הפרשת חלה – מסורת יהודית או אירוע יוצא דופן?

הפרשת חלה – מסורת יהודית או אירוע יוצא דופן?
קרדיט: גלית פנקס

בתקופת בית המקדש, נתנו לכוהנים מתנות, שכן הם היו עסוקים בלדאוג לעבודת הקודש במקדש ולכן לא היה להם מספיק זמן לדאוג לפרנסה שלהם.

אחת המתנות היתה מצווה מלאה באור וקדושה אשר עד היום שמורה לנשות יהודיות ומכונה ”הפרשת חלה“. זוהיא בעצם מצווה שנשים מקיימות בכל רחבי תבל ולא רק כאן בישראל והיא מחברת את הנשים היהודיות אחת עם השניה.

מדובר במצווה מדהימה שמתוארת בספר במדבר ט“ו/י“ט: ”“בבואכם אל הארץ אשר אני מביא אתכם שמה… ראשית עריסותיכם חלה תרימו תרומה“…. הפירוש של הפסוק הוא שיש להפריש כמות קטנה מהבצק בתור לחם מיוחד ליום השבת.

את המצווה נהוג לקיים בכל יום שיש כשאופים את החלות לבני המשפחה והבית. יחד עם זאת, באירועים מיוחדים נהוג על פי המסורת לכנס את כל נשות המשפחה, החברות הקרובות ולקיים את המצווה. למשל, אחרי המקווה לפני שכלה נישאת לבן זוגה, נהוג לקיים את המצווה.

הפרשת חלה - מסורת יהודית או אירוע יוצא דופן?
קרדיט: גלית פנקס

אילו סגולות מהווה מצוות הפרשת חלה

הפרשת חלה היא בעצם אחת מבין שלוש מצוות המיועדות לנשים בעם היהודי יחד עם הדלקת נרות ושמירה נידה. מטרתה לשמור על הנשים ומבקשות בזמן המצווה קשת רחבה של תפילות כמו זיווג ראוי, בריאות, הצלחה, חוזק נפשי ועוד… עושים הפרשת חלה גם כשמישהו חולה ואז זה נקרא הפרשת חלה לבריאות. את המצווה אפשר לקיים בכל ימות השבוע.

כמה כללים לקיום המצווה

את הבצק יש להכין לפחות במשל של 1.7 קילוגרמים. ההמלצה היא לעשות 2 קילוגרמים וככה שומרים על מספרים עגולים. ניתן גם לחלק את הכמות לשניים ולהכין קילו ועוד קילו. מאוד חשוב לנפות את הקמח עם מסננת.

הסבר על ניפוי הקמח

כאשר האישה מנפה את הקמח היא למעשה משביחה את החלה המוגמרת ודרך זה מעניקה למשפחה שלה כוח, בריאות, חוזק וחיים. כשם שמנפים את הקמח, אלוהים מנפה מאיתנו את כל הצרות, המחלות, הפחדים והמידות הרעות ומעשיר אותנו במידות טובות ובבריאות.

המצרכים להכנת מתכון לחלה:

  • קמח
  • סוכר
  • מלח
  • שמרים יבשים
  • מים פושרים
  • שמן

השלבים בהכנת החלה:

לוקחים קערה קטנה ושמים שתי כפות של שמרים. אפשר גם שמרים קפואים.  כל אחד שמה את כמות הסוכר שהיא רוצה, לפי אהבת המתוק במשפחה. מומלץ לשים 5 כפות סוכר על קילו קמח. שמים כוס מים פושרים ומניחים על השמרים. מערבבים. מחכים כמה דקות. שמים בקערה גדולה קמח רגיל ואחרי 10 דקות מוסיפים לקמח את כל שאר החומרים היבשים. מוסיפים עוד 2 כוסות מים. לשים. מוסיפים כף מלח. מוסיפים עוד מעט מים. מוסיפים 3/4 כוס שמן. לשים. נותנים לבצק לנוח כשעה. מפרישים את החלה ומברכים כל אחת לפי המסורת שלה. לשים את הבצק ומרדדים עם מארוך. מגלגלים את הבצק כלפי פנים.  מכינים את החלות, קולעים לצמות. מברישים את החלות עם ביצה ומוסיפים שומשום. מכניסים לתנור חם 180 מעלות ל-25 דקות עד להזהבה.

המאמר באדיבות אתר "שמח לנשים" – פורטל אירועי הנשים הגדול בארץ

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
אהרון וינקלר: האיש שמאחורי מהפכת שירותי הרכב בישראל
בעולם הרכב הישראלי, שידע במשך עשורים חוסר שקיפות, מונופולים ומחירים...
שמלות כלה קלאסיות – המדריך לבחירה הנכונה
שמלות כלה קלאסיות – בחירה מושלמת לכלה האלגנטית שמלות כלה קלאסיות...
לא רק צבע: הטמבור בתל אביב שמספק לכם את כל מה שצריך לבית ולעסק
תל אביב משתנה. בכל פינה נבנים מגדלים חדשים, דירות ישנות...
כוח כלכלי לעסק שלך: כיצד לגייס הלוואות ופתרונות אשראי לעסקים
הכוח של הלוואה בערבות המדינה לעסקים הלוואה בערבות המדינה לעסקים היא...
עדית לוי: עיצוב פנים יוקרתי ומותאם אישית
עיצוב פנטהאוז יוקרתי - ליצור את החלום בגובה כשמדברים על עיצוב...
פלורידה לאחר גל ההגירה מארה"ב - השפעות על מחירי הדיור
פלורידה חווה בשנים האחרונות תופעה מעניינת של הגירה פנים-אמריקאית משמעותית....
מה הם הקריטריונים להכשרת מאמני כושר?
עולם הכושר בישראל מתפתח בקצב מהיר, והמודעות לאורח חיים בריא...
למה כולם מדברים היום על השקעה בנכסים דיגיטליים שונים?
אם יש תחום שבו אנשים משקיעים יותר ויותר בשנים האחרונות,...
השגת מימון מהיר – הדרך הנכונה לצמיחה כלכלית
מהי הלוואה לכל מטרה חוץ בנקאית? בעידן הכלכלי המודרני, יותר ויותר...
המדריך המלא למקררים למסעדות ולמקררי דלפק
חשיבותם של מקררים למסעדות התחום הקולינרי נמצא בצמיחה מתמדת, והצורך בפתרונות...
דילוג לתוכן