תמונת מצב מחוז מרכז – דבר מנהלת המחוז

תמונת מצב מחוז מרכז – דבר מנהלת המחוז
קרדיט: דוברות מחוז מרכז

שלום,

לאור המצב הבטחוני, וחוסר הוודאות בקרב ציבור ההורים, והתלמידים ברחבי מחוז מרכז חשוב היה לי לפנות אליכם אישית, על מנת לשפוך מעט אור על המצב מבחינת מערכת החינוך והפעולות הננקטות כבר מאמש.

המחוז שלנו, כמחוז הגדול ביותר במשרד החינוך, משתרע מישובי גדרות שבדרום ועד עמק חפר שבצפון, וכולל אוכלוסיות יהודיות וערביות, ולכן ההסלמה שהחלה אתמול נותנת את אותותיה ופוגעת גם בנו.

קרדיט: דוברות מחוז מרכז

עשר רשויות מהמחוז נמצאות בקו ה40 קמ' מרצועת עזה ועקב כך קיבלו הוראה על ידי פיקוד העורף שלא לשלוח תלמידים למוסדות החינוך הרשויות הם: גן יבנה, גדרה, בני עייש, יבנה, מ.א. גדרות, מ.א. חבל יבנה, מזכרת בתיה, קריית עקרון, מ.א. נחל שורק ומ.א. ברנר.

בשמונה רשויות נוספות,  בחרו ראשי הרשויות בתיאום עם פקוד העורף שלא להפעיל את מערכות החינוך ברשות שלהם היום, ואלו הן: באר יעקב, בית דגן , לוד, נס ציונה, גזר, ראשון לציון, רחובות, רמלה. אך מחר אנו נפעל שהם ישובו על פי ההנחיות ועל פי יכולות המיגון של כל מוסד.

ברשויות האחרות הנמצאות במרחק ה80 קמ' מרצועת עזה, התקיימו הלימודים בהתאם ליכולות המיגון במוסד בהתאמה לדרישות פיקוד העורף, ואלו הן: גבעת שמואל, גני תקווה, יהוד, סביון נוה אפריים, מ.א. חבל מודיעין (חלק מהישובים) ומ.א. שדות דן.

חשוב לציין – שבכל הרשויות גם באלה שהתלמידים לא הלכו פיזית לבתי הספר והגנים, נערכה פעילות לימודית ורגשית בזום ואנשי ההוראה של המחוז ליוו את התלמידים בשיחות ובניסיון לשמר את שגרת יומם.

קיימתי שיחות אישיות עם ראשי הרשויות בקו השני, בראש ובראשונה הרשויות, אשר נמצאות מבחינתנו פה במחוז – בקו הראשון. השיחות היו ראשית להבעת תמיכה ועידוד וכמובן לפרוס בפניהם את היכולות של מערכת החינוך לתת מענה מותאם לילדים גם בלמידה מהבית. בנוסף נשלחו תוכניות לסיוע רגשי המותאמות לתלמידים ולצוותי החינוך, שנכתבו על ידי הפסיכולוג המחוזי בשיתוף היועצת הבכירה.

חדר המצב המחוזי נפתח אתמול, ואליו התרכזו ומתרכזים הנתונים ונמצא תחת שליטה וטיפול מהיר ומדויק לפי הצרכים שעולים הן עבור התלמידים שלומדים מהבית והן עבור התלמידים שהגיעו יגיעו לבתי הספר.

קרדיט: דוברות מחוז מרכז

משרד החינוך מציע בנוסף גם קו פתוח לסיוע רגשי  https://www.facebook.com/education.merkaz/videos/1120477005117987

נושא נוסף שעולה הוא הסלמה בערים המעורבות, הכוללים ביטויי אלימות קשים והתפרעויות. נושא מורכב ורגיש זה נמצא בטיפול הגורמים השונים: בהיבט הרגשי, הבטחוני והבטיחותי, אני נמצאת בקשר ישיר עם ראשי הרשויות המעורבות והערביות ברחבי המחוז מתוך מטרה לסייע להרגעת הרוחות ולהחזרת הסדר על כנו.

חדר המצב פתוח כל העת ומתעדכן בנעשה בשטח. וממנו אנו דואגים לעדכן את מנהלי בתי הספר אנשי ההוראה ומנהלי אגפי החינוך ברשויות בכל שינוי והתפתחות. אני מזמינה אתכם לעקוב גם בדף הפייסבוק של המחוז בו נפרסם מעת לעת עידכונים הנוגעים ללימודים ברחבי המחוז ועוד.

מאחלת לכולנו רגיעה במהרה,

ורדה אופיר מנהלת מחוז מרכז

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
מסדנאות AI ועד ליווי אישי: תוכנית אפ 60+ מזמינה את גמלאי בת-ים למגוון פעילויות העשרה, תרבות וחדשנות
עיריית בת-ים מזמינה את הגמלאיות והגמלאים בעיר לסדרת מפגשי ״בוקר...
המשפחה הראשונה כבר בישראל: בעקבות יריד העלייה בלונדון, 45 משפחות בדרך להשתקע בבת-ים
העיר בת-ים ממשיכה לבסס את מעמדה כיעד מבוקש לעלייה לישראל....
עמותת העולם המרהיב של מוסיקה יהודית בשיתוף האקדמיה ההונגרית בירושלים מציגים קולות מן הדנובה קונצרט בסדרה "אל תוך האור" בביצוע אנסמבל המאה ה-21 מנהל מוזיקלי: דן יוהס
מוזיקה מאת מלחינים הונגריים-יהודים שהקריירה והחיים שלהם הושפעו מן השואה, בצד...
הריסה, בנייה וסוף למצוקת החנייה - רחוב העבודה ברחובות משנה פניו
במיקום מדהים במרכז רחובות, ברחוב שקט בלב העניינים, מוקם פרויקט...
המפגש שמעניק תחושת שייכות לילדים להורים עם פוסט טראומה
"יש בזה גם גאוות יחידה, אני חלק מהדבר הזה": המפגש...
יום ההליכה הבינלאומי: איך הליכה קבועה עשויה לסייע בהפחתת התקפי המיגרנה
צעד קטן, הקלה גדולה: איך הליכה קבועה עשויה לסייע בהפחתת...
שלוש תערוכות חדשות בגלריית האמנים של עופר רמת אביב: עם האמנים הישראלים: מוטי כהן , מרגלית סוכוי ולינוי ברומברג
גלריית האמנים של קניון עופר רמת אביב תארח החל מה...
‏המצוק היה סגור עוד לפני שקרס: מה בהרצליה יודעים על סכנה שאי אפשר לראות
קריסת המצוק בחוף סידני עלי בפברואר חידדה פער בין נוף...
רגע לפני שחוזרת לניו יורק: ג׳ודי ניר מוזס כוכבת המטבח המנצח נתפסת בטיפול חדשני להידוק הצוואר כמו האחיות קארדישאן
למוזס במסר חשוב: 'צאו להצביע' ומצהירה שתצביע לאביגדור ליברמן ג׳ודי ניר...
לא רק בגדים ונעליים: מבצעי יום הבחירות מגיעים למוצרי החשמל, עם מוצרים החל מ-24.90 שקל ומקרר ב-590 שקל
מקרר ב-590 ש"ח, מיקרוגל ב-149 ש"ח ובלנדר מוט ב-24.90 ש"ח...
דילוג לתוכן