילואים, אנשי הקבע וכוחות הביטחון במובילנד בת-ים
רגע לפני פתיחתו הרשמית של ה-Movieland בית הקולנוע החדש ב-...
הסימפונית הישראלית ראשון לציון בקונצרט קלאסי עם טוויסט – כשמוצארט הופך לג'אז עם הפסנתרן והמוזיקאי הורסטילי גיא מינטוס
התזמורת הסימפונית של ראשון לציון בטוויסט מיוחד לכבוד תקופת החגים:...
MRI הגיע לראש העין, אבל מה בדיוק מקבל המטופל?
ניידת MRI חדשה של מור אינסייד החלה לפעול בעיר ותשרת...
בת-ים חוגגת 100 גם בסוכות: מגוון אירועים ופעילויות לכל המשפחה ברחבי העיר
עיריית בת-ים מזמינה את התושבות והתושבים ליהנות בחג הסוכות ממגוון...
פסיפס אנושי: מרתון פסטיבלי של סרטים קצרים ומוזיקה מקורית
המוזיקאי והיוצר הבינלאומי ראובן מרק מוזס (RMM) בחר 7 סרטים...
עידן תלם, “אינדה גיים”, מגיע לעופר בילו סנטר ופותח פופ־אפ הכולל את המוצרים הפופולאריים לצד השקת מוצר אספנות חדש הנחשף לראשונה
עופר בילו סנטר OUTLET, מקבוצת קניוני עופר,  פותח חנות פופ...
מקווה ישראל בדרך להפוך לצומת תחבורה גדול: מה זה אומר לחולון?
מסוף זמני שאמור לקלוט חלק גדול מפעילות התחנה המרכזית בתל...
דילוג לתוכן