ילדי החינוך המיוחד יזכו לצהרונים גם בחודש יולי

ילדי החינוך המיוחד יזכו לצהרונים גם בחודש יולי
pixabay

בשורה משמחת למאות המשפחות של ילדי החינוך המיוחד בבת-ים: ראש העיר, צביקה ברוט, החליט כי לראשונה יופעלו בחודש יולי צהרונים גם לילדי החינוך המיוחד שעד היום הופלו לרעה בימי הקיץ. מדובר בלמעלה מ-20 גני ילדים המעניקים טיפול בתחום השפה וכן לילדים מעוכבי התפתחות, אשר עירית בת-ים מעולם לא העניקה להם מסגרת חינוכית בשעות אחר הצהריים בימי החופש הגדול. לעומתם, שאר ילדי הגנים יכולים להירשם לקייטנות הכוללות צהרונים עד לשעות אחר הצהריים.

ילדי החינוך המיוחד יזכו לצהרונים גם בחודש יולי
pixabay

כעת הוחלט לשנות את המצב: מחזיקת תיק החינוך המיוחד, טל אסייג, פנתה לברוט ולממלא מקומו אלי יריב, והשלושה החלו לחפש אפשרות שתעניק גם להורי הילדים הללו פתרון לימי הקיץ. היום, 29.5, הודיע ברוט כי הוא יקצה תקציב מיוחד לשם כך, והורי הילדים הללו יוכלו מעתה לרשום אותם לצהרונים שיפעלו עד לתאריך 21 ליולי. השתתפות ההורים עבור התוספת תהיה 433 שקלים, והרישום ייעשה במשרדי החברה לתרבות, פנאי וספורט, באתר החברה או במרכזים הקהילתיים.

ברוט אמר היום כי ״המטרה שלי היא להקל על ציבור ההורים עד כמה שניתן. הודעתי שאני מתכוון להציב בראש סדר העדיפויות את טובת התושבים ואת טובת התלמידים בעיר, ובהתאם לכך אנחנו מתעדפים גם את תקציב העיריה. אם המהלך יצליח נבדוק אפשרות להפוך אותו למתכונת קבועה, ואולי אף להרחיב אותו בהמשך״.

מ״מ ראש העיר ומחזיק תיק החינוך אלי יריב ציין כי ״זוהי בשורה אמיתית לציבור ההורים. אנחנו פועלים ללא הפסקה לחיזוק מערכת החינוך ולשיפור הקשר בין ההורים והתלמידים למערכת, ואין ספק שהצעד הזה יסייע בכך״.

מחזיקת תיק החינוך המיוחד, טל אסייג (ליכוד), אמרה כי ״ההורים הללו נאלצו במשך שנים להפסיד ימי עבודה בלי סיבה אמיתית. אנחנו החלטנו לקחת אחריות ולהפעיל פתרון שהוא תקדימי גם ברמה הארצית. יש מעט מאד עיריות בארץ שעושות זאת, ברוב המקומות לא השכילו עדיין למצוא פתרון. אני שמחה שהנהלת העיר קידמה את היוזמה במסגרת הרצון שלנו לשפר את הטיפול החינוך המיוחד בעיר״.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
מופע של תיאטרון הילדים הישראלי ביום שישי, 10 ביולי בתיאטרון הפארק בגני יהושע, מציע טיפול מונע למגיפה החברתית של חרמות
בימים שבהם כותרות העיתונים והרשתות החברתיות מוצפות בסיפורים קורעי לב...
חופשת תרבות בתל-אביב: רשת מלונות אדם משיקה חופשת תרבות במלון פיורי 41 ובמלון 1935 בתל-אביב
רשת מלונות אדם משיקה לקיץ 2026 חבילת תרבות חדשה בתל־אביב,...
שני מהסרטים: מידי יום שני במהלך חודש יולי כל סרטי הילדים ב־15 ₪ בלבד
חווית קיץ קולנועית לכל המשפחה: הקרנת כל הסרטים החדשים בקניון...
בית לא בטוח: כמות הפריצות לבתים פרטיים בתל אביב הוכפלה. זינוק חד באירועי הפריצה בישראל
המציאות הביטחונית של השנים האחרונות שינתה לחלוטין את הדרך שבה...
מחרימים את החרם: מתנדבות בת-ימיות הובילו שינוי חברתי בבי"ס טבנקין
במהלך שנת הלימודים האחרונה פעלה בבית הספר טבנקין בבת-ים קבוצת...
עופר הקניון הגדול וקולנוע הוט סינמה ביוזמה למען עמותת 'ילדים שלנו' הפועלת במרכז שניידר לרפואת ילדים: תורמים צעצוע חדש לילדים המאושפזים בבית חולים שניידר ומקבלים כרטיס לסרט ‘צעצוע של סיפור’ בהוט סינמה ב־10 ₪ בלבד
עופר הקניון הגדול בפתח תקווה, מקבוצת קניוני עופר, בשיתוף רשת...
“מצב ביניים”-תערוכת יחיד לאמנית חומי גרומן
בתפר שבין עולמות – על חיפוש זהות והתבוננות פתיחה חגיגית :...
חברת החשמל השלימה עבודות לחיזוק רשת החשמל בשכונת גבעת הרימון באבן יהודה
צוותי חברת החשמל השלימו לאחרונה עבודות לשדרוג תשתיות החשמל בשכונת...
לאחר הסולד אווט המהיר בשנה שעברה: ספיר אביסרור פותחת בקניון עופר רמת אביב פופ אפ לקולקציית בגדי הים של המותג בעיצובה AVISROR’S TOUCH SAPIR מבית Z-SPORT
הפופ אפ יפתח ב 2 ליולי למשך חודש ימים ויכלול...
נפרדים מחובש מתנדב במד"א נצח ישראל ישראל-טוב ז״ל ״אדם שאפשר היה לסמוך עליו גם ברגעים הקשים ביותר״
מגן דוד אדום מרכין ראש עם פטירתו של נצח ישראל ישראל-טוב ז״ל...
דילוג לתוכן