טל מור – תערוכת יחיד: "שכרון צבעים"

טל מור – תערוכת יחיד: "שכרון צבעים"
קרדיט צילום: טל מור

התערוכה היא הזמנה לעולם של צבעים, חלומות, ונופים שנצפים מזוויות חדשות ומפתיעות. טל מור, צלם אמנותי, מביא את חוויותיו האישיות, מסעותיו בעולם, ותפיסת עולמו לתוך יצירות שמקרינות שמחה, חופש ואופטימיות.

במרבית חייו הבוגרים חי באמסטרדם, שם עסק בהייטק, למד קולנוע, ויצר סרטים קצרים שהשתתפו בפסטיבלים בינלאומיים.

טל למד במוסדות להשכלה בארץ ובאירופה. במהלך הקריירה כיזם ואמן המשיך לחקור ולהעמיק את הבנתו בתחומים כמו צילום ועריכת וידאו, עיצוב גרפי, אפקטים חזותיים, וצילום אופנה. כיוצר אוטודידקט, טל ממשיך לחקור וללמוד ללא הפסקה, תוך שהוא משלב טכניקות מסורתיות עם חדשנות טכנולוגית.

כל אלו הובילו בסופו של דבר לתשוקה האמיתית: צילום אמנותי

העבודות בתערוכה מציעות שילוב בין נופים עוצרי נשימה מרחבי העולם – לבין יצירות צבעוניות ושובבות מתוך סדרת המתנפחים שלו.

בעוד שצילומי החופים מתכתבים במידה רבה עם ציוריו של ברויגל – יצירות שאפשר להתבונן בהן במשך שעות, לגלות אינספור דמויות ופרטים קטנים, ולצלול לעולם עשיר ומלא חיים, צילומי המתנפחים מתחברים לרוח הילדית של ג'ף קונס ובלוני הפופ-ארט.
כל תנוחה, כל מצוף, הם תזכורת לשחרר, להירגע ולחבק את היופי של הרגע הנוכחי.

בעבודותיו יש טייק-אוף לנוסטלגיה, חזרה לזמנים נאיביים וטהורים, לפני שהעולם הפך מורכב ורווי רעשים. הצבעוניות העזה מעוררת זכרונות של ילדות, קיץ אינסופי ואושר טהור. זוהי חגיגה קסומה של של צבע והנאה.

הצילומים מתאפיינים בדימויים מעולם החופש, הנופש והבריחה למציאות מקבילה באמצעות שימוש ברפטטיביות, קווים חזקים וטקסטורות ייחודיות המעניקים תחושה "גדולה מהחיים"
טל שואף ליצור אומנות שמדברת אל כולם — כזו שפשוט כיף להתבונן בה, או אפילו לחלוף על פניה ולספוג ממנה רגע קטן של שמחה במהלך היום.

כדבריו –
"בשנים האחרונות אני מתמקד בצילום עם רחפן, מתוך אהבה לתפיסת העולם מזוויות חדשות. בצילומיי אני חוקר נופים מגוונים מרחבי העולם כמו שדות הקטורת בויאטנם, שדות הטוליפים בהולנד, השוק הצף בתאילנד, וטקסטורות הרוחצים בחופים בעולם. כל אחד מהמקומות הללו מציע חוויה חזותית ייחודית, ובהם אני מוצא דימויים אבסטרקטיים המשלבים צבעים, קווים וטקסטורות מרתקות. עבורי, רגעי החופש, הפשטות והצבעים הללו הם שמעשירים את חיי היומיום ומעניקים לי השראה ליצירת תמונות שבסופו של דבר הייתי שמח לתלות על הקיר בביתי.

הצילומים שלי הם הזמנה לצופה להתחבר לתום ולשמחה הילדיים, ולהזכיר לעצמנו את הרגעים שבהם הכל היה פשוט ויפה יותר

גם בי יש משהו ילדי, נאיבי וטהור, כזה שמחובר לתמימות, לסקרנות, לבלי מניירות ופוזות. כך גם בעבודות האמנות שלי, עם הצבעוניות והתעוזה שבהן, יש משהו ילדי, שמזמין את הצופה להיכנס לעולם של שמחה, חופש ואופטימיות.

