אמש נפתחה התערוכה הארכיטקטורה של העיר

אמש נפתחה התערוכה הארכיטקטורה של העיר
קרדיט לדוברות העירייה

בשלישי נפתחה התערוכה 'הארכיטקטורה של העיר- פתח תקוה כפרויקט אורבני', בקריית המוזיאונים, בהשתתפות אדריכלים ואנשי מקצוע רבים, ביניהם דניאלה פוסק יו"ר הוועדה המחוזית ת"א, טל בינון יועצת השימור של ועדה מחוזית מרכז, לפרופ' אדר' אלס ורבקל ראש המחלקה לארכיטקטורה וראש התוכנית לתואר שני בעיצוב אורבני בצלאל, וכן האדריכל ארי כהן, האדריכלית גנית מייזליץ והאדריכל ארז אלה, אשר כל אחד ואחת מהם הרצה בפני הפורום על נושאים מקצועיים שונים.

קרדיט לדוברות העירייה

ראש העיר רמי גרינברג התרשם מאד מהיצירתיות והרמה המקצועית הגבוהה של התוצרים אשר לגביהם שמע הסברים מפי הסטודנטים והמנחים המקצועיים מבצלאל.

התערוכה היא פרי שיתוף פעולה בין עיריית פתח תקוה, מינהל הנדסה וכרמים – המינהלת להתחדשות עירונית אשר יזמה את שיתוף הפעולה לבין סטודנטים וסטודנטיות לתואר ראשון בארכיטקטורה, ותכנית התואר השני בעיצוב אורבני בבצלאל, האקדמיה לעיצוב ואמנות ירושלים.

עבודות הסטודנטים/ות מציגות את השכבות השונות המרכיבות את המרחב האורבני של העיר, מהבניין בקנה המידה האדריכלי ועד המערך העירוני הכולל. העבודות מתייחסות למגוון סוגיות וקני מידה – החל מהקונטקסט העירוני הרחב סביב שאלות של זהות ומורשת, טבע עירוני, תשתיות, תחבורה, מורפולוגיות עירוניות וטיפולוגיות אדריכליות, דרך שאלות הנוגעות לעתיד אזורי התעשיה והתעסוקה בעיר, וכלה בסוגיות הנוגעות להתחדשות מרכז העיר הוותיק ויכולתו של הבניין הבודד לחולל שינוי בסביבתו. פתח תקוה הינה עיר המגלמת בתוכה שלל תצורות עירוניות החל מהקמתה כמושבה חקלאית בסוף המאה ה-19 דרך מבני השיכון המאפיינים את ימי תחילתה של המדינה, ועד בניית שכונותיה החדשות בעשורים הראשונים של המאה ה-21. העיר פתח תקוה שימשה כמקרה מבחן באמצעותו פיתחו הסטודנטים/ות שיח ביקורתי על העיר הישראלית העכשווית ועל האתגרים וההזדמנויות שהיא מזמנת.

ראש העיר רמי גרינברג סיפר כי "יצירת הקשר עם הסטודנטים בבצלאל הניבה פרויקט מרשים ומעניין, המספק הצצה שונה ואחרת על העיר, דרך עיניהם הבוחנות של הסטודנטים והסטודנטיות לארכיטקטורה ותיכנון אורבני. במשך שנה ביקרו הסטודנטים בעיר, סיירו, בחנו, שוחחו עם אנשי מקצוע ותושבים, העלו הצעות והכינו תוכניות בתחומים שונים. שמחנו לשמוע את מגוון הדעות ומגוון ההצעות, וחלק מהן אנו בהחלט שוקלים ליישם. העבודות המוצגות בתערוכה מאפשרות נקודות מבט ביקורתיות, רעננות ויצירתיות לאתגרים בפניהם ניצבת העיר ומציגות חזון לפיתוח העיר במאה ה-21. אני מודה לכל השותפים שהצטרפו לתהליך: מינהל הנדסה בעירייה, צוות מוזיאון פ"ת לאמנות, מינהלת כרמים, אנשי האקדמיה בבצלאל, לסטודנטים ולסטודנטיות, ולכל הצוות המקצועי שליווה אותם ואת הקמת התערוכה".

אוצרות: פרופ' אדר' אלס ורבקל, אדר' נעה אפל, אלווירה טורק אורבניאנוס, אדר' עינב עצמון עיצוב תערוכה: אלווירה טורק אורבניאנוס, אדר' דניאל פינקלשטיין ייזום תערוכה: כרמים – המינהלת להתחדשות עירונית פתח תקוה.

התערוכה "הארכיטקטורה של העיר- פתח תקוה כפרויקט אורבני" בקריית המוזיאונים, תינעל ב-25.12.21. הכניסה בתשלום. אירוע הסגירה "שיח גלריה" שיתקיים ביום שישי ה-24.12.21 בשעה 10:30, יאפשר לכם להכיר מקרוב את היוצרים ואת עבודתם.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
קולולו חוגג את הרוח האמריקאית: שבוע ג'ק דניאל'ס וקולינריה בהשראה אמריקאית
לרגל ה־4 ביולי – בר הקוקטיילים קולולו בפתח תקווה יוצא...
היקב ההיסטורי בלב המושבה יהפוך למרכז לצעירים
לאחר שהוועדה לשימור אתרי מורשת בעיריית פתח תקווה אישרה לקדם...
בוגרת אמית רננים - המצטיינת בלימודי הצרפתית בארץ
בתיה שיקלי, בוגרת אמית רננים אשר סיימה את לימודיה בשנה...
הנצחה ברוח המלחמה
ראש העיר רמי גרינברג יביא בפני מועצת העיר הצעה לקריאת...
עיריית פתח תקווה חוזרת לשגרת החיים ותקיים את הפסטיבלים המתכוננים ואירועי הקיץ
האירועים אשר תוכננו להתקיים בתחילת הקיץ יתקיימו במועד מאוחר יותר,...
מוסדות החינוך בבת-ים חזרו לפעילות מלאה עם סיום מבצע "עם כלביא"
עיריית בת-ים מודיעה כי הבוקר (25.6) נפתחו כ-95% ממוסדות החינוך...
מסיימים את שנת הלימודים מקרוב
בצל המערכה מול איראן והגבלות פיקוד העורף, בישיבת אמית כפר...
פתח תקווה: ממשיכים בחידוש, שידרוג ופיתוח מרכז העיר
התקדמות בעבודות לחידוש רחוב חובבי ציון, אחד הרחובות הוותיקים בפתח...
עיריית פתח תקווה ממשיכה להרחיב את פריסת המיגון בעיר: החל מיום שישי הקרוב תחל התקנה של 70 מיגוניות נוספות ברחבי העיר
ראש העיר רמי גרינברג אישר בימים האחרונים תוספת תקציב לטובת...
עיריית פתח תקווה ממשיכה ללוות את המשפחות ותפתח מינהלת בסמוך לזירת האירוע
עיריית פתח תקווה פתחה מינהלת סיוע עירונית (מ.ס.ע) ברחוב אסירי...
דילוג לתוכן