פסטה ברוטב רוזה היא מנה איטלקית פופולרית, שמשלבת יחדיו שני סוגי רטבים אייקונים מהמטבח האיטלקי – רוטב העגבניות ורוטב השמנת. כך למעשה מקבל הרוטב של הרוזה את הגוון הוורדרד הפופולרי, דבר שהופך אותו למנה אהובה ופופולרית בזכות איזון הטעמים המושלם בין שני הרטבים הללו. במאמר זה נרחיב על הפסטה הוורודה, מנות נוספות שתוכלו להגיש לצידה, יינות שיחמיאו לטעמי המנה ונמליץ על קינוחים איטלקיים לסיום ארוחה מעולה.
כך תכינו פסטה רוזה קלסית
הכנתה של פסטה רוזה אינה מורכבת במיוחד, את המצרכים שלה ניתן למצוא בכל בית. פסטה בסגנון פנה, פפרדלה או פסטה קצרה אחרת, שמן זית, בצל יבש קצוץ, שום כתוש, קופסה של עגבניות מרוסקות, שמנת לבישול, מלח, פלפל שחור, עלי בזיליקום טריים וגבינת פרמזן מגוררת להגשה.
אופן ההכנה גם הוא אינו מורכב כאשר את הפסטה מבשלים במים רותחים עם מעט מלח, עד שהיא מתרככת, מסננים ומניחים בצד. במחבת גדולה, חממו שמן זית וטגנו קלות את הבצל והשום יחד עד הזהבה. הוסיפו את העגבניות ובשלו על אש נמוכה כ-10 דקות עד הסמכה. הוסיפו את השמנת פנימה והניחו לרכיבים להשתלב יחדיו עד קבלת גוון ורדרד ומרקם קטיפתי. תבלו עם מלח ופלפל, הוסיפו עלי בזיליקום קצוצים והכניסו לתוך הרוטב את הפסטה כך שתתעטף היטב. הגישו את המנה הנהדרת הזו עם פרמזן מגורר מעל ושיהיה לכם בתיאבון.
מנות משלימות לצד פסטה רוזה
פסטה רוזה היא מנה עשירה, לכן כדאי להגיש לצידה מנות קלילות יותר שייצרו איזון ולא יכבידו על הסועדים. לפניכם מגוון מנות שתוכלו להגיש איתה:
סלט ירוק עם ויניגרט לימוני – הסלט הקליל והמעט חמצמץ משתלב באופן מופלא עם מנת הפסטה ומשמש כמצע מרענן אל מול הכובד של השמנת במנה.
לחם שום או פוקצ'ה טרייה – אין דבר נהדר יותר מלספוג את הרוטב הנפלא של המנה עם לחם שום משובח או פוקצ'ה עשירה בשמן זית איכותי שמוסיף טעמים למנה.
אספרגוס צלוי בשמן זית ומלח גס – אספרגוס הוא אחד הירוקים המיוחדים שיצא לכם לאכול, מנה שכזו משתלבת נהדר עם רוטב הרוזה ומחמיאה לו עד מאוד.
ברוסקטה עם עגבניות ובזיליקום – עוד מאכל איטלקי אהוב במיוחד שמאוד יחמיא לטעמי הפסטה רוזה הוא הברוסקטה הקראנצ'ית שתעשיר את טעמי הארוחה.
יינות שמחמיאים לפסטה רוזה
מה שווה מנת פסטה רוזה משובחת אם אין לצידה כוס של יין טוב שיחמיא לטעמיה? כדי שתוכלו להפיק את המיטב ממנת הפסטה רוזה נמליץ לכם לשלב אותה עם יין שיש בו חומציות עדינה שתתאים לרוטב העגבניות ותחמיא לטעמי השמנת. לפניכם כמה שמות של יינות מצוינים:
פינו גריג'יו הוא יין לבן קליל תוצרת איטליה שניחן בחומציות מעודנת שתסייע לאזן את הרוטב העשיר.
קיאנטי הוא יין אדום גם הוא מאיטליה, מאזור טוסקנה ליתר דיוק, המציע טעמים עשירים אך קלילים יחסית, שהולמים פסטות עם רטבי עגבניות.
רוזה פרובנס הוא יין רוזה יבש תוצרת צרפת, ליין טעמי פירות עדינים שיחמיאו עד מאוד למנה שמכילה שילוב של עגבניות ושמנת.
ביס מתוק: קינוחים איטלקיים
אחרי ארוחה דשנה שכזו אתם פשוט חייבים ביס מתוק שישאיר לכם טעם טוב בפה. תוכלו לסיים את הארוחה עם עוגת טירמיסו מצוינת שתשאיר לכם טעמים של קפה אספרסו עשיר, בישקוטים, קצפת וקרם מסקרפונה. תוכלו לסיים עם פנקוטה שהיא קינוח שמנת עדין עם תוספות של פירות יער או קרמל. גם הקנולי שהוא בצק המגולגל כמו פסטה, שנהוג לטגן בשמן עמוק ולמלא אותו בקרם ריקוטה מתוק, לפעמים בשילוב שוקולד או פיסטוקים יכול להיות סיום מצוין, או אם תרצו קינוח קליל יותר תוכלו להסתפק בג'לטו איטלקי – גלידה במגוון טעמים: שוקולד וניל, דובדבן, תות, פיסטוק ועוד, לסיום הארוחה בצורה קרירה ומתוקה.