משרד העלייה והקליטה החל ביוזמה מיוחדת לחלוקת תעודות עליה לעולים חדשים שאינם יכולים להגיע לאסוף את התעודות בשל המצב הביטחוני. מדובר בעולים שהגיעו לאחרונה לישראל, ואשר התור שנקבע להם לאיסוף תעודת העליה חל החל ממועד פרוץ המלחמה ועד לשבוע הקרוב.
במסגרת המהלך, נציגי משרד העלייה והקליטה מגיעים בתיאום מראש לבתי העולים ומוסרים להם את התעודות באופן אישי. בשלב זה מתבצעת החלוקה בערים תל אביב, הרצליה ורמת השרון לכ-40 משפחות עולים.
היוזמה נועדה להבטיח כי גם בתקופה מורכבת זו יוכלו העולים החדשים לקבל את השירותים החיוניים הנדרשים להם ולהמשיך את תהליך הקליטה בישראל ללא עיכובים.
לורן סימניאן אלוש סגנית מנהלת מרחב תל אביב במשרד העלייה והקליטה, אמרה: ״דווקא בתקופה מאתגרת כמו זו חשוב לנו להיות לצד העולים החדשים ולוודא שהם מקבלים את השירותים הבסיסיים שמגיעים להם. רבים מהם הגיעו לישראל רק לאחרונה, ואנו עושים כל מאמץ להקל עליהם ולספק פתרונות גם במציאות הביטחונית המורכבת. חלוקת התעודות עד הבית מאפשרת להם להמשיך בתהליך הקליטה בצורה בטוחה ונגישה.״