עבורי, הסיפוק הגדול ביותר הוא לדעת שהתמונות שלי משפיעות על אחרים, מכניסות אנרגיה חיובית, אור ואופטימיות לחללים פרטיים ומרחבי עבודה, ומשמשות צוהר לעולם עשיר ומלא השראה"

העבודות של טל, על הקו שבין אמנות לנוסטלגיה, הן רגע של אסקפיזם. הן שולחות את הצופה לעולם של אושר ותשוקה לחיים, מזכירות את היכולת להתבונן ולמצוא יופי בעצמנו ובעולם שסביבנו.

באומנותו, טל, לוכד את תשומת הלב, ומגיש לנו את החיים עם פרספקטיבה רעננה ששולחת את הצופה ל"חדר פלאות" לכמה שעות של תקווה, חיבוק עצמי ותשוקה נטולת גבולות לחיים.

קמפוס דיסקונט, רח' דיסקונט 1, מתחם ה-1000, ראשון לציון
אוצרת: שולמית נוס

שעות ביקור בתערוכה:
תאריך פתיחה: 24/01/25

תאריך נעילה 24/03/25

קרדיט צילום: טל מור
קרדיט צילום: טל מור
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
אירועי קיץ לילדים, לבני נוער ולכל המשפחה במהלך חודש אוגוסט עופר הקניון הגדול בפתח תקווה
פעילויות יצירה מגוונות ומתחלפות  לילדים – ללא תשלום מגוון סרטים...
עמותת קהילת שבט הנובה ממשיכה להשקיע בילדי הקהילה גם בחופש הגדול: יום כיף קהילתי וסיוע לקראת שנת הלימודים
'עמותת קהילת שבט הנובה' הופכת את חודשי הקיץ לא רק...
'פסטיבל צבעים' יערך במהלך חודש אוגוסט בקניון עופר רמת אביב
מגוון סדנאות ויצירה לילדים ולגיל הרך הפסטיבל יפתח לקהל הרחב...
בת-ים למען הנוער גם בלילה: מתחם קיץ בטוח ומכיל לצעירי העיר על חוף הים
עיריית בת-ים גאה להוביל את מיזם "מתחברים לנוער בחופים" ולהעניק...
רשת יהלומי המעבדה של אבי כץ מתרחבת: סניף רביעי נפתח בקניון רננים בהשקעה של כ-2 מיליון שקל, עם מהלך טרייד אין ייחודי שמאפשר החזר של עד 80% בשדרוג תכשיט
רשת X LAB DIAMONDS, בבעלותו של אבי כץ ובתו חגית...
"מגלה עולם" -סטפני כהן תערוכת יחיד בטרמינל העיצוב, בת ים
רחוב אהוד קינמון 32 בת ים, פתיחה חגיגית : יום...
להתמקצע באמנות יהודית עם קורס יודאיקה
מהו קורס יודאיקה ואיך הוא יכול להעשיר את ידיעותיכם? האמנות היהודית...
מגוון פעילויות ממוזגות במהלך חודש אוגוסט ללא תשלום בקניותר: הצגות עם כוכבי ילדים, מופעים לכל המשפחה, סדנאות מתחלפות ופעילויות יצירה. כניסה חופשית ללא עלות
במהלך חודש אוגוסט יערוך עופר קניותר, מקבוצת קניוני עופר,  חודש...
עיריית בת-ים מזמינה אתכם לגלות את "ארץ-ים": פעילות קיץ חווייתית לילדים במוזיאון בת-ים לאומנות
עיריית בת-ים מזמינה את ילדי העיר והמשפחות לקחת חלק בפעילות...
כתיבת סיפור חיים וכתיבה אקדמית: מה חשוב לדעת?  
כתיבת סיפור חיים מחיר אחת השאלות המרכזיות ששואלים אנשים המעוניינים בכתיבת...
דילוג לתוכן