הכנסיה האריטריאית בדיון בכנסת: אנו לא חלק ממלחמת האזרחים באריטריה

הכנסיה האריטריאית בדיון בכנסת: אנו לא חלק ממלחמת האזרחים באריטריה
קרדיט הכנסיה האריטראית

בדיון בוועדה הכנסת לעובדים זרים שבהם נידונה בעיית האלימות בקהילה האריטראית שנערך לפני שבועות אחדים הבהירו אנשי הכנסיה הפועלת ברחוב לבנדה 16 בתל אביב כי הכנסיה איננה לוקחת צד במאבק וכי היא עוסקת רק בעניינים חברה ואיננה מזדהה עם הצדדים הפוליטיים היריבים באריתריאה.

לדברי ראשי הכנסיה, הכנסיה היא מוסד דתי חינוכי והמתנדבים הרבים שבה עוסקים בחינוך ילדי האריטראים, קיום תפילות ופעילות קהילתית וחברתית. חרף הניסיון לקשור את הכנסיה למאבקים הפוליטיים המתרחשים באריטראיה.הכנסיה שומרת על ציביונה ומאפשרת לכל מאמין באשר הוא להגיע ולהתפלל בכנסיה. בכנסיה מבהירים כי בעיית האלימות היא בעיה קשה וכי הכנסיה מתנגדת לאלימות מכל סוג שהוא. למרבה הצער ארועי האלימות הקטינו מאוד את מספר המאמינים המגיעים לתפילות אלפי המאמינים המגיעים והכנסיה פועלת בדרכים המקובלות על מנת לשמור ולכבד את שלטון החוק ובכל מקרה של אלימות היא פונה ומעבירה את הנושא לטיפול המשטרה. לדברי ראשי הקהילה :" המשטרה עדיין איננה מצליחה להתמודד עם האתגרים של המלחמות בתוך הקהילה ואנו תקווה כי המשטרה תשים את ידה על מחוללי האלימות ותפעל למגר את התופעות השליליות הללו בחברה".

בכנסיה שבים ומזמינים את כל המאמינים להגיע ולשאת תפילה בכנסיה וקוראים למשטרה לנקוט יד קשה מול מחוללי האלימות.

קרדיט הכנסיה האריטראית
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
"בתים מבפנים" - אירוע האדריכלות הגדול בישראל יתקיים בתל־אביב-יפו זו השנה ה-19
כ-200 אתרים, סיורים, שיחות ומפגשים בכל רחבי העיר – בבתים...
משפחות חללי חרבות ברזל ואנשי תרבות ורוח השתתפו בערב השקת הספר "אם אתם קוראים את המילים האלה"
ערב השקה לפרויקט הספרותי-דוקומונטרי הראשון מסוגו "אם אתם קוראים את...
קניון עופר רמת אביב מציג: הרצאות מרתקות וערבי תרבות אינטימיים, והפעם לאה שנירר בהרצאתה המרתקת "אנחנו פה רק לסיבוב"
במסגרת מפגשי תרבות אינטימיים עם מיטב המרצים בישראל, קניון עופר...
הקולקציה החדשה של מותג האופנה אלף אלף לקיץ 2025 בעיצוב אפרת לוין ואילת הרמל
מזמינה כל מתלבשת למצוא את הקול הייחודי שלה ומשלבת בין...
להקת הפלמנקו רמנגאר גאה להציג: DARABAR מסע בחזרה לעצמנו שבגוף מופע פלמנקו משובח בהשתתפות 14 רקדנים, זמרים, גיטריסטים וכלי הקשה! ניהול אמנותי: קרן ואבנר פסח רקדנית אורחת: דגה פדר
 להקת הפלמנקו רמנגאר מיסודם ובניהולם האמנותי של קרן ואבנר פסח...
מיזם העיצוב DUART (דוארט) משתתף השנה בפעם השלישית ביריד האמנות והעיצוב "צבע טרי" ויציג תערוכה קבוצתית של אמנים ישראלים מובילים: "סובייקטיבי בלבד"
מיזם האוצרות DUART (דוארט) משתתף השנה ביריד האמנות והעיצוב “צבע...
קבוצת יוזמות מעצימה את פעילותה בתחומי ההתחדשות העירונית
קבוצת יוזמות רוכשת 65% מחברת פרקש התחדשות עירונית במסגרת העסקה...
לראשונה בתל אביב – שוק עולים על גג עזריאלי
עשרות עסקים בבעלות עולים חדשים מרחבי העולם, יציגו את מוצריהם...
קבלת פנים לעולים שהגיעו מצרפת בנובמבר 2024 . קרדיט צילום נגה מלסה, לעמ 4
מעל 4,400 עולים חדשים הגיעו לאזור תל אביב והמרכז מיום העצמאות אשתקד
אופיר סופר, שר העלייה והקליטה: "מעבר לתרומה המשמעותית של העלייה...
איתמר תג'ר מתל אביב תלמיד כיתה י״א במגמת מוזיקה בבית הספר יאסא למצטיינים ינצח על יצירה שחיבר בהשראת ה-7 באוקטובר בערב גאלה מיוחד
איתמר, נגן גיטרה חשמלית וקלאסית, יעלה על בימת הגאלה באימק"א...
דילוג לתוכן