Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

איך בוחרים בשר – המדריך השלם

איך בוחרים בשר – המדריך השלם
קרדיט: freepik

יום העצמאות, סוכות או פסח – לא צריך יותר מדי סיבות לאכול בשר. רבים משתמשים במשלוחי בשר להכנת מאכלים רבים ומגוונים, כגון: קציצות, ספגטי בלונז, מילוי לבורקס וכו', אך מוצאים את עצמם מאוכזבים בעת מבחן הטעימה.

קרדיט: freepik

אולי תופתעו ואולי לא, אך גם אם נצמדתם למתכון ופעלתם על פיו אף ללא סטייה קלה שבקלים, מבחן הטעימה עלול להותיר אתכם מאוכזבים, ולמה? כנראה שהסיבה נעוצה באיכות הבשר שרכשתם.

כל הטיפים לבחירת בשר איכותי, במאמר הבא.

טרי, טרי, טרי!

אם אתם מוצאים את עצמכם עומדים מול מקרר הבשר בסופר, במכולת או בקצביה והנכם מתלבטים האם כדאי לקחת בשר קפוא או טרי – דעו כי אופציית הבשר הטרי עדיפה על פני השניה, הבשר הקפוא. אם בכל זאת רכשתם בשר קפוא – אל תיבהלו אם הוא מוציא מים בכמות גבוהה במהלך זמן הפרשתו, הפרשת נוזלים זו נובעת מהוספת מים לבשר, על  ידי היצרן. בכל אופן, ברור שיהיה הבדל במחיר ובטעם של הבשר הקפוא לבשר הטרי, שכן נוספת הנוזלים משפיעה על טעמו.

צבע בהיר או כהה?

במחשבה ראשונה אנו נוטים להסיק כי ככל שצבע המזון בהיר יותר, הוא כנראה טוב יותר. לא כך בבשר. בשר שצבעו בהיר ומבריק נשחט בעוד החיה צעירה, בשר כזה נחשב איכותי פחות לעומת בשר שצבעו כהה, על גוון הבורדו, שנשחט מחיה מבוגרת יותר.

אז גם אם אתם לא הולכים פיזית לסופר, למכולת או לקצביה, ואתם פונים לחברת משלוחי בשר, זה לא אומר שאתם לא יכולים לדעת אודות הבשר שאתם רוכשים. שוחחו עם הקצב ונסו לדלות ממנו פרטים חשובים כגון, מידת הטריות של הבשר – במידה והנכם מעוניינים לרכוש בשר טרי, צבע הבשר וכו'- שכן, אם כבר אוכלים בשר – למה שלא תלכו על הטוב ביותר?

מגע

גם חוש המישוש עשוי לספק לכם מידע אודות טיבו ואיכותו של הבשר העומד לפניכם. נגעו בנתח הבשר ושאלו את עצמכם, כיצד זה מרגיש לכם? קפיצי או נימוח?

אם המגע הינו קפיצי, נתח הבשר שלפניכם כנראה לא עבר תהליך יישון המרכך את הבשר. לעומת זאת, אם מגע הבשר נימוח, כנראה שהוא עבר תהליך יישון ראוי.

בשר טחון

רבים טועים וחושבים כי רכישת בשר טחון אינה מצריכה יותר מדי מחשבה או בחירה. אולי זה חדש לכם ואולי לא – אך גם לקניית בשר טחון כללים שכדאי לשים לב אליהם ולזכור אותם.

  • בדקו ושאלו, האם הבשר טרי? בשר טחון איכותי חייב להיות טרי.
  • ודאו שהבשר אותו אתם רוכשים נטחן בעת שהותכם במקום.
  • בקשו מהקצב להימנע מטחינה חזקה מדי, טחינה שכזו מתאימה במרבית המקרים לסטייקים.

זכרו, כשהבשר אינו איכותי, ארוחה שלימה, גם כזו שנעשה בדיוק לפי הספר ובעמל רב, עלולה לרדת לטמיון.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
כיצד טפסים מקוונים מועילים לעסקים קטנים וגדולים
בעידן הדיגיטלי של ימינו, טפסים מקוונים הפכו לכלי חיוני לעסקים...
שקמה אדרי - משרד עורכי דין פלילי בתל אביב: ליווי מקצועי ומסור ללקוחותינו
משרד עורכי הדין שקמה אדרי, הממוקם בלב תל אביב, מתמחה...
חדשנות ודיוק במפגש הטכנולוגיה והיצירתיות
הפקת אירועים לחברות הייטק מציבה אתגר ייחודי בעולם האירועים העסקיים....
מה אנחנו צריכים לעשות כדי להגן על הנכס מפני שריפה
אף אחד מאיתנו לא רוצה חלילה להיקלע לסיטואציה בה שריפה...
צמידים יפים שמחזיקים מעמד לאורך שנים
מידי פעם כולנו חושבים על השאלה איך אנחנו נראים. איזה...
ז'אנרים עיקריים בעולם הספרים 2024
סגנונות כתיבה מגוונים הם המוביל העיקרי של עולם הספרים והספרות...
טיפולים אסתטיים – רק אצל רופא מוסמך
בעולם המודרני בו ניתוחים קוסמטיים ופרוצדורות אסתטיות הם השגרה, ההיצע...
ההבדלים והשימושים המרכזיים בין מערכות הידראוליות לפנאומטיות בתעשייה
מערכות הידראוליות ומערכות פנאומטיות מהוות יסודות חשובים ומרכזיים בתעשייה המודרנית,...
המדריך המלא לעיצוב גינה במרפסת ביתית
אם יש לכם מרפסת אין סיבה שלא תהפכו אותה לגינה...
שמן קורנייקי- מה זה
גאווה ישראלית עוברת בדי- אן- אי של כולנו כנראה, וזה...