Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

אילו סירים ומחבתות כדאי להחזיק במטבח?

אילו סירים ומחבתות כדאי להחזיק במטבח?
credit pixabay

יש מגוון כמעט אינסופי של סירים ומחבתות לבשל איתם. עם כל כך הרבה אופציות, אתם ודאי שואלים את עצמכם אילו כלי בישול אתם צריכים להחזיק במטבח שלכם.

הנה כמה מחבתות וסירים שיעזרו לכם לשדרג ולגוון את הבישול והארוחות בבית.

מחבת סקילט / מחבת צלייה

מחבתות אלו הן כלי הבישול הנפוצים ביותר ברוב המטבחים. הן נהדרות לכל דבר – החל מטיגון ביצים, דרך הכנת רוטב פסטה ועד לצליית המבורגרים מושלמים כאשר אין מנגל זמין. שלושת הזנים הנפוצים ביותר של מחבתות סקילט / צלייה הם נירוסטה – מחבת שימושית ורב תכליתית; נון סטיק – מושלמת לבישול דגים עדינים; וברזל יצוק – חומר שיכול להתמודד עם כל דבר, החל מפריטטה ועד תבשילים מורכבים

מחבת פסים

כאשר אתם צריכים את הביצועים והיכולות של מחבת, אבל זקוקים לשטח פנים יותר גדול, מחבת פסים היא הפתרון הטוב ביותר. מעבר לסטייקים, אפשר להכין עליה טוסטים, פאנינים ופנקייקים – כי יש מספיק מקום להבטיח השחמה איכותית תוך הימנעות מאידוי.

תנור הולנדי

תנור הולנדי עשוי להיות כלי הבישול המגוון ביותר שאי פעם תרגשו. זהו סיר שמגיע עם תחתית כבדה ודפנות גבוהות יותר מאשר סירים אחרים, והוא יכול לעבור בצורה חלקה מהכיריים לתנור, מה שעושה אותו בחירה נהדרת להכנת מרקים ותבשילים, וגם לטיגון. למעשה, ניתן אפילו להשתמש בסיר כדי לאפות לחם.

ווק

לאחר שהצטיידתם בדברים הבסיסיים, ווק הוא כלי בישול נהדר שכדאי להוסיף, במיוחד אם אתם חובבי מוקפצים. ווקים מיוצרים באופן מסורתי מפלדת פחמן וכתוצאה מכך, מתחממים מהר מאוד ומבשלים את כל המרכיבים שאתם זורקים פנימה בקצב מואץ. גם אם לא בישלתם עם ווק לפני כן, דעו שאלה כלים פשוטים במיוחד לשימוש, אז אין לכם מה לחשוש.

מחבת סקילט עמוקה

המחבת העמוקה היא מעין הכלאה בין מחבת לסיר. הדפנות הגבוהות מאפשרות לצמצם נוזלים, מה שהופך מחבתות סקילט עמוקות לאידיאליות עבור צליית שוקי עוף או ירקות, הכנת קארי ועוד ועוד.

מחבת רוטב

מחבתות להכנת רטבים מגיעות בכל גודל שאפשר להעלות על הדעת, והן מגוונות בדיוק כמו שהן שימושיות. הן מושלמות להכנת מנות עם הרבה נוזלים.

סיר  קדירה

אחרי שכבר רכשתם סירים גנריים בכל הגדלים, השלב הבא הוא לבחור סירים לשימושים ספציפיים. סירי קדירה הם סירי מתכת גדולים, שמתאימים להכנת צירים ומרקים, בישול פסטה או ריכוך תפוחי אדמה. לכל מתכון שדורש נפח גדול של נוזלים ומרכיבים, או אם אתם מבשלים לקבוצה גדולה, זה צריך להיות הכלי הרצוי שלכם.

בשורה התחתונה

כמובן שיש עוד מחבתות וסירים שאתם יכולים להוסיף לאוסף הפרטי שלכם, אך אנו ממליצים להתחיל מהכלים הללו. מקווים שעזרנו לכם להבין מה כדאי להחזיק במטבח. בישול נעים, ובתיאבון!

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
כיצד טפסים מקוונים מועילים לעסקים קטנים וגדולים
בעידן הדיגיטלי של ימינו, טפסים מקוונים הפכו לכלי חיוני לעסקים...
שקמה אדרי - משרד עורכי דין פלילי בתל אביב: ליווי מקצועי ומסור ללקוחותינו
משרד עורכי הדין שקמה אדרי, הממוקם בלב תל אביב, מתמחה...
חדשנות ודיוק במפגש הטכנולוגיה והיצירתיות
הפקת אירועים לחברות הייטק מציבה אתגר ייחודי בעולם האירועים העסקיים....
מה אנחנו צריכים לעשות כדי להגן על הנכס מפני שריפה
אף אחד מאיתנו לא רוצה חלילה להיקלע לסיטואציה בה שריפה...
צמידים יפים שמחזיקים מעמד לאורך שנים
מידי פעם כולנו חושבים על השאלה איך אנחנו נראים. איזה...
ז'אנרים עיקריים בעולם הספרים 2024
סגנונות כתיבה מגוונים הם המוביל העיקרי של עולם הספרים והספרות...
טיפולים אסתטיים – רק אצל רופא מוסמך
בעולם המודרני בו ניתוחים קוסמטיים ופרוצדורות אסתטיות הם השגרה, ההיצע...
ההבדלים והשימושים המרכזיים בין מערכות הידראוליות לפנאומטיות בתעשייה
מערכות הידראוליות ומערכות פנאומטיות מהוות יסודות חשובים ומרכזיים בתעשייה המודרנית,...
המדריך המלא לעיצוב גינה במרפסת ביתית
אם יש לכם מרפסת אין סיבה שלא תהפכו אותה לגינה...
שמן קורנייקי- מה זה
גאווה ישראלית עוברת בדי- אן- אי של כולנו כנראה, וזה...