– הטקס המרכזי לציון יום הזיכרון לשואה ולגבורה בתיאטרון הקאמרי, בהשתתפות השחקנית רבקה מיכאלי, והזמרים שי צברי ודניאלה ספקטור,
– השנה בסימן "ממעמקים: כאב השחרור והצמיחה: בסימן 80 שנה לכניעת גרמניה הנאצית"
– "זכור" – אנשי רוח ותרבות מציגים את כאב השואה ולקחיה"- אירוע זיכרון של המרכז העירוני ברודט לתרבות יהודית, בין המשתתפים: רותי גרינגליק, מנחת הורים ואמו של סרן שאולי גרינגליק ז"ל שנפל במלחמת חרבות ברזל, על אתגרי התיווך של טראומות לאומיות כגון השואה לילדים ולעצמנו, הזמרת יוצרת- דניאל רובין מהקולות הבולטים בסצנה האינדית הישראלית בשירים של יוצרים מתקופת השואה
– טקס יום השואה במרכז הגאה אשר יוקדש השנה למאבק, הרדיפה והתקומה של קהילת הלהט"ב היהודית בתקופת השואה.
– יותר מ-120 אירועי זיכרון בסלון ברחבי העיר, בניהם: זיכרון בסלון במרכז קהילתי איינשטיין עם המאייר מישל קישקה, מחבר הספר האוטוביוגרפי "הדור השני- דברים שלא סיפרתי לאבא" על חייו בצל זיכרונותיו של אביו ממחנות ההשמדה
כלל האירועים והסלונים העירוניים באתר עיריית תל אביב- יפו:

הטקס המרכזי לציון ערב יום הזיכרון לשואה ולגבורה בתאטרון הקאמרי
ממעמקים – כאב השחרור והצמיחה: בסימן 80 שנה לכניעתה של גרמניה הנאצית.
יום רביעי, 23 באפריל, כ"ה בניסן, 20:00, התאטרון הקאמרי, שד' שאול המלך 19.
הטקס המרכזי של ערב הזיכרון לשואה ולגבורה במעמד רון חולדאי, ראש עיריית תל–אביב-יפו.
מנחה: אלי גורנשטיין. חזן: שלמה פיבקו.
בהשתתפות: שחקניות תאטרון הקאמרי- רבקה מיכאלי וכינרת לימוני.
שירה – דניאלה ספקטור, שי צברי.
על הבמה יעלו שורדי שואה להדלקת נרות זיכרון.
הטקס יועבר בשידור חי בערוץ 24.
אירוע רב דורי הכולל טקס זיכרון באמפי וואהל ומשט זיכרון סימבולי באגם גני יהושע
ממעמקים: כאב השחרור והצמיחה. בסימן שמונים שנה לכניעת גרמניה הנאצית.
יום רביעי, 23 באפריל, כ"ה בניסן, אמפי וואהל ואגם פארק גני יהושע.
18:15 – טקס.
19:30- משט של 300 סירות זיכרון מוארות עם שמות של מחנות, גטאות וקהילות.
יום הזיכרון לשואה ולגבורה מצוין על ידי קאנטרי ארלוזורוב 97 בשיתוף עם שבט הצופים "החורש" באירוע רב דורי. האירוע יפתח באמפי וואהל שם יתקיים טקס בהשתתפות הרבה גליה סדן מבית דניאל, בו ייקחו חלק, בין היתר, גם השכבות הבוגרות של שבט "החורש" ואזרחים ותיקים. הטקס יכלול הופעות של להקת "צעירי תל אביב", להקת מאמאז'ור וקבוצת המחול של מרכז ביכורי העיתים .בתום הטקס יעברו המשתתפים לאגם של גני יהושע, שם ישיטו כ-300 סירות זיכרון. בסיס הסירות נושא את שמות המחנות, הגטאות והקהילות שנפגעו בשואה. על מפרשי הסירות כתובות הקדשות לנספים בשואה ולחסידי אומות עולם אשר נכתבו ע"י תושבים וחניכי הצופים.
טקס זיכרון במרכז הגאה
המאבק, הרדיפה והתקומה של קהילת הלהט"ב היהודית בתקופת השואה.
יום רביעי, 23 באפריל, כ"ה בניסן, 20:00, באולם המרכז הגאה החדש בגן מאיר, טשרניחובסקי 22.
הכניסה חופשית בהרשמה מראש באתר המרכז.
