אנדרטה חדשה לזכר חללי פעולות האיבה שנרצחו במהלך מלחמת חרבות ברזל

אנדרטה חדשה לזכר חללי פעולות האיבה שנרצחו במהלך מלחמת חרבות ברזל
קרדיט: דוברות עיריית פתח תקווה

אמש (שני) נחנכה אנדרטה חדשה לזכר חללי פעולות האיבה שנרצחו בשבעה באוקטובר ובאירועים שהתרחשו לאחר מכן, במעמד ראש העיר רמי גרינברג, מנכ"ל ביטוח לאומי צביקה כהן, יו"ר ארגון נפגעי פעולות האיבה, רועי כהן מנכ"ל ארגון נפגעי פעולות איבה, עופר כהן מנהל סניף ב"ל פ"ת, מיכל ביטון אמה של מאיה ביטון ז"ל ויו"ר סניף נפגעי פעולות האיבה פ"ת, יו"ר יד לבנים פ"ת אבישי והב, משפחות שכולות ואורחים רבים.

קרדיט: דוברות עיריית פתח תקווה

האנדרטה הוצבה בפארק יד לבנים לא הרחק מבית יד לבנים בו מונצחים חללי מערכות ישראל מאז קום המדינה.

ראש העיר רמי גרינברג אמר: "חללי פעולות האיבה לא היו חיילים בשדה הקרב, אך הם שילמו את המחיר הכבד מכל על היותם אזרחים במדינת ישראל. בדם ליבם חקקו גיבורי וגיבורות ישראל את מורשת הגבורה, הנחישות ואהבת החיים. חובתנו כעם וכמדינה לכבד ולהנציח את אלו שהקריבו את היקר מכל.  אנדרטה זו היא סמל לזכרם ולנחישותנו להמשיך ולחיות. לא נשכח, לא נסלח – וננציח את זכרם לעד. האנדרטה שהוקמה בסמוך לבית יד לבנים מחדדת את הקשר ההדוק שבין חללי מערכות ישראל לדורותיהם לבין חללי פעולות האיבה, אזרחים חפים מפשע, שנרצחו באכזריות בשבעה באוקטובר".

קרדיט: דוברות עיריית פתח תקווה

האנדרטה אשר עוצבה ע"י אדריכל הנוף אודי בנימיני מומנה ע"י עיריית פתח תקווה והביטוח הלאומי, ובמרכזה מוצבים במעגל 14 עמודי השתקפות.

העמודים עשויים מחומר מבריק המשקף את המבקרים באתר, כך שהם הופכים לחלק מהזיכרון עצמו, חיבור בין העבר, ההווה והעתיד. ההשתקפות אף משתלבת עם הסביבה ומדגישה את השקט והרוגע של המקום.

האתר נועד להעניק חווית התבוננות, הנצחה קולקטיבית, זיכרון והשתקפות אישית, והוא מעוצב כרחבה עגולה פתוחה, המסמלת את המחזוריות, מעגל החיים והזיכרון הנצחי.

קרדיט: דוברות עיריית פתח תקווה
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
החל מהיום (18.6.25) ועד סיום המלחמה תתאפשר חניה חינם בכחול לבן ברחבי העיר פתח תקווה.
אין שינוי במדיניות החניה באזורים בהם מותרת החניה לבעלי תו...
בעקבות הפגיעה הישירה שספג: נשיא המדינה ביקר במכון ויצמן למדע
נשיא המדינה, יצחק הרצוג, ביקר היום, יום שלישי, כ״א בסיון,...
המבקר אנגלמן בפתח תקווה ובהרצליה: "השלמנו ביקורת על טיפול הממשלה בפינוי אזרחים ותיקים ואנשים עם מוגבלות. נעקוב אחר הטיפול באוכלוסיות אלו"
המבקר אנגלמן ובכירי משרדו סיירו באתרים שנפגעו מטילים איראניים בפתח...
נפילת טיל בפתח תקווה
היום (שלישי) כינס ראש העיר רמי גרינברג את כל בעלי...
רגע מרגש בתוך ההרס: שני גורי כלבים אותרו חיים בדירה שניזוקה מההדף ופונתה בבת-ים
בעיצומו של מאמץ כואב ומורכב לאיתור נעדרים בזירת פגיעת הטיל...
בואו לקנות את כל הרהיטים המשרדיים שלכם בחנות אחת מובילה
כבר שנים לא החלפתם שום דבר במשרד שלכם ואתם רוצים...
נשיא המדינה בזירת הנפילה בפתח תקווה: ״יש לי חדשות בשביל המשטר האיראני - אתם פשוט טועים, אתם חושבים שאתם תעייפו אותנו ותערערו את הביטחון העצמי שלנו אבל שום דבר לא יערער את הישראלים״
נשיא המדינה יצחק הרצוג ביקר היום, יום שני, כ׳ בסיוון,...
המבקר אנגלמן בזירת נפילת הטיל בבת ים: "על רה"מ לוודא מתן מענה לעורף. גילינו פערים משמעותיים ביותר בתחום המיגון והמקלוט"
מבקר המדינה ונציב תלונות הציבור, מתניהו אנגלמן, ביקר ​אמש (15.6)...
נשיא המדינה בביקור פצועים בבית החולים וולפסון: ״יש נושא אחד שאנחנו לא שוכחים לרגע- החובה להחזיר את כל החטופות והחטופים הביתה, הכי מהר שאפשר. עד אחרון החטופים.״
״למרות שהקשב עובר לכאורה לזירה של הלוחמה מול איראן, אני...
נשיא המדינה במוקד הפגיעה בבת ים: ״נעבור את התקופה הזו, ונוכל לאפשר אולי בעתיד אופק טוב יותר של השתלבות במרחב, של הסרת האיום האיראני שהוא איום קיומי ומשמעותי שלא היה ברירה אחרת אלא לתקוף אותו.״
״הטילים לא מבחינים בין יהודים לבין מוסלמים לבין נוצרים, או...
דילוג לתוכן