כ-600 איש ביקרו ביום חמישי (22.12) במרכז המבקרים מהמתקדמים והחדשניים בעולם למיחזור פסולת אלקטרונית וסוללות – מ.א.י פקטורי, שהגיע למוזיאון האדם והסביבה בפ"ת. כחלק מהפנינג לעידוד המיחזור, במעמד ראש העיר רמי גרינברג, שכלל מגוון סדנאות לילדים ולכל המשפחה, דוכני קיימות ואיכות סביבה, סדנת תיפוף סביבתי וקצבי על כלים מפסולת אלקטרונית, וכמובן מפעל המיחזור הנייד של מאי.
ביום ה', ה-22 לדצמבר, "נחת" בפתח תקוה מפעל למיחזור פסולת אלקטרונית להפנינג פופ אפ מהנה וחינוכי שהתקיים במוזאון האדם והסביבה בשיתוף אגף איכות הסביבה-חינוך סביבתי. הילדים והתושבים הביאו פסולת אלקטרונית חשמלית וסוללות מהבית, העבירו אותם למיחזור במפעל הנייד, ולמדו על חשיבות מיחזור הפסולת האלקטרונית, תוך שהם חווים תהליך חינוכי ערכי, וגם מבצעים אותו בפועל. באמצעות אור, קול, שמע ומישוש הומחשה למשתתפים חוויית המיחזור.. בדרך חדשנית זו קיבלו את האפשרות לקחת חלק פעיל ומעשי באיסוף ומיחזור, ואף זכו לתמורה חברתית וערכית.

עיריית פתח תקוה ותאגיד מ.א.י למיחזור פסולת אלקטרונית פועלים יחד ליצירת שינוי חברתי-סביבתי ביחס לפסולת הכי מזהמת – פסולת אלקטרונית. במסגרת שיתוף הפעולה הוצבו מרכזי מיחזור עירוניים חדשים לפסולת אלקטרונית וסוללות ברחבי העיר. מיקומי נקודות האיסוף, וכן מידע מפורט בנושא ניתן למצוא באתר עיריית פתח תקוה ובאתר תאגיד מ.א.י
בכל שנה מייצרים אזרחי ישראל כ-160,000,000 ק"ג של פסולת אלקטרונית. וכך, למרות שהפסולת האלקטרונית הינה רק כ-3% מכלל הפסולת, בפועל היא מהווה כ-70% מתכולתה הרעילה, המזיקה מאוד לבריאות התושבים, כאשר כל תושב בארץ מייצר כ-17 ק"ג פסולת אלקטרונית בכל שנה. היא עשויה מחומרים מזהמים ביותר כגון עופרת וכספית, שעלולים לגרום למחלות במערכות העצבים והנשימה. כיום, מרבית הפסולת עדיין אינה מגיעה למחזור. בישראל נשרפת כמות עצומה של פסולת אלקטרונית רעילה, המזהמת את האדמה, את מקורות המים וגם את האוויר, ופוגעת כאמור בבריאות התושבים.
ראש העיר פ"ת רמי גרינברג: "השבוע קיימנו פעילות הסברה במוזאון האדם והסביבה העוסק במהלך כל השנה בנושאים הקשורים למדע, קיימות ושמירה על הסביבה. טבעי הדבר היה להביא את מפעל המיחזור פסולת למוזאון האדם והסביבה ולקיים פעילות נרחבת בנושא לילדים ולבני הנוער, דור העתיד. נמשיך לקדם את נושא המיחזור והטיפול בפסולת אלקטרונית למען איכות החיים של כולנו."
דותן קבק, מנכ"ל תאגיד מ.א.י למיחזור פסולת אלקטרונית: "אנו שמחים מאוד על שיתוף הפעולה עם עיריית פ"ת ומוזיאון האדם והסביבה, שבזכותו חשפנו את ילדי העיר לחשיבות הרבה שבמיחזור פסולת אלקטרונית. אנו מקווים שבזכות הפעילות הם ישאלו את עצמם שאלות כמו – למה אני צריך אייפון חדש, אם הישן עושה את אותה העבודה בדיוק? למה לקנות צעצוע חשמלי חדש לפני שהישן התקלקל? אם לא נתחיל למחזר ולשנות את הרגלי הצריכה, נראה גידול משמעותי בנזקי הסביבה ובתחלואה. האם זו המציאות שאנו רוצים להוריש לילדינו?