הטקס שם זרקור על סיפורי הרדיפה של היהודים והקהילה הלהט"בית תחת המשטר הנאצי, ומביא לבמה קולות שהושתקו במשך שנים – אלו של קורבנות, לוחמים, שורדים, ומנהיגים שהמשיכו לפעול למען האחר גם ברגעי האימה הגדולים ביותר. הטקס ישלב את סיפוריהם של דמויות היסטוריות מעוררות השראה, בהן אלפרד (פרדי) הירש, שפעל להצלת ילדים באושוויץ, ד"ר מגנוס הירשפלד, מחלוצי חקר המיניות שנרדף על ידי הנאצים, וד"ר שרלוטה וולף, ששרדה את המשטר הנאצי והמשיכה בעשייתה המדעית. לצדם, יובאו קטעים מתוך מחזאות העוסקת בשואה ובגורל הלהט"בים בתקופה זו, בהם המחזות "עקומים" מאת מרטין שרמן ו”גטו" מאת יהושע סובול.
בטקס ישתתפו המקהלה הגאה, האנסמבל הגאה, ושחקנים מתיאטרון המשולש, שיבצעו קטעים דרמטיים ומוזיקליים, מתוך הכבוד והמחויבות להנצחה, לזיכרון וללקחי השואה עבור כלל הקהילות הנרדפות.
האירוע יהווה עדות לכך שהמאבק של אז עדיין רלוונטי להיום – להכרה, לשוויון, ולזכויות אדם לכל אדם באשר הוא.
זכור
אנשי רוח ותרבות מציגים את כאב השואה
אנשי רוח, אנשי תרבות ובמה מציגים את כאב השואה ואת לקחיה בעבורנו כיום
יום רביעי, 23 באפריל, כ"ה בניסן, 21:00, באודיטוריום צייטלין הצמוד למרכז ברודט, צייטלין 22
"זכור", מורכב מפסיפס של משתתפים מתחומים שונים כשהמשותף לכולם הוא האמירה האישית שלהם בנושא זיכרון השואה, לקחיה והרלבנטיות שלנה לחיינו כיום. השנה, הדוברים והמשתתפים יעסקו בשאלות אקטואליות מתמיד בהקשר של ההשלכות של שבעה באוקטובר: האם ההיסטוריה היהודית חוזרת על עצמה? מה עם השבועה שנשבענו אחרי השואה "לעולם לא עוד"? במה דומה ובמה שונה מה שאירע לנו בשואה ומה שאירע לנו בשבעה באוקטובר? האם אפשר למצוא הקבלות בין האידיאולוגיה הנאצית לזו של חמאס? אלו לקחים יכולים ללמד אותנו שורדי השואה, שיסייעו לנו בשיקום אחרי טבח שמחת תורה? ועוד.
בין המשתתפים: הרב שמואל סלוטקי שאיבד את שני בניו שנהרגו בשבעה באוקטובר כשנחלצו להגן על יישובי העוטף, אשת הרוח ומנחת ההורים, רותי גרינגליק, אמו של סרן שאולי ז"ל שנפל בחברות ברזל, , הפילוסוף ואיש הרוח ד"ר שמעון אזולאי, הסופרת והמשוררת ד"ר מיה טבת דיין, הזמרת – יוצרת דניאל רובין, אמן הספוקן וורד טמיר אהרוני, הזמר והיוצר בועז קאוזר והמוזיקאי והשחקן דניאל גד.
הכניסה חופשית.
אירועי זיכרון בסלון
ימים רביעי-חמישי, 24-23 באפריל כ"ה-כ"ו בניסן
מ-18:00- מפגשים במרכזי קהילה וספורט בעיר
20:00 – מעגלי שיח וסלונים במרחב הציבורי
השנה יתקיימו יותר מ-120 סלונים שונים ברחבי העיר במרכזים הקהילתיים, בקאנטרים הקהילתיים, במרחבים הציבוריים, בעסקים מקומיים ובספריות בתי הספר ברחבי העיר, במסגרת המיזם החברתי "זיכרון בסלון",
פרטים על כלל הסלונים העירוניים באתר עיריית תל אביב-יפו:
בין הסלונים העירוניים:
זיכרון בסלון בבניין העירייה למחזיקות ומחזיקי דיגיתל
יום רביעי, 23 באפריל, כ"ה בניסן, 19:30, בניין העירייה- אבן גבירול 69
השנה יתקיימו 6 סלונים ברחבי בניין העירייה במסגרת זיכרון בסלון למחזיקות ומחזיקי דיגיתל. בין העדים: רינה צ'צקס אקסלברד אימה של אשת העסקים והחלוצה החברתית חנה רדו שגם תתלווה אליה למתן העדות. רינה שרדה את גטו פינסק בזכות תושיית אמה, הסתתרה במשך 18 חודשים במחבוא בבית משפחתה בעזרת עוזרת בית נוצרייה, וניצלה בנס מאקציות רבות.
