זה הזמן- לשיעור מקוון! בבת-ים שומרים על שגרת למידה בכל מצב

זה הזמן- לשיעור מקוון! בבת-ים שומרים על שגרת למידה בכל מצב
צילום: דוברות עיריית בת ים

בתי הספר בעיר פועלים במתכונת דיגיטלית, שומרים על הנחיות משרד הבריאות וממשיכים בלימודים

למידה מרחוק
צילום: דוברות עיריית בת ים

ראש העיר, צביקה ברוט: "מערכת החינוך בעיר מוכנה לכל תרחיש ועושה מאמץ גדול על מנת לשמור על שגרת למידה רציפה. בזמנים של חוסר ודאות- אני שמח שמערכת החינוך העירונית משמשת עוגן יציב לתלמידים וההורים".

מנכ״לית העירייה, יודפת אפק-ארזי הנחתה את אגף החינוך בעירייה לבנות יחד עם מנהלי בתי הספר מערכת שעות ללמידה מרחוק, מותאמת לכל גיל ולהנגיש אותה לכל ילדי העיר".

במרבית בתי הספר מבצעים המורים את הלמידה מרחוק באמצעות כלי האופיס, ובעיקר בסביבת ה–  TEAMS, הסביבה מאפשרת תקשורת רציפה עם הכיתה בתוך ״כיתה וירטואלית״ בתוכה ניתן לקיום שיחות וידאו משותפות ופרטניות, הגשת מטלות, שיתוף חומרי לימוד פעילויות חברתיות ועוד.  זאת בנוסף לבתי ספר נוספים שבחרו לעבוד בפלטפורמות נוספות ( google class room, zoom, משוב או מודל ). כל אלה מתאפשרים באמצעות עבודה מאומצת ויצירתית של רכזי התקשוב וצוותי ההוראה שעומלים קשה על מנת לשמור על שגרת לימודים תקינה, להמשיך להכין לבגרויות ולהיות מענה ריגשי לתלמידים והתלמידות.

במסגרת ההערכות ללמידה מרחוק, כל ביה"ס בנה 'מערכת שעות וירטואלית' בלו"ז שבועי, הכוללת מקצועות לימוד, תרגולי הכנה לבגרות, שיעורי חברה לסייע במתן כלים רגשיים להתמודדות עם המצב ואף הפוגות ספורטיביות. כל שיעורים אלו מתקיימים בעזרת מגוון הפלטפורמות הדיגיטליות המאפשרות שיחות וידאו רבות משתתפים.

הצוותים החינוכיים נפגשים בצורה דיגיטלית גם הם לישיבות מקצועיות ולהתאמת מערכי השיעור להעברה באמצעות מסך. תהליך זה דורש יצירתיות רבה בשל האתגר להעביר שיעור לכיתה שלמה מרחוק. אנשי הצוות – הנהלה, מחנכים ומורים מקצועיים רתומים כל העת לליווי התלמידים והוריהם ולתת את המענה הטוב ביותר לימים אלו.

ראש העיר, צביקה ברוט: "מערכת החינוך בעיר מוכנה לכל תרחיש ועושה מאמץ גדול על מנת לשמור על שגרת למידה רציפה. בזמנים של חוסר ודאות- אני שמח שמערכת החינוך העירונית משמשת עוגן יציב לתלמידים וההורים. הערכה גדולה לצוותים החינוכיים והתפעוליים של מערכת החינוך ואגף החינוך, הם עמוד התווך למהלכים אלה ומגלים מחויבות ויצירתיות רבה במלאכה החינוכית, גם מרחוק".

יודפת אפק-ארזי, מנכ"לית העירייה: ״בתקופה זו בה התלמידים אינם יכולים להגיע לבתי הספר, האפשרות לקיים לימודים בתקשורת רציפה ודיגיטלית, בסביבת לימוד שיתופית הופכת להכרח. עיריית בת-ים סיפקה לכל המורים והתלמידים רישיון לאופיס 365, שמאפשר למערכת החינוך להמשיך ולשמור על שיגרת הלימודים ככל שניתן וזאת לצד שמירה על נהלי משרד הבריאות לטובת בריאות הציבור״.

איריס מעיין, מתכללת התקשוב העירונית: "גאה להיות חלק בהובלת התהליכים הטכנופדגוגיים בעיר. היום יותר מתמיד אנו עדים לתהליכים שהוטמעו בעיר ואפשרו לעבור ללמידה מרחוק ברמה עירונית ללא שום קושי. תודה לכל רכזי התקשוב צוותי הוראה והמנהלים שעמלים בימים אלו קשה כדי להמשיך וללמד מרחוק."

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
איך לבחור חברת הפקה מושלמת לאירוע שלך?
תכנון אירוע, בין אם מדובר בחתונה מרגשת, תערוכה עסקית או...
מתי כדאי לפנות אל עורך דין מומחה למקרקעין?
מקרקעין הוא תחום סבוך במיוחד. מעבר למורכבות המשפטית, בכל עסקת...
היתרונות של עבודה מועדפת בצפון ישראל
עבודה מועדפת בצפון ישראל מציעה חוויה ייחודית ומעשירה עבור אלו...
סיכום הטקסים ביום הזיכרון - פתח תקווה
אמש, יום הזיכרון לחללי צה"ל ולנפגעי פעולות האיבה התקיים הטקס המרכזי...
ביטול משט יום העצמאות בהרצליה 2025
הפורום לקידום השיט בישראל והחברה העירונית לפיתוח תיירות בהרצליה מודיעים...
קווים מהירים לתחנות הרכבת
בהמשך למאמצי עיריית פתח תקווה לשיפור מערך התחבורה הציבורית ושדרוג...
קבוצת יוזמות מעצימה את פעילותה בתחומי ההתחדשות העירונית
קבוצת יוזמות רוכשת 65% מחברת פרקש התחדשות עירונית במסגרת העסקה...
ציון 100 לעיריית פתח תקווה במדד ההון האנושי!
עיריית פתח תקווה ממשיכה להוביל גם בדירוג ההון האנושי של...
לראשונה בתל אביב – שוק עולים על גג עזריאלי
עשרות עסקים בבעלות עולים חדשים מרחבי העולם, יציגו את מוצריהם...
"בזכותם אנחנו כאן" - העירייה ביוזמת הנצחה ייחודית לזכר נופלי העיר ממלחמת חרבות ברזל
עיריית פתח תקווה החלה בימים האחרונים ביוזמת הנצחה מרגשת בשיתוף...
דילוג לתוכן