תקדים בועדת התכנון והבניה בעיריית פ"ת: מינהל התכנון ומשרד הפנים מקדמים את הסמכת הועדה כעצמאית

תקדים בועדת התכנון והבניה בעיריית פ"ת: מינהל התכנון ומשרד הפנים מקדמים את הסמכת הועדה כעצמאית
צילום דוברות העיריה

האדריכל דן רוטשילד, מנהל אגף ועדות מקומיות במינהל התכנון, הוציא לאחרונה מכתב חוות דעת לשרת הפנים איילת שקד בו הוא ממליץ להסמיך את הועדה המקומית פ"ת כועדה עצמאית. ככל ששרת הפנים תקבל את ההמלצה – בין היתר, יורחבו סמכויות הועדה המקומית באישור התב"עות ויהיה ניתן לאשר בסמכות מקומית את התכניות הפרטניות הכלולות בתכנית המתאר. מעבר להסמכה התיכנונית ולעובדה כי המהלך יביא לקיצור הליכי התיכנון הרלוונטיים, ההסמכה מראה הכרה ביכולת ובמקצועיות הועדה המקומית.

צילום דוברות העיריה

טרם ההמלצה נעשה הליך בחינה שכלל איסוף נתונים ממקורות שונים על פעילותה של הועדה. בתוך כך, הועדה המקומית פ"ת נבחנה במס' פרמטרים אל מול הנתונים הארציים. בין היתר נבחנה הועדה בהתנהלות ובשקיפות, ביעילות ובמהירות העבודה תוך דגש על מתן שירות איכותי, בתכנון עירוני, בתהליך רישוי הבנייה לרבות הפקת מידע להיתר, בהתחדשות העירונית, בפיקוח שנעשה במהלך הבניה, במערכות מידע תומכות ובהון האנושי של מינהל ההנדסה.

דן רוטשילד, מנהל אגף ועדות מקומיות במינהל התכנון, מציין במכתבו לשרת הפנים כי "הבקרה העלתה כי הועדה המקומית לתכנון ובניה פ"ת הינה ועדה מקצועית, יוזמת ומובילה תהליכי תכנון, אשר לנגד עיניה עומד תפקידה הציבורי. הועדה ממלאת את תפקידה במסירות, במחויבות וברמה מקצועית גבוהה." רוטשילד מוסיף ומציין כי "ניכר שצוות הועדה מונחה משיקולים מקצועיים ותכנוניים ומכיר בחשיבותם של תהליכי עבודה סדורים. ראש העיר ויו"ר ועדת המשנה מייחסים חשיבות גדולה לתהליכי תכנון עיר, מעריכים מאוד את הצוות המקצועי ומגבים אותו בקבלת ההחלטות. קיימת פעילות ענפה של התחדשות עירונית הראויה לציון."

ראש העיר רמי גרינברג ברך על ההמלצה ואמר "במסגרת עבודת הועדה, אנחנו מקדמים בשנים האחרונות עשרות פרוייקטים אשר צפויים לשנות את פני העיר ולהביא את פתח תקוה למקום הראוי לה. אני מודה לכל עובדי מינהל ההנדסה, בראשות מהנדס העיר איציק אוז'לבו, על העבודה המאומצת לטובת העיר והתושבים ועל קידום הפרוייקטים להתחדשות העיר. עם אישור השרה, פתח תקוה תעשה צעד משמעותי בתחום התיכנון."

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
חברת החשמל השלימה עבודות לחיזוק רשת החשמל בשכונת גבעת הרימון באבן יהודה
צוותי חברת החשמל השלימו לאחרונה עבודות לשדרוג תשתיות החשמל בשכונת...
לאחר הסולד אווט המהיר בשנה שעברה: ספיר אביסרור פותחת בקניון עופר רמת אביב פופ אפ לקולקציית בגדי הים של המותג בעיצובה AVISROR’S TOUCH SAPIR מבית Z-SPORT
הפופ אפ יפתח ב 2 ליולי למשך חודש ימים ויכלול...
נפרדים מחובש מתנדב במד"א נצח ישראל ישראל-טוב ז״ל ״אדם שאפשר היה לסמוך עליו גם ברגעים הקשים ביותר״
מגן דוד אדום מרכין ראש עם פטירתו של נצח ישראל ישראל-טוב ז״ל...
100 שנים. עיר אחת. חגיגה היסטורית: בת-ים חושפת את הלוגו הרשמי ופותחת את חגיגות המאה
עיריית בת־ים משיקה באופן רשמי את חגיגות שנת ה־100 להיווסדה...
מענה למחסור באחיות ובאחים: המרכז הרפואי שמיר והמכללה האקדמית רמת גן משיקים תוכנית פורצת דרך להכשרת אנשי רווחה וגריאטריה לסיעוד
שיתוף פעולה בתחום הסיעוד בין המרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא)...
"האמת שלא סיפרנו" פתיחה חגיגית: יום חמישי, 9 ביולי 2026, בשעה 19:00 מיקום: גלריה לוטן, סמטת מזל אריה 19א, יפו העתיקה אוצרת ומפיקת התערוכה : אורלי דביר. אמנית מוצגת אנה פונדיק
LOST SOUL · ציירת ואנימטורית · ילידת 1965. אנה פונדיק...
ציון דרך: מחזור א' של תיכון תורני אמית בר אילן פתח תקווה סיים את לימודיו
תלמידי כיתה י"ב בבית החינוך התורני אמית בר אילן פתח...
על קו התפר של תל אביב, רמת גן וגבעתיים: יוצא לדרך פרויקט בלב אחד מאזורי הביקוש החמים בישראל
עסקת קומבינציה חדשה מצטרפת לגל ההתחדשות שעובר על נחלת יצחק....
פרויקט שני של קטה גרופ בגליל ים יוצא לדרך: מחיר הדירות החל מ- 2.98 מיליון שקל עבודות הבניה להקמת הפרויקט החלו. היקף ההשקעה בפרויקט עומד על כ309 מיליון שקל. היקף המכירות הצפוי 356 מיליון שקל
חברת קטה גרופ יוצאת בשיווק של פרויקט המגורים השני שלה...
קלאסי בשבת | גלריה צימבליסטה כינור ספרדי גיא פיגר (כינור) ודניאל שץ (גיטרה) 4.7.26 | |שבת | 11:00 | תל אביב
גלריה צימבליסטה מזמינה לקונצרט סיום העונה של סדרת „קלאסי בשבת"...
דילוג לתוכן