אבטיח על הסכין – איך לבחור את הסכין המתאים לכם?

אבטיח על הסכין – איך לבחור את הסכין המתאים לכם?
קרדיט PIXABAY

בין הפעולות שאנו מבצעים במטבח לכל ארוחה כמעט הן חיתוך או קיצוץ וגם קילוף. אם בעבר היה סכין מסוג אחד לחיתוך וסוג אחר למריחה, היום כבר יש דיוק רב יותר והתאמת הסכין לפעולה וגם לחומר הגלם שאיתו עובדים. בכל מקרה כדי שהעבודה תהיה יעילה חשוב לעשות בדיקה קטנה לפני ולא לבחור את הראשון שמוצאים. כמה טיפים איך לבחור את הסכין המתאימה.

סוגים שונים של סכינים

כאמור, היום כבר לא מדובר על דגם אחד לחיתוך ודגם אחד למריחה. ישנם סוגים שונים של סכינים בעלי מבנה שונה. סכין שף למשל הוא סכין המתאים כמעט לכל שימוש והוא בעל להב ארוך (יכול להגיע גם ל 35 ס"מ). סכין קילוף הוא בעל להב קמור ומחודד בקצה ומיועד לקילוף וגם חיתוך עשבי תיבול. סכין קופיץ זהו סכין כבד שמיועד לשבירת עצמות (לא של מישהו שעצבן אתכם…). ישנו גם סכין לחם עם להב בעל מבנה מסורי או משונן, ואפילו סכין מיוחד לחיתוך עגבניה או חומר אחר שהוא קשה בחוץ ורך בפנים.

משקל הסכין

אחרי שבחרתם את סוג או סוגי הסכינים הרלוונטיים עבורכם (כדאי שיהיו לכם סכינים ממספר סוגים לפי הפעולות או החומרים שאתם עובדים איתם לעיתים קרובות) כדאי להשוות בין משקל סכינים מאותו סוג. כדאי לבחור סכין שמשקלו לא כבד מדי מצד אחד, אך מצד שני שיהיה מספיק מורגש כדי שתרגישו את הלחץ שהוא יוצר על הירק, הלחם וכו'. כדאי למצוא את האיזון בין משקל נוח שלא יכביד עליכם לבין משקל משמעותי מספיק כדי לבצע את החיתוך בקלות רבה יותר.

סכין מבית טוב

כדאי לבחור סכין המיוצר על ידי חברה מוכרת. הדבר לא אומר שחייבים לבחור מותג בינלאומי יוקרתי. אפשר לבחור גם חברה אחרת אך מוכרת מספיק ומהימנה בכדי שתוכלו לסמוך על כך שהסכין ישרת אתכם לאורך זמן. לכן, גם אם המחיר מפתה אל תלכו על הסכין הזול ביותר. כנראה לא סתם המחיר זול. איכות החומר חשובה מאוד בשמירה על סכין לאורך זמן. חומר לא איכותי יחליד במהירות והסכין יצא משימוש. מצד שני, המחיר היקר ביותר והעובדה שזהו מותג בינלאומי לא מבטיחים שזהו באמת הסכין שיחזיק את הזמן הרב ביותר.

מידות שמתאימות ונוחות לכם

מידות הסכין תלויות בסוג הסכין ומטרתו, אך גם בתוך סוג סכינים אחד (למשל סכינים לחיתוך ירקות) אפשר למצוא מידות וגדלים שונים. בחרו  סכין שיהיה נוח ופרופורציונלי ביחס לכף היד שלכם. מומלץ לקנות אותו באופן פיזי ולא אונליין, להחזיק את הסכין ולראות שנוח, לדמות חיתוך מזוויות שונות ולראות שהסכין לא גדול או ארוך מדי בשבילכם או להיפך- קטן מדי.

תחזוקה של הסכין

בדקו האם יהיה צורך בעתיד להשחיז את הסכין, האם ניתן לשטוף אותו במדיח ובכלל בדקו את "הוראות היצרן" לפני שאתם קונים. כמובן שככל שסכין הוא פשוט ויומיומי כך הדרישות לתחזוקה יורדות. עשו את השיקול שלכם גם בנוגע לתחזוקה ובדקו עד כמה זהו סכין "מפונק". לעיתים הפינוק והתחזוקה של הסכין יצדיקו את איכותו ונוחות השימוש בו ולעיתים לא.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
אהרון וינקלר: האיש שמאחורי מהפכת שירותי הרכב בישראל
בעולם הרכב הישראלי, שידע במשך עשורים חוסר שקיפות, מונופולים ומחירים...
שמלות כלה קלאסיות – המדריך לבחירה הנכונה
שמלות כלה קלאסיות – בחירה מושלמת לכלה האלגנטית שמלות כלה קלאסיות...
לא רק צבע: הטמבור בתל אביב שמספק לכם את כל מה שצריך לבית ולעסק
תל אביב משתנה. בכל פינה נבנים מגדלים חדשים, דירות ישנות...
כוח כלכלי לעסק שלך: כיצד לגייס הלוואות ופתרונות אשראי לעסקים
הכוח של הלוואה בערבות המדינה לעסקים הלוואה בערבות המדינה לעסקים היא...
עדית לוי: עיצוב פנים יוקרתי ומותאם אישית
עיצוב פנטהאוז יוקרתי - ליצור את החלום בגובה כשמדברים על עיצוב...
פלורידה לאחר גל ההגירה מארה"ב - השפעות על מחירי הדיור
פלורידה חווה בשנים האחרונות תופעה מעניינת של הגירה פנים-אמריקאית משמעותית....
מה הם הקריטריונים להכשרת מאמני כושר?
עולם הכושר בישראל מתפתח בקצב מהיר, והמודעות לאורח חיים בריא...
למה כולם מדברים היום על השקעה בנכסים דיגיטליים שונים?
אם יש תחום שבו אנשים משקיעים יותר ויותר בשנים האחרונות,...
השגת מימון מהיר – הדרך הנכונה לצמיחה כלכלית
מהי הלוואה לכל מטרה חוץ בנקאית? בעידן הכלכלי המודרני, יותר ויותר...
המדריך המלא למקררים למסעדות ולמקררי דלפק
חשיבותם של מקררים למסעדות התחום הקולינרי נמצא בצמיחה מתמדת, והצורך בפתרונות...
דילוג לתוכן