מה המשותף לניוקי סרפדים, פסטו גרגיר הנחלים וסלט ורוניקת המים? כולם צמחי בר למאכל שאפילו הפודיז המושבעים שבינינו אינם מכירים ולו רק משום שאינם יוצאים לטבע ללקט אותם. צריך לדעת איפה אנחנו חיים וכיצד לחפש אותם בעונה הנכונה כדי ללקט ולבשל אותם. זוהי חוויה יוצאת דופן לחזור הביתה עם סל מלא צמחי בר ולא לתקוע אותם בצנצנת לבישול אלא לקצוץ ולטחון, להקפיץ ולאדות אותם וליצור מהם מאכלים נפלאים שמענגים את החך של כל בני הבית. אם אתם רוצים להפתיע את החברים והמשפחה אין כמו קורס צמחי בר שתוכלו להפתיע בהם את הסועדים אצלכם, שלא לדבר על הידע הנוסף שתוכלו ליהנות ממנו גם כשאתם יוצאים לקמפינג ולטיולי השבת. חברת שירת השדה מציעה לכם סדנאות וקורסים על מנת לאתר וללקט את הצמחים הנהדרים של ארץ ישראל כדי ליהנות מהם בכל ימות השנה.

למה חשוב וכדאי ללמוד על צמחי בר למאכל?
- כולם יוצאים כמה פעמים לפחות לטבע או מסתובבים בשדה קטן כלשהו ליד הבית. בכל מקום צומחים צמחי בר ואפשר לנצל אותם למטרת בישול ביתי ולא כדאי לוותר על הטעמים הנהדרים שלהם. הם מעשירים כל תפריט ויוצרים שילובים נפלאים עם שאר חומרי הגלם שאנחנו משתמשים בהם כל הזמן.
- חשוב להכיר את הצמחים הטובים למאכל כדי לא ללקט צמחים רעילים ולגרום לנזק לבריאות או למוות. זה חשוב במיוחד ללמד ילדים על כך ולהזהיר אותם מפני הטבע שאפשר ליהנות ממנו אבל גם להישמר ממנו כשלא מכירים אותו טוב.
- צמחי בר מוגנים בארצנו ולא את כולם מותר לקטוף וללקט. בזמנו היה קמפיין נהדר שהזהיר ישראלים ולימד אותם על פרחי ארצנו, אולם בשנים האחרונות נוצרת שוב בעיה כשאנשים קוטפים מכל הבא ליד ומזיקים לצומח בארצנו. כדאי לדעת מה מותר לקטוף וללקט כדי לא לעבור על החוק.
ליהנות מכל מה שצומח בשדות
כשיוצאים לשדות ונהנים מצמחי הבר ואף מבשלים אותם זאת ההשתלבות הטובה ביותר בטבע והפקת הנאה ותועלת מלאה. חברת שירת השדה לוקחת אתכם לסדנאות וסיורי חוויה להיכרות עם צמחי הבר ועם האפשרויות הרבות שלהם.