תערוכה קבוצתית חדשה: "מסיבת חיות" העוסקת בבעלי חיים ואקולוגיה בימי קורונה

תערוכה קבוצתית חדשה: "מסיבת חיות" העוסקת בבעלי חיים ואקולוגיה בימי קורונה
צילום דויד מונסנגו

התערוכה תתקיים בגלריית האמנים של קניון עופר רמת אביב

פתוחה לקהל הרחב  

 

צילום דויד מונסנגו

כשקרוב לשליש מאוכלוסיית העולם הצטווה להישאר בבתים בשל התפרצות מגפת הקורונה והערים הגדולות הפכו לערי רפאים,  בעלי החיים היו העיקריים שנהנו מהמצב. הציפורים צייצו, ברווזים הופיעו במקומות שונים בעיר ובחיפה חזירי הבר כבשו את חצרות הבתים. בים אוכלוסיית הדגים גדלה, הדולפינים הרגישו בבית וציפורים מזנים  שונים ונדירים נצפו בהמוניהם בשמים.

צילום אלון מאיר

גם ידידו הטוב של האדם היה לצידו בתקופת ההסגר האחרונה, בימי המאבק במגפת הקורונה. אין כמו כלב שופע חום ואהבה, המכשכש בזנבו ומסמן שצריך לצאת החוצה לסיבוב התאווררות בשכונה או משחק עם הילדים. חתולים הסתובבו  חופשיים ובני האדם שזמנם היה בידם, דאגו לשלומם.

צילום אלון מאיר

לפני שהעולם יחזור לקדמותו ושוב בני האדם יכבשו בחזרה את כדור הארץ ונדחיק את בעלי החיים מאזורי המחייה הטבעיים שלהם, גלריית האומנים של קניון עופר רמת אביב תציג  תערוכה קבוצתית חדשה:  "מסיבת חיות – בעלי חיים ואקולוגיה בימי קורונה", במסגרתה  יציגו כ-15 ציירים, צלמים ופסלים את יצירותיהן, המתייחסות לנושא וממקדות את המבט בהרמוניה שנוצרה בעולם בחודשים האחרונים בינינו, בני האדם ליקום.

ציור של אידה לומיאנסקי, צילום יחצ

את התערוכה אצרה  איילת אמוראי – בירן, בהפקתם של שירי מאיר ושוקי כהן מ"אמני ישראל מתאגדים".

האמנים המשתתפים בתערוכה:  דויד מונסנגו – צלם הטבע, הצייר גבי קלנר, הפסלת נירה בן דויד, האמנית המייצרת עבודות מבד ג'ינס – אידה לומיאנסקי, המאייר אביחי פנחס, הציירת פנינה נדיבי, צלם הטבע אלון מאיר, הציירת מיכל אשל, והציירות דינה זייפר, אירית פלץ, רבקה נבו  והדר קרני.

צילום דויד מונסנגו

התערוכה פתוחה לקהל הרחב בעופר רמת אביב החל מה 20.8.2020 עד   10.9.20

התערוכה תוצג על הקיר החיצוני של הקניון הפונה לרחוב איינשטיין, בין ״ארקפה״ ל״גרנד קפה" התערוכה תתקיים בין התאריכים 10.9.20 – 20.8.2020 בכל שעות היממה – פתוחה לקהל הרחב.

צילום אלון מאיר

אודות גלריית האמנים של קניון רמת אביב:

על הקיר החיצוני של קניון רמת אביב, הפונה לרחבה גדולה בין שני בתי קפה , מול גינה מטופחת ובריכות מים עם פרחי הנופר, ממוקמים 15 חלונות ראווה גדולים בהם מוצגות כל חודש תערוכות אמנות לטובת הקהילה.  חלל ייחודי הזה נגיש לקהל במשך כל ימות השבוע ובכל שעות היממה. מציגים בו צלמים, ציירים, פסלים ומעצבים מכל המגזרים, ממרכז הארץ ומהפריפריה. חלונות ראווה ענקיים אלו מהווים מעין מסגרות גדולות של התמונות והצופה יכול לראות את העבודות מקרוב או מרחוק , ובערב בזמן שהתאורה דולקת, גם מהכביש. המקום כולו מזכיר בעיצוב שלו את המנזרים באירופה, שכן בקדמת הקיר, יש אכסדרת עמודים המחלקת את המתחם ונותנת מקצב אחיד שביניהם ניתן לראות את הוויטרינות ולצפות באמנות. בכל חודש מתקיים במקום שיח גלריה ובחודשי האביב והקיץ גם ארועים תרבותיים נוספים.

ציור של גבי קלנר , צילום יחצ
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
קולולו חוגג את הרוח האמריקאית: שבוע ג'ק דניאל'ס וקולינריה בהשראה אמריקאית
לרגל ה־4 ביולי – בר הקוקטיילים קולולו בפתח תקווה יוצא...
היקב ההיסטורי בלב המושבה יהפוך למרכז לצעירים
לאחר שהוועדה לשימור אתרי מורשת בעיריית פתח תקווה אישרה לקדם...
חגיגה קולינארית יוקרתית: לראשונה קניון עופר רמת אביב פותח מתחם קולינארי ייחודי בימי שישי: "לה בוקרייה" מבית WEEKEND MARKET
המתחם יפעל בימי שישי באופן קבוע בחודשים הקרובים ויכלול  שפע...
הדלתות היו סגורות אבל הלב תמיד פתוח
גם בימי המלחמה, כשאזעקות היו חלק מהשגרה והמתח הורגש בכל...
יופי של יוזמה: בכירי ומתנדבי עמותת שניר מחלקים ערכות פנאי לילדים מרמת גן שפונו מבתיהם
בכירי ומתנדבי עמותת שניר החלו לחלק מאות ערכות פנאי לילדים...
בוגרת אמית רננים - המצטיינת בלימודי הצרפתית בארץ
בתיה שיקלי, בוגרת אמית רננים אשר סיימה את לימודיה בשנה...
להפוך את החלל לבית
כאשר רוכשים דירה מקבלן, אחד האתגרים המשמעותיים הוא להפוך את...
עושים שכונה: רשת קפה ביגה משיקה פורמט חדש של סניפים שכונתיים ברחבי הארץ תחת השם: BIGA STREET
שני הסניפים הראשונים יפתחו: בשכונת הנוריות בראשון לציון ובשכונת הנשיא...
הנצחה ברוח המלחמה
ראש העיר רמי גרינברג יביא בפני מועצת העיר הצעה לקריאת...
בשורה משמחת לחובבי היין והקולינריה: הטייסטינג רום משיק תפריט קיץ חדש ושעות שמחות מבעבעות
הטייסטינג רום בר היין הקונספטואלי שבפארק שרונה תל אביב מזמין...
דילוג לתוכן