מבוכי נפש: יבגני גופמן בתערוכת יחיד

מבוכי נפש: יבגני גופמן בתערוכת יחיד
קרדיט : יבגני גופמן

Global Art הגלריה לאמנות גלובלית וישראלית
פתיחה חגיגית : יום שישי, ה6.10.2023 בשעה : 12:00
רח' מרכז בעלי מלאכה 13 תל אביב
אוצרות : ד"ר גליה דוכין אריאלי| מיכלי אדלר

יבגני גופמן אמן בינלאומי חבר אגודת האמנים הפלסטיים בישראל וחבר אגודת האמנים הפלסטיים בפריז UNESCO . נולד ברוסיה בעיר קורסק. בגיל 17 התקבל לפקולטה לאמנות באוניברסיטה. לאחר שירות בצבא האדום חזר ללימודים וסיים תואר שני. גופמן התמחה בכל תחומי האמנות ובכל סוגי הטכניקות אבל מאז ומתמיד בחר את הציור בשמן על קנווס.
בשנות ה-90 בגיל 25 הגיע גופמן לדימונה עם אשתו ובתו בת השנתיים. הכל היה זר. השפה, מזג האויר, האנשים, המראות, הריחות. יבגני מספר: " בתור אמן הרגשתי גרוע. דימונה היתה אז עיר בלי אמנות. בבית הספר לא היה שיעור שנקרא "שיעור אמנות" היה "שיעור מלאכה". לא היתה הבנה ולא היתה התעניינות באמנות. עד מהרה השתלב יבגני במשרד החינוך ופתח מגמה לאמנות בבית הספר לקהילת העבריים בדימונה, שם פיתח את התחום ובהמשך הגיש תלמידים לבגרות בחמש יחידות. לאחר תקופה עבר עם משפחתו לבאר שבע ושם התחבר לקהילת האמנים התוססת ומצא בעיר את מקומו.
" הציור בשבילי הוא דרך חיים ודרך לבטא את העולם על פי תפיסתי. בתהליך הציור מתרחש בתוכי דיבור עם הנפש, מה אני מרגיש, מה אני רואה ואז נובט הרצון לספר על זה. מתעורר דחף חזק להביע ולייצג את הרגשות על הקנווס. אני מצייר את מה שאני מרגיש בסביבה שבה אני חי, את מה שאני חולם. אם אני נתקל בסיפורים מסויימים, זה גורם לי להעביר את הרגשות לקנווס. בדרך כלל אני עושה הרבה סקיצות ורק בסוף בסוף זה עובר לקנווס. הרעיון לציור יכול להיות קיים בתוכי חודשים ולפעמים אפילו שנים עד שלבסוף הרעיון מוצא את מקומו על הקנווס. המשימה העיקרית מבחינתי היא להעלות על הקנווס את כל האנרגיה שהצטברה בי ואת כל הרגש. בעיות טכניות אין לי".
אינך יכול להיכנס לאותו הנהר פעמיים. כל הדברים נמצאים בתנועה ושום דבר אינו נשאר כמו שהוא". הרקליטוס – פרק 12 ; פרק 91
גופמן מתמחה בפילוסופיה יפנית ובאמנויות לחימה ודוגל באמנות של שיטה ללא שיטה. הרגשות משתנים הסיפורים משתנים המציאות משתנה ולכן סגנון עבודותיו משתנה. ההתממשות על הקנווס מתקיימת לפעמים בסגנון סוראליסטי ולפעמים קוביסטי, לפעמים ריאליסטי ולפעמים אבסטרקטי. "הרי אני מרגיש היום אחרת ממה שהרגשתי אתמול. אני חי את החיים בהבנה שהכל זורם והבן אדם לא נכנס פעמיים לאותו נהר".
כרומותרפיה – ריפוי בצבע
לצד האמנות עוסק יבגני גופמן ברפואה הוליסטית ובכרומותרפיה. שיטת ריפוי המביאה לאיזון הצ'קרות ולאיזון בחיים. "בתהליך הטיפול אני תמיד מחפש את הטריגר. את הנקודה שממנה מתחיל הכאב. שם אני נוגע או לא נוגע ומשם מתחיל תהליך הריפוי. זה תהליך הדומה לתהליך היצירה שגם בו ישנו החיפוש אחר נקודה אחת מסויימת שממנה מתחיל הכל". על פי תורת הכרומותרפיה, נפש האדם מחוברת לצבע והאיזון צריך להישמר, מכאן קורה, שבתהליך ריפוי מתרחש חיבור לצבע שחסר לנפש המטופל ובכך מתחיל תהליך הריפוי. לאורך הטיפול יבגני נעזר רבות בציוריו, והצבעים, הדימויים והסמלים שעל הקנווסים שלו משפיעים מיידית על המטופל.
"באמנות שלי אני שואף להשפיע על הצופה בדומה לתהליך הריפוי בעזרת כרומותרפיה. אני שואף שיתרחש החיבור האמיתי והרגשי בין הצופה לצבעים ולדימויים שעל הקנווס".

