דואגים לאזרחים הוותיקים: עיריית בת ים קיימה יום עיון מיוחד בנושא התחדשות עירונית

דואגים לאזרחים הוותיקים: עיריית בת ים קיימה יום עיון מיוחד בנושא התחדשות עירונית
צילום: האגף לשירותים חברתיים – עיריית בת-ים

בעיר בת ים מקודמים לאחרונה תכניות התחדשות עירונית רבות. לאור העובדה כי בעיר מתגוררים לא מעט אזרחים ותיקים, התקיים לאחרונה יום עיון אשר נועד להעביר לאנשי המקצוע הפועלים בעיר את הכלים והידע בכדי לספק לתושבים הוותיקים תמיכה בתהליך ההתחדשות העירונית 

דואגים לאזרחים הוותיקים
צילום: האגף לשירותים חברתיים – עיריית בת-ים

בעיר בת ים מקודמות תכניות של התחדשות עירונית, ולכך השלכות על אוכלוסיית הקשישים בעיר, אשר מהווים אחוז ניכר מהתושבים. על כן, ביום ב' האחרון התקיים יום חשיפה בנושא אזרחים ותיקים בהתחדשות עירונית לספקי השירותים בעיר, אשר עובדים עם האוכלוסייה המבוגרת. יום העין המיוחד הזה  הוא יוזמה משותפת של האגף לשירותים חברתיים – היחידה לעבודה קהילתית בשיתוף השירות לאזרח הוותיק בהנהלת גב' עופרה קורן  מרכז הגר (מרכז מחקר ופיתוח מדיניות דיור חברתי) והמנהלת העירונית להתחדשות עירונית, כאשר מטרת היום הייתה לעלות למודעות את קשיי האזרחים הוותיקים בתהליכי התחדשות עירונית ולייצר שיח בין אנשי המקצוע הרלוונטיים בנושא. יום חשיפה זה הוא חלק מפיילוט ייחודי המתקיים בעיר בת ים, שמטרתו מתן ידע בתחום ובניית כלים בשיתוף עם נותני השירות העירוניים לאזרחים הוותיקים על מנת לספק להם תמיכה וליווי בתהליכים אלו, כאשר בהמשך יתקיימו הכשרות עומק נוספות לעובדים הסוציאליים ובחינת מודל ההתערבות שיבנה במתחמים עצמם.

דואגים לאזרחים הוותיקים
צילום: האגף לשירותים חברתיים – עיריית בת-ים

ביום העין נכחו כ-50 אנשי מקצוע, בניהם עובדים סוציאליים של השירות לאזרח הוותיק של האגף לשירותים חברתיים, עובדים סוציאליים מחברות סיעוד, ביטוח לאומי, קופות חולים, האגודה למען האזרח הותיק ועוד. עו"ס קהילתית חן גלבוע, מרכזת קבוצת הפעילים סיפרה על פעילות הקבוצה, שכללה השפעה על חקיקה בכנסת במטרה להטיב את זכויות הקשישים, הסברה במועדוני הקשישים בעיר והעלאת הנושא למודעות בכנסים שונים, כאשר בנוסף נציגי קבוצת הפעילים העירונית הפועלת תחת האגף לשירותים חברתיים, שיתפו בקשיי הקשישים בתהליכי התחדשות עירונית הכוללים בין היתר חוסר שיתוף בתהליכים, קושי בחיים בתהליכי בנייה של תמ"א 38, קושי במעברי דירות בגיל זה, חשיפתם להחתמות פוגעניות וכו'. הפעילים הדגישו את חשיבות התמיכה והליווי שיש לתת לאדם המבוגר בתהליך, ועל כן במהלך יום העיון המנהלת העירונית שיתפה את הנוכחים על השירותים השונים אותם היא מציעה, וכן והזמינה את תושבי העיר לפנות אליה על מנת לקבל מגוון שירותים.

דואגים לאזרחים הוותיקים
צילום: האגף לשירותים חברתיים – עיריית בת-ים

צביקה ברוט, ראש עיריית בת ים: "נושא ההתחדשות העירונית הוא חשוב לעיר, אך יחד עם זאת חשוב לזכור כי המהלכים הללו חייבים להתבצע בשיתוף כלל התושבים ולמענם, ובפרט האזרחים הוותיקים אשר מהווים אחוז נכבד מהתושבים. על כן, אנו נמשיך ונקדם ימי עיון מהסוג הזה בכדי להעניק את התמיכה והליווי המלא לאוכלוסייה הזו, וזאת על מנת להקל על התהליך בצורה הטובה ביותר, באמצעות כלל הגורמים בעירייה ובפרט מנהלת ההתחדשות העירונית אשר עתידה לשנות את ייעודה בקרוב.

דואגים לאזרחים הוותיקים
צילום: האגף לשירותים חברתיים – עיריית בת-ים
דואגים לאזרחים הוותיקים
צילום: האגף לשירותים חברתיים – עיריית בת-ים
דואגים לאזרחים הוותיקים
צילום: האגף לשירותים חברתיים – עיריית בת-ים
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
"בתים מבפנים" - אירוע האדריכלות הגדול בישראל יתקיים בתל־אביב-יפו זו השנה ה-19
כ-200 אתרים, סיורים, שיחות ומפגשים בכל רחבי העיר – בבתים...
מלאכים, תקווה ויצירה: תערוכת יחיד חדשה בבת-ים שתציג את יצירותיה של האמנית חנה ברק אנג'ל
עיריית בת-ים מזמינה את תושבי ותושבות העיר לתערוכת "תפילה" של...
משפחות חללי חרבות ברזל ואנשי תרבות ורוח השתתפו בערב השקת הספר "אם אתם קוראים את המילים האלה"
ערב השקה לפרויקט הספרותי-דוקומונטרי הראשון מסוגו "אם אתם קוראים את...
מגנטים מסלול מכוניות: משחק של דמיון ותנועה
עבור ילדים שאוהבים לשלב בנייה עם משחק דינמי, מגנטים מסלול...
פסטיבל היין של פתח תקווה חוזר – שני ערבים של טעמים, מוזיקה וחוויה בלתי נשכחת!
פסטיבל היין המסורתי של פתח תקווה יתקיים גם השנה, ויתפרס...
קניון עופר רמת אביב מציג: הרצאות מרתקות וערבי תרבות אינטימיים, והפעם לאה שנירר בהרצאתה המרתקת "אנחנו פה רק לסיבוב"
במסגרת מפגשי תרבות אינטימיים עם מיטב המרצים בישראל, קניון עופר...
תלמידי אמית בר אילן פ"ת סיירו בחברת צ'ק פוינט
תלמידי כיתת המחוננים ותלמידים מצטיינים נוספים משכבה ח' בבית החינוך...
הקולקציה החדשה של מותג האופנה אלף אלף לקיץ 2025 בעיצוב אפרת לוין ואילת הרמל
מזמינה כל מתלבשת למצוא את הקול הייחודי שלה ומשלבת בין...
להקת הפלמנקו רמנגאר גאה להציג: DARABAR מסע בחזרה לעצמנו שבגוף מופע פלמנקו משובח בהשתתפות 14 רקדנים, זמרים, גיטריסטים וכלי הקשה! ניהול אמנותי: קרן ואבנר פסח רקדנית אורחת: דגה פדר
 להקת הפלמנקו רמנגאר מיסודם ובניהולם האמנותי של קרן ואבנר פסח...
איך לבחור חברת הפקה מושלמת לאירוע שלך?
תכנון אירוע, בין אם מדובר בחתונה מרגשת, תערוכה עסקית או...
דילוג לתוכן