תערוכה מרגשת – הטעם של פתח תקווה

תערוכה מרגשת – הטעם של פתח תקווה
צילום: תמר רוזן

תערוכת התיעוד "הטעם של פתח תקווה" בשיתוף עיריית פתח תקווה, מפעל הפיס ומיזם האוטוגרפרס, תפתח מחר (שני) בהיכל התרבות בפתח תקווה.

לכל מקום יש את הטעמים שלו. המסעדות שעוברות מדור לדור, הניחוחות שהגיעו מרחוק והפכו לחלק מהווי המקום, הדמויות שעושות את השוק המקומי ודוכני הרחוב שאפשר למצוא רק שם. רבים מעידים כי מאחורי כל מתכון עומד זיכרון וסיפור חיים. אלו הם המרכיבים של תערוכת "הטעם של פתח תקווה", אשר נותנת את הבמה לאנשי הקולינריה של פתח תקווה – אלו שעוסקים בכך למחייתם ואלו שפשוט אוהבים לבשל.

בין הסיפורים המוצגים, סיפורה של שירן קלוקר אשר מנהלת את המסעדה העיראקית האהובה "מאמא סוהם" שהקימה סבתה: "אני גדלתי במקום, וכשחווינו את האובדן הזה היה לנו ברור שנגיע לעזור לאימא בניהול המסעדה. כל מה שאנחנו יודעים למדנו מאבא שהיה שף במקצועו. המקום הזה הוא המורשת שלנו". לצד הסיפורים מוצגים גם מתכונים שיגרמו לכם לרוץ למטבח ולהכין אותם, כל אחד מבטא מטבח אחר מהפסיפס הקולינרי הייחודי של העיר.

התערוכה המיוחדת והמרגשת הזו מזכירה לכולנו עד כמה אוכל מחבר בין אנשים ובין תרבויות. חלק מהמתועדים במיזם הם שפים או בעלי מסעדות וקונדיטוריות שנותנים שירות מקצועי, וחלקם מגדירים עצמם "חובבים" או בשלנים ביתיים. לכולם משותפת האהבה ליצירה במטבח והחיבור העמוק לעיר. לכל אחד מהם סיפור ובו פיסת היסטוריה, עטופה בסיפור אישי או משפחתי, וכל הדרכים מובילות לפתח תקווה. אנו תקווה שסיפוריהם יעוררו לא רק תיאבון, אלא גם חיבור קהילתי מקרב לבבות. תודה גדולה לאריה ימיני מנהל מינהל התרבות והיכל התרבות ולאיריס שנבל – מנהלת מחלקת שימור המורשת על הפקת הפרויקט לצד צוות מיזם האוטוגרפרס.

"האוטוגרפרס" הינו מיזם חברתי בינלאומי שמטרתו חיבור הקהילה להיסטוריה הייחודית שלה. המיזם מפגיש בין אנשים שחוו מאורעות היסטוריים לבין אמנים מקומיים המתעדים את הסיפורים מנקודת מבטם האישית. התוצרים מצטרפים לתערוכה נודדת המנגישה לציבור הרחב את ההוויה התרבותית ביישוב ואת הסיפור המקומי.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
עיריית בת-ים מציינת את יום הגבר הבינלאומי בתערוכת "דמות האב" – מבט חדש על מקומו של האב בחברה הישראלית
ביום רביעי, 19.11.2025, בשעה 18:00, תיפתח בגלריה של המכון לאמנות...
כנס אומנה, המאגד את כלל הגורמים הפעילים בתחום, יתקיים ברביעי הקרוב (19.11) בכפר המכביה
שמים על השולחן את הסוגיות הבוערות שבתחום האומנה. ביום רביעי...
עיריית בת-ים השיקה את מרכז החדשנות והטכנולוגיה לגיל הרך – מהלך פורץ דרך בחינוך העירוני
הבוקר נערך בבת-ים טקס החניכה הרשמי של מרכז החדשנות והטכנולוגיה...
"קול לכל גבר” – תערוכת אמנות ייחודית המציינת לראשונה בישראל את יום הגבר הבינלאומי ביוזמת עיריית פתח תקווה התערוכה תוצג בין התאריכים 20–19 בנובמבר 2025 בלובי מגדל I, מגדלי בסר
עיריית פתח תקווה גאה להשיק את תערוכת האמנות “קול לכל...
עיר הפסטיבלים: פסטיבל "אורות של תקווה" יחד עם שלומי שבת וזהבה בן בפתח תקווה
בחג האורות הקרוב תתמלא פתח תקווה בזוהר, מוזיקה ואווירה קסומה...
הרשת המזוהה ביותר עם סצנת ההמבורגרים בישראל שמונה 16 סניפים ברחבי הארץ הופכת לכשרה: רשת MOSES SHOP הופכת לכשרה: גם סניף סביון יחל לפעול מהשבוע במתכונת כשרה
הסניף בסביון קיבל השבוע כשרות של הרבנות המקומית ועבר התאמות...
"קול לכל גבר” – תערוכת אמנות ייחודית המציינת לראשונה בישראל את יום הגבר הבינלאומי ביוזמת עיריית פתח תקווה התערוכה תוצג בין התאריכים 16–19 בנובמבר 2025 בלובי מגדל I, מגדלי בסר
עיריית פתח תקווה גאה להשיק את תערוכת האמנות “קול לכל...
עיריית בת-ים יוצאת לדרך עם חודש האזרח הוותיק – אירועים, הרצאות ותוכניות חווייתיות לוותיקי העיר
עיריית בת-ים פותחת את חודש האזרח הוותיק ומזמינה את כלל...
מצדיעים לגיבור ישראל
תלמידים מכיתה י"א בישיבת אמית כפר גנים פתח תקווה נסעו...
הסימפונית הישראלית ראשון לציון מנגישה לילדים את המוזיקה הקלאסית בסדרת מופעים בהשראת מחזות הזמר האהובים בעולם
מלך האריות // מרי פופינס // WICKED // צלילי המוזיקה...
דילוג לתוכן