ימי שלישי עד חמישי מ-11:00 ועד 18:00
וביום שישי ובשבת מ-10:00 עד 14:00
נעילה : 4.11.2023

קרדיט : יבגני גופמן
קרדיט : יבגני גופמן
קרדיט : יבגני גופמן
קרדיט : יבגני גופמן
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
המפגש שמעניק תחושת שייכות לילדים להורים עם פוסט טראומה
"יש בזה גם גאוות יחידה, אני חלק מהדבר הזה": המפגש...
יום ההליכה הבינלאומי: איך הליכה קבועה עשויה לסייע בהפחתת התקפי המיגרנה
צעד קטן, הקלה גדולה: איך הליכה קבועה עשויה לסייע בהפחתת...
שלוש תערוכות חדשות בגלריית האמנים של עופר רמת אביב: עם האמנים הישראלים: מוטי כהן , מרגלית סוכוי ולינוי ברומברג
גלריית האמנים של קניון עופר רמת אביב תארח החל מה...
‏המצוק היה סגור עוד לפני שקרס: מה בהרצליה יודעים על סכנה שאי אפשר לראות
קריסת המצוק בחוף סידני עלי בפברואר חידדה פער בין נוף...
רגע לפני שחוזרת לניו יורק: ג׳ודי ניר מוזס כוכבת המטבח המנצח נתפסת בטיפול חדשני להידוק הצוואר כמו האחיות קארדישאן
למוזס במסר חשוב: 'צאו להצביע' ומצהירה שתצביע לאביגדור ליברמן ג׳ודי ניר...
לא רק בגדים ונעליים: מבצעי יום הבחירות מגיעים למוצרי החשמל, עם מוצרים החל מ-24.90 שקל ומקרר ב-590 שקל
מקרר ב-590 ש"ח, מיקרוגל ב-149 ש"ח ובלנדר מוט ב-24.90 ש"ח...
פיטמאסטר מתרחבת בארץ ובעולם: סניף דגל חדש בראשון לציון בהשקעה של כ-4 מיליון שקל
קבוצת PITMASTER ממשיכה בתנופת ההתרחבות ותפתח ברבעון הראשון של 2027...
ערב של מוזיקה ישראלית במיטבה: שלום חנוך הופיע בבת-ים במסגרת חגיגות המאה
הזמר והיוצר שלום חנוך הופיע ביום חמישי, (22.10), בטרמינל לעיצוב...
‏היקב שהפסיק לייצר יין עומד לייצר עיר: המבחן של ראשון לציון
היתר בנייה שניתן השנה, תוכנית הכוללת שימושים חדשים וכנס שימור...
SHAMS PROJECT האלבום שנוצר בלב הסהרה מושק במקום שבו הוקל
גיל רון שמע וחיים לרוז משיקים היום את PROJECT SHAMS...
דילוג לתוכן