האם מקצוע הרתכות הולך להיעלם מהעולם? Universal Robots מציעה את החלופה: קובוטים

האם מקצוע הרתכות הולך להיעלם מהעולם? Universal Robots מציעה את החלופה: קובוטים
קרדיט UR

הגיל הממוצע של רתך בארה״ב עומד כיום על 55 ורק כ-20 אחוז מהרתכים הם מתחת ל-35, כך מדווחת התאחדות הרתכים האמריקנית. עד שנת 2024 יהיו חסרים לתעשייה 400 אלף רתכים. בישראל, ההערכה הרווחת היא כי מדובר בתמונה דומה. המקצוע הולך ונעלם ומפעלים בכל התעשייה מתחילים להרגיש את הלחץ. ״הפתרון לבעיה די פשוט״, אומר זיו שדה, סמנכ״ל השיווק של חברת סו-פאד. ״ניסויים של הכנסת רובוטים תעשייתיים רגילים כתחליפים לרתכים האנושיים לא הצליחו ונראה כי הפתרון כיום נמצא בתחום הקובוטים (הרובוטים השיתופיים). יותר ויותר יזמים וחברות מובילות בתעשייה עושים שימוש בפתרונות של Universal Robots (UR). השימוש בהם קל במיוחד ובאחרונה פותחו מגוון כלים שהופכים את הקובוטים למערכות ריתוך אוטומטיות שמשתלם מאוד להפעילן״.

האם מקצוע הרתכות הולך להיעלם מהעולם?
קרדיט UR

כך לדוגמה, ה-BotX Welder, שעושה שימוש בקובוט UR10e, מפגין תכנות קל ופשוט באמצעות אפליקציה שרצה על כל סמארטפון. ״אין שם עלויות התקנה והניטור של ההפעלה נשלט מהענן. המודל שלהם הוא תשלום על פי שעות העבודה וזה חידוש מרענן״.  Vectis Automation שגם הוא עושה שימוש בקובוט של UR הוא פתרון ריתוך נייד, בטוח וקל בשימוש ואילו ה- Snapcut מאפשר ליצרנים לחתוך רכיבים צורות תלת  מימדיות בברזל – בלי ידע מוקדם בתכנות. ״זהו תחליף אלטרנטיבי נוח מאוד שמחליף הליך שנעשה בעיקר ביד כיום.

תחום הקובוטים הוא התחום בעל הצמיחה המהירה ביותר בקטגוריית האוטומציה התעשייתית. איגוד תעשיות הרובוטיקה (RIA) קבע כי עד 2025 התחום ינגוס 34% משוק הרובוטים הארגוניים. UR  מכרה עד היום מעל 39 אלף קובוטים ברחבי העולם – כולל בישראל ובמגוון תעשיות. שוק הרובוטים השיתופיים ערוך להתרחבות ולצמיחה בקצב שנתי  של %57.4 CAGR והוא צפוי להגיע לשווי של 4.4 מיליארד דולר עד שנת 2023, על פי מחקר חדש של חברת Energias מניו-יורק. לפי המחקר, הצמיחה הזו מונעת מהרחבת ההשקעות בטכנולוגיות תעשיה 4.0 על ידי התעשייה, המחיר הנמוך יחסית של רובוטים שיתופיים ושיעורי תשואה גבוהים על ההשקעה (ROI).

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
קולולו חוגג את הרוח האמריקאית: שבוע ג'ק דניאל'ס וקולינריה בהשראה אמריקאית
לרגל ה־4 ביולי – בר הקוקטיילים קולולו בפתח תקווה יוצא...
היקב ההיסטורי בלב המושבה יהפוך למרכז לצעירים
לאחר שהוועדה לשימור אתרי מורשת בעיריית פתח תקווה אישרה לקדם...
חגיגה קולינארית יוקרתית: לראשונה קניון עופר רמת אביב פותח מתחם קולינארי ייחודי בימי שישי: "לה בוקרייה" מבית WEEKEND MARKET
המתחם יפעל בימי שישי באופן קבוע בחודשים הקרובים ויכלול  שפע...
הדלתות היו סגורות אבל הלב תמיד פתוח
גם בימי המלחמה, כשאזעקות היו חלק מהשגרה והמתח הורגש בכל...
יופי של יוזמה: בכירי ומתנדבי עמותת שניר מחלקים ערכות פנאי לילדים מרמת גן שפונו מבתיהם
בכירי ומתנדבי עמותת שניר החלו לחלק מאות ערכות פנאי לילדים...
בוגרת אמית רננים - המצטיינת בלימודי הצרפתית בארץ
בתיה שיקלי, בוגרת אמית רננים אשר סיימה את לימודיה בשנה...
להפוך את החלל לבית
כאשר רוכשים דירה מקבלן, אחד האתגרים המשמעותיים הוא להפוך את...
עושים שכונה: רשת קפה ביגה משיקה פורמט חדש של סניפים שכונתיים ברחבי הארץ תחת השם: BIGA STREET
שני הסניפים הראשונים יפתחו: בשכונת הנוריות בראשון לציון ובשכונת הנשיא...
הנצחה ברוח המלחמה
ראש העיר רמי גרינברג יביא בפני מועצת העיר הצעה לקריאת...
בשורה משמחת לחובבי היין והקולינריה: הטייסטינג רום משיק תפריט קיץ חדש ושעות שמחות מבעבעות
הטייסטינג רום בר היין הקונספטואלי שבפארק שרונה תל אביב מזמין...
דילוג לתוכן