תערוכה קבוצתית חדשה: "מסיבת חיות" העוסקת בבעלי חיים ואקולוגיה בימי קורונה

תערוכה קבוצתית חדשה: "מסיבת חיות" העוסקת בבעלי חיים ואקולוגיה בימי קורונה
צילום דויד מונסנגו

התערוכה תתקיים בגלריית האמנים של קניון עופר רמת אביב

פתוחה לקהל הרחב  

 

צילום דויד מונסנגו

כשקרוב לשליש מאוכלוסיית העולם הצטווה להישאר בבתים בשל התפרצות מגפת הקורונה והערים הגדולות הפכו לערי רפאים,  בעלי החיים היו העיקריים שנהנו מהמצב. הציפורים צייצו, ברווזים הופיעו במקומות שונים בעיר ובחיפה חזירי הבר כבשו את חצרות הבתים. בים אוכלוסיית הדגים גדלה, הדולפינים הרגישו בבית וציפורים מזנים  שונים ונדירים נצפו בהמוניהם בשמים.

צילום אלון מאיר

גם ידידו הטוב של האדם היה לצידו בתקופת ההסגר האחרונה, בימי המאבק במגפת הקורונה. אין כמו כלב שופע חום ואהבה, המכשכש בזנבו ומסמן שצריך לצאת החוצה לסיבוב התאווררות בשכונה או משחק עם הילדים. חתולים הסתובבו  חופשיים ובני האדם שזמנם היה בידם, דאגו לשלומם.

צילום אלון מאיר

לפני שהעולם יחזור לקדמותו ושוב בני האדם יכבשו בחזרה את כדור הארץ ונדחיק את בעלי החיים מאזורי המחייה הטבעיים שלהם, גלריית האומנים של קניון עופר רמת אביב תציג  תערוכה קבוצתית חדשה:  "מסיבת חיות – בעלי חיים ואקולוגיה בימי קורונה", במסגרתה  יציגו כ-15 ציירים, צלמים ופסלים את יצירותיהן, המתייחסות לנושא וממקדות את המבט בהרמוניה שנוצרה בעולם בחודשים האחרונים בינינו, בני האדם ליקום.

ציור של אידה לומיאנסקי, צילום יחצ

את התערוכה אצרה  איילת אמוראי – בירן, בהפקתם של שירי מאיר ושוקי כהן מ"אמני ישראל מתאגדים".

האמנים המשתתפים בתערוכה:  דויד מונסנגו – צלם הטבע, הצייר גבי קלנר, הפסלת נירה בן דויד, האמנית המייצרת עבודות מבד ג'ינס – אידה לומיאנסקי, המאייר אביחי פנחס, הציירת פנינה נדיבי, צלם הטבע אלון מאיר, הציירת מיכל אשל, והציירות דינה זייפר, אירית פלץ, רבקה נבו  והדר קרני.

צילום דויד מונסנגו

התערוכה פתוחה לקהל הרחב בעופר רמת אביב החל מה 20.8.2020 עד   10.9.20

התערוכה תוצג על הקיר החיצוני של הקניון הפונה לרחוב איינשטיין, בין ״ארקפה״ ל״גרנד קפה" התערוכה תתקיים בין התאריכים 10.9.20 – 20.8.2020 בכל שעות היממה – פתוחה לקהל הרחב.

צילום אלון מאיר

אודות גלריית האמנים של קניון רמת אביב:

על הקיר החיצוני של קניון רמת אביב, הפונה לרחבה גדולה בין שני בתי קפה , מול גינה מטופחת ובריכות מים עם פרחי הנופר, ממוקמים 15 חלונות ראווה גדולים בהם מוצגות כל חודש תערוכות אמנות לטובת הקהילה.  חלל ייחודי הזה נגיש לקהל במשך כל ימות השבוע ובכל שעות היממה. מציגים בו צלמים, ציירים, פסלים ומעצבים מכל המגזרים, ממרכז הארץ ומהפריפריה. חלונות ראווה ענקיים אלו מהווים מעין מסגרות גדולות של התמונות והצופה יכול לראות את העבודות מקרוב או מרחוק , ובערב בזמן שהתאורה דולקת, גם מהכביש. המקום כולו מזכיר בעיצוב שלו את המנזרים באירופה, שכן בקדמת הקיר, יש אכסדרת עמודים המחלקת את המתחם ונותנת מקצב אחיד שביניהם ניתן לראות את הוויטרינות ולצפות באמנות. בכל חודש מתקיים במקום שיח גלריה ובחודשי האביב והקיץ גם ארועים תרבותיים נוספים.

ציור של גבי קלנר , צילום יחצ
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
רגע לפני שחוזרת לניו יורק: ג׳ודי ניר מוזס כוכבת המטבח המנצח נתפסת בטיפול חדשני להידוק הצוואר כמו האחיות קארדישאן
למוזס במסר חשוב: 'צאו להצביע' ומצהירה שתצביע לאביגדור ליברמן ג׳ודי ניר...
לא רק בגדים ונעליים: מבצעי יום הבחירות מגיעים למוצרי החשמל, עם מוצרים החל מ-24.90 שקל ומקרר ב-590 שקל
מקרר ב-590 ש"ח, מיקרוגל ב-149 ש"ח ובלנדר מוט ב-24.90 ש"ח...
פיטמאסטר מתרחבת בארץ ובעולם: סניף דגל חדש בראשון לציון בהשקעה של כ-4 מיליון שקל
קבוצת PITMASTER ממשיכה בתנופת ההתרחבות ותפתח ברבעון הראשון של 2027...
ערב של מוזיקה ישראלית במיטבה: שלום חנוך הופיע בבת-ים במסגרת חגיגות המאה
הזמר והיוצר שלום חנוך הופיע ביום חמישי, (22.10), בטרמינל לעיצוב...
‏היקב שהפסיק לייצר יין עומד לייצר עיר: המבחן של ראשון לציון
היתר בנייה שניתן השנה, תוכנית הכוללת שימושים חדשים וכנס שימור...
SHAMS PROJECT האלבום שנוצר בלב הסהרה מושק במקום שבו הוקל
גיל רון שמע וחיים לרוז משיקים היום את PROJECT SHAMS...
מרגש: משט ורוד לרגל חודש המודעות לסרטן השד בהשתתפות חולות ומחלימות
הבבוקר שישי (23.10) נערך במרינה בהרצליה משט ורוד לרגל חודש...
מסורת של מצוינות: 100% זכאות לבגרות באולפנת אמית גבעת שמואל
מחזור תשפ"ה באולפנת אמית גבעת שמואל סיים עם 100% זכאות...
שיא חדש במערכת החינוך בבת-ים: 92.8% זכאות לבגרות בשנת תשפ"ה לצד זינוק בחינוך הטכנולוגי ועלייה בהישגים במתמטיקה ואנגלית
מערכת החינוך בבת-ים ממשיכה לרשום הישגים מרשימים: על פי נתוני...
מראה מחודש ציוד חדש- סניף יד שרה בפתח תקווה מתחדש
סניף יד שרה בפתח תקווה עבר לאחרונה שיפוץ פנימי שכלל...
דילוג לתוכן