ילדי החינוך המיוחד יזכו לצהרונים גם בחודש יולי

ילדי החינוך המיוחד יזכו לצהרונים גם בחודש יולי
pixabay

בשורה משמחת למאות המשפחות של ילדי החינוך המיוחד בבת-ים: ראש העיר, צביקה ברוט, החליט כי לראשונה יופעלו בחודש יולי צהרונים גם לילדי החינוך המיוחד שעד היום הופלו לרעה בימי הקיץ. מדובר בלמעלה מ-20 גני ילדים המעניקים טיפול בתחום השפה וכן לילדים מעוכבי התפתחות, אשר עירית בת-ים מעולם לא העניקה להם מסגרת חינוכית בשעות אחר הצהריים בימי החופש הגדול. לעומתם, שאר ילדי הגנים יכולים להירשם לקייטנות הכוללות צהרונים עד לשעות אחר הצהריים.

ילדי החינוך המיוחד יזכו לצהרונים גם בחודש יולי
pixabay

כעת הוחלט לשנות את המצב: מחזיקת תיק החינוך המיוחד, טל אסייג, פנתה לברוט ולממלא מקומו אלי יריב, והשלושה החלו לחפש אפשרות שתעניק גם להורי הילדים הללו פתרון לימי הקיץ. היום, 29.5, הודיע ברוט כי הוא יקצה תקציב מיוחד לשם כך, והורי הילדים הללו יוכלו מעתה לרשום אותם לצהרונים שיפעלו עד לתאריך 21 ליולי. השתתפות ההורים עבור התוספת תהיה 433 שקלים, והרישום ייעשה במשרדי החברה לתרבות, פנאי וספורט, באתר החברה או במרכזים הקהילתיים.

ברוט אמר היום כי ״המטרה שלי היא להקל על ציבור ההורים עד כמה שניתן. הודעתי שאני מתכוון להציב בראש סדר העדיפויות את טובת התושבים ואת טובת התלמידים בעיר, ובהתאם לכך אנחנו מתעדפים גם את תקציב העיריה. אם המהלך יצליח נבדוק אפשרות להפוך אותו למתכונת קבועה, ואולי אף להרחיב אותו בהמשך״.

מ״מ ראש העיר ומחזיק תיק החינוך אלי יריב ציין כי ״זוהי בשורה אמיתית לציבור ההורים. אנחנו פועלים ללא הפסקה לחיזוק מערכת החינוך ולשיפור הקשר בין ההורים והתלמידים למערכת, ואין ספק שהצעד הזה יסייע בכך״.

מחזיקת תיק החינוך המיוחד, טל אסייג (ליכוד), אמרה כי ״ההורים הללו נאלצו במשך שנים להפסיד ימי עבודה בלי סיבה אמיתית. אנחנו החלטנו לקחת אחריות ולהפעיל פתרון שהוא תקדימי גם ברמה הארצית. יש מעט מאד עיריות בארץ שעושות זאת, ברוב המקומות לא השכילו עדיין למצוא פתרון. אני שמחה שהנהלת העיר קידמה את היוזמה במסגרת הרצון שלנו לשפר את הטיפול החינוך המיוחד בעיר״.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
חגיגה קולינארית יוקרתית: לראשונה קניון עופר רמת אביב פותח מתחם קולינארי ייחודי בימי שישי: "לה בוקרייה" מבית WEEKEND MARKET
המתחם יפעל בימי שישי באופן קבוע בחודשים הקרובים ויכלול  שפע...
הדלתות היו סגורות אבל הלב תמיד פתוח
גם בימי המלחמה, כשאזעקות היו חלק מהשגרה והמתח הורגש בכל...
יופי של יוזמה: בכירי ומתנדבי עמותת שניר מחלקים ערכות פנאי לילדים מרמת גן שפונו מבתיהם
בכירי ומתנדבי עמותת שניר החלו לחלק מאות ערכות פנאי לילדים...
בוגרת אמית רננים - המצטיינת בלימודי הצרפתית בארץ
בתיה שיקלי, בוגרת אמית רננים אשר סיימה את לימודיה בשנה...
להפוך את החלל לבית
כאשר רוכשים דירה מקבלן, אחד האתגרים המשמעותיים הוא להפוך את...
ביקור מדיני ראשון לאחר המלחמה באיראן: ראש העיר צביקה ברוט אירח את שר החוץ גדעון סער ושר הפנים של גרמניה באתר פגיעת הטיל בבת-ים
היום, (29.6), נערך ביקור מדיני ראשון בישראל לאחר המלחמה באיראן,...
עושים שכונה: רשת קפה ביגה משיקה פורמט חדש של סניפים שכונתיים ברחבי הארץ תחת השם: BIGA STREET
שני הסניפים הראשונים יפתחו: בשכונת הנוריות בראשון לציון ובשכונת הנשיא...
הנצחה ברוח המלחמה
ראש העיר רמי גרינברג יביא בפני מועצת העיר הצעה לקריאת...
לא משאירים אף אחד מאחור: בת-ים מגויסת למען הכלבים והחתולים שפונו עם משפחותיהם
מבצע "עם כלביא" הותיר חותם כואב בעיר בת-ים. בעקבות פגיעה...
להשיג את המטרות העסקיות בעזרת שדה
היתרונות של יועצת עסקית אם אתם בעלי עסק קטן או חברה...
דילוג לתוכן