למחזיקות ולמחזיקי דיגיתל- בהרשמה מראש באתר העירוני: https://shorturl.at/DBO01
זיכרון בסלון במרכז קהילתי אריק איינשטיין
יום רביעי, 23 באפריל, כ"ה בניסן, 19:00, מרכז קהילתי אריק אינשטיין- דב הוז 16
המאייר והקריקטוריסט מישל קישקה, מחבר הספר האוטוביוגרפי "הדור השני- דברים שלא סיפרתי לאבא" ישתף על חייו בצל זיכרונותיו של אביו ממחנות ההשמדה. אביו, אנרי קישקה, יליד בריסל, גורש בגיל 16 עם משפחתו לאושוויץ ומשם עבר בצעדת מוות למחנה בוכנוואלד, שממנו שוחרר עם כיבושו בידי צבא ארצות הברית. אמו, לוסי, הצליחה להימלט עם משפחתה לשווייץ.
זיכרון בסלון במרכז קהילתי לספורט ימי
יום רביעי, 23 באפריל, כ"ה בניסן, 19:00, בניין העירייה- הרברט סמואל 3
הקרנת הסרט "פיצה באושוויץ", אשר עוקב אחרי מסעו של דני חנוך, ניצול אושוויץ, בחזרה למחוזות ילדותו בליווי ילדיו. בסרט נחשפת נקודת מבט חדשה על הדור השני.
לפני הצפייה בסרט תתקיים סקירה היסטורית על ידי חוקרת השואה שרי דאובר על המחנות המדוברים בסרט.
ולאחר הצפייה בסרט יתקיים שיח עם עורכת ובימאית הסרט טלי גולדנברג.
זיכרון בסלון בבית הקפה מגדלור
יום חמישי,24 באפריל, כ"ו בניסן, 18:30, רחבעם זאבי גנדי 1
בסלון זה תיתן עדות ותציג את ציוריה שושנה (שוש) טריסטר: גם לאחר ששהתה במשך כשנתיים בבור של מטר על מטר, בהיותה ילדה קטנה, עם הוריה ואחיה הקטן, ולאחר שהותקפה באכזריות על ידי כלב זאב של הנאצים, ראתה מראות קשים שגרמו לה להפסיק לדבר למשך כמעט שנה, שושנה (שוש) טריסטר לא איבדה את האופטימיות שלה. כיום בגיל 88 היא מציירת, יוצרת כותבת, מתנדבת בעמותות לילדים ומבוגרים ומרצה בכל הזדמנות על מה שעבר עליה בשואה.
סלון נגיש בבית אקשטיין
יום חמישי, 24 באפריל, כ"ו בניסן, 18:00, ז'בוטינסקי 50
בית אקשטיין, מרכז דיור עבור בוגרים ובוגרות על הרצף האוטיסטי פותח את שעריו במחווה מרגשת ומארח את תושבי ותושבות הקהילה כבר שנה שנייה לאירוע זיכרון בסלון. במהלך הערב תיתן עדות הגב' עינת לדרר כהן (דור שני) ותחשוף בפני הנוכחים בצורה רגישה ונגישה את סיפורן הנוגע ללב של אימא וסבתה שקפצו מהרכבת בדרכן לאושוויץ. הסלון יהיה מותאם ומונגש לאנשים עם מוגבלות, הנגשה קוגניטיבית.
סלון לדוברי השפה הצרפתית
יום רביעי, 23 באפריל, כ"ה בניסן, 19:00, מרכז קהילתי נווה צדק- נווה שלום 9
הרשות לקליטת עלייה לעולים מצרפת תארח את שורד השואה מוריס רפוביץ', שיעיד בשפה הצרפתית על סיפור חייו כשורד וול ד'יב. את הערב ינחה בנו של מוריס- אוליבה רפוביץ, לשעבר ראש הענף לתקשורת בין לאומית בדובר צה"ל ודובר פיקוד צפון שישתף בחוויותיו כדור שני לשואה.
אירועים נוספים ברחבי העיר והרשמה לאירועים באתר העירייה: