מבנה התחייה 14, יקיים ביום המיחזור הישראלי מרתון יצירה לילי בו ייקחו חלק 30 אמנים, מעצבים ויוצרים. במהלך המרתון שיימשך 14 שעות, ייצרו האמנים בחומרי פסולת תעשייתית שמייצרים בתי המלאכה והתעשייה במתחם, ויעוררו אותם לחיים לכדי יצירות אמנות.
בתום המרתון הלילי ב-9 בדצמבר יוצגו היצירות, בתערוכת פופ אפ ושערי המבנה יפתחו לקהל הרחב שמוזמן לבקר ולהנות מהיצירות ואף לבחור את היצירה האהובה עליו, שתירכש על ידי קבוצת מנרב וקבוצת ריאליטי שמבנה התחייה 14 בבעלותם.
בנוסף לתערוכה, מוזמן הקהל לקחת חלק במגוון אירועים: האמנים ובעלי המלאכה במקום יפתחו את דלתם ויארחו את הקהל במגוון סדנאות, הרצאות ויצירה משותפת. סטודיו "פליסה ארט" יקיים סדנת ייצור פליסה, "סטודיו 1220" יקיים סדנת קרמיקה, "סטודיו קונטרה" עם ציור על קנבס אנושי (קעקועים), וסדנת נגרות ב"נגריית אסטביל". בנוסף, הרצאות נוסח TED על עיצוב, צריכה, שימוש חוזר והתבוננות יצירתית על אשפה ועל משבר האקלים – כהזדמנות. מוסיקה של להקת ג'מליאל, ואוכל ושתייה של סטודיו 207 ישלימו את החוויה למבקרים.
במבנה שנבנה בשנות ה-60, קיימים כ -44 בתי עסק שונים ומגוונים מבתי מלאכה מסורתיים, סטודיו לאומנים ממגוון דיסדציפלינות, חללים חברתיים ותרבותיים ומפעלי ייצור טכנולוגיות מהמתקדמות בעולם. לכל אחד מבתי העסק השונים ישנה פסולת ייחודית ומעניינת, כמו: שבבי אלומיניום, שבלונות תעשייתיות, סוגי פלסטיק שונים, קרטון ונייר, ברזל, עץ, ספוג ועוד.
"מתחם התחיה 14 הוא בית לעשרות בתי עסק קטנים ומגוונים: סדנאות מלאכה, סטודיו לאמנים, מפעלי ייצור טכנולוגיים, נגריות, הפקות דפוס ועוד, אומרת אביטל חפר, מנהלת פרויקטים במחלקת אימפקט של קבוצת ריאליטי", "שילוב העיסוקים במתחם מייצר אווירה ייחודית וגם – פסולת תעשייתית מגוונת ומסקרנת. אמני המבנה ויודעי דבר נוטים להשתמש בחומרים שיצאו משימוש כבסיס והשראה ליצירתם".
"רצינו לאפשר לאמנים ויוצרים את ההזדמנות לעורר לתחייה את החומרים האלו, להפיח בהם חיים חדשים ולהביע בעזרתם את עצמם ואת תשוקותיהם היצירתיות", מוסיפה אביטל, כך למעשה נוצר אירוע שממחיש את סיפור של המבנה, הרצון לשמר את המלאכות ואת המסורת, לשמר את הקיים כבסיס ליצירה, וליצור תחיה גם באמצעות המשאבים הקיימים.
9 בדצמבר, 11:00-16:00 – התחייה 14-תל אביב, הכניסה חופשית! התערוכה תוצג במשך שבועיים. פרטים נוספים בעמוד הפייסבוק: "התחייה 14- מרחב מלאכה ויצירה"