מבצע הקש בדלת 2018 יוצא שוב לדרך!

מבצע הקש בדלת 2018 יוצא שוב לדרך!
קרדיט לשכת דובר העירייה

אירוע הפתיחה למבצע הקש בדלת 2018 התקיים ביום ראשון 7.10 במעמד ראש העיר איציק ברוורמן ומ"מ מנכ"ל העירייה לאוניד סמוליאנוב ובהשתתפות יו"ר האגודה למלחמה בסרטן סניף פתח תקוה חיים אליהו וסגנו אריק שילה, שמואל סנדלר יו"ר ארגוני המתנדבים, סגנית מנהלת האגף לחינוך על יסודי אפי שדיב, אלה זילברמן מנהלת המחלקה להתפתחות אישית ומעורבות חברתית ומתנדבי סניף פתח תקוה של האגודה למלחמה בסרטן.

מבצע הקש בדלת 2018
קרדיט לשכת דובר העירייה
מבצע הקש בדלת 2018
קרדיט לשכת דובר העירייה

כמידי שנה תלמידי העל יסודי בעיר פתח תקוה מתגייסים למבצע "הקש בדלת" בו פונים לציבור הרחב ומבקשים את תרומתם לאגודה למלחמה בסרטן. מאות בני נוער מ-9 חטיבות ותיכונים ישתתפו השנה במבצע. בשנה שעברה נאסף סכום מכובד של 110,631 ₪ ובסניף מקווים כי השנה ייאסף סכום דומה או גבוה יותר. בשנה שעברה אף זכתה חטיבת הביניים שש שנתי אחד העם בהצטיינות מיוחדת כאשר גייסה 24,916 ₪.

ליהיא ממן, תלמידת כיתה ט' בחטיבת אחד העם המשמשת כיום כיו"ר מועצת התלמידים בחטיבה סיפרה על חווית ההתנדבות בשנה שעברה, "התרגשנו כשקיבלנו את ההזדמנות הזו להשפיע על חייהם של אחרים והתרגשנו לקבל כל תרומה שניתנה לנו מאנשים חייכנים שתרמו בלי לחשוב פעמיים. למדנו והכרנו מחלה שרבים מהאנשים חולים בה והכרנו עולם חדש שלא נחשפנו אליו קודם".

חיים אליהו יו"ר הסניף מספר כי כספי התרומות מועברים לצורך מתן מענקים כספיים לחולים, תפעול קבוצות תמיכה לחולים ובני משפחותיהם, סיוע בלימודים ורכישת אביזרי לימוד לילדים חולים או לילדים של חולים, סיוע בסל מזון למשפחות של חולים ועוד.

עוד מספר אליהו כי בסניף פתח תקוה מתקיימת פעילות ייחודית כדוגמת "חכם בשמש". "השנה לראשונה, הפעלנו פרויקט חדשני וחלוצי מסוגו בארץ, "חכם בשמש" – הדרכת תלמידים בכיתות א'-ג' בבתי ספר בנושא ההגנה מקרינת השמש, את הפרויקט מובילים אריה שילה, אורנה ביאל ושמחה גרנות אשר יחד עם צוות מתנדבות הדריכו מעל 2,000 תלמידים כיצד להימנע מחשיפה מסוכנת לשמש. בהמשך יורחב הפרויקט לכיתות נוספות ולגני ילדים".

לציין כי האגודה למלחמה בסרטן בשיתוף משרד הבריאות מפרסמים את הנתונים המעודכנים בישראל לקראת פתיחת חודש המודעות הבינלאומי לקידום המאבק בסרטן השד, אשר מצוין בישראל ובעולם במהלך חודש אוקטובר. מהנתונים עולה כי היום חיות בישראל 22,481 נשים שאובחנו עם סרטן השד, שהחלימו או שעדיין מתמודדות עם המחלה. 19,889 מהן אובחנו עם מחלה חודרנית, ו-2,592 נשים אובחנו עם מחלה ממוקדת בשלב מוקדם.

מירי זיו, מנכ"לית האגודה למלחמה בסרטן, מדגישה כי "נכון להיום, האמצעי היעיל ביותר נגד סרטן השד הינו הגילוי המוקדם. ככל שהמחלה מאובחנת בשלבים המוקדמים עולים סיכויי הריפוי לכ-90% ויותר. אני קוראת לכל הנשים לקחת אחריות על בריאותן להיבדק על פי ההנחיות בהתאם לגיל, ולהכיר את הגוף ואת מצבו הרגיל, כך שבכל  מצב, אם מתגלה שינוי, חשוב לפנות מיד לרופא ולהתעקש על בירור טיבו. לא פחות חשוב לאמץ אורח חיים בריא, אשר הוכח מדעית כמפחית משמעותית את הסיכון לחלות."

נתונים סטטיסטיים מראים כי:

– ישנה מגמת ירידה מובהקת בתמותה מסרטן השד, של כ-2%  בכל שנה וכ-25% ירידה בתמותה מאז שנת 2005.

– שיעור השימוש בממוגרפיה בישראל לגילוי מוקדם של סרטן השד גבוה מהממוצע בעולם.

–  78% מהחולות החדשות הן מעל גיל 50.

– שיעורי הריפוי וההישרדות מסרטן השד בישראל גבוהים בין מדינות ה-OECD ומגיעים ל-89.7% בקרב יהודיות, ו-84.4% בקרב ערביות.

להזכיר כי ביום רביעי שעבר הואר בית שיח נשים בתאורה ורודה במטרה לעורר מודעות לגילוי מוקדם של סרטן השד, ובמהלך החודש יתקיימו פעילויות בבית שיח נשים בנושא.

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
איתמר תג'ר מתל אביב תלמיד כיתה י״א במגמת מוזיקה בבית הספר יאסא למצטיינים ינצח על יצירה שחיבר בהשראת ה-7 באוקטובר בערב גאלה מיוחד
איתמר, נגן גיטרה חשמלית וקלאסית, יעלה על בימת הגאלה באימק"א...
סתיו בכל הצבעים מגיעה לבמות המרכזיות של עצמאות 2025
הכוכבת האהובה סתיו בכל הצבעים ממשיכה לכבוש את לבבות הילדים...
תערוכה חדשה לרגל יום העצמאות תיפתח בגלריית האמנים של רמת אביב: "תוצרת הארץ" אוצרת : איילת אמוראי בירן האומנים המציגים: ג'ק סיגל, חיים רון, רחל אגרי, שמואל חזני, אריאלה בלכנר
תערוכה חדשה לרגל יום העצמאות תיפתח לרגל חגיגות יום העצמאות...
"ערב אישי" בעופר הקניון הגדול עם הכוכבת מינדי ארליך מהריאלטי המצליח: "חתונה ממבט ראשון " בהקרנת סרטה המדובר:"פינק ליידי"
ביום שני  ה 05.05.25  בשעה 19:00 ייערך בעופר הקניון הגדול...
אירועי ערב יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ולנפגעי פעולות האיבה התשפ"ה בתל אביב-יפו
טקס הזיכרון לחללי הטרור * העצרת המרכזית בגן הבנים *...
איך שומרים על פטנטים ומה חשוב לעשות במקרה של הפרת פטנט רשום?
להמצאות חדשות עשוי להיות שווי כספי עצום, לאורך שנים רבות....
מצטיין פיקוד העורף: הרב עופר ארן, ראש ישיבת אמית אלירז פ"ת
הרב עופר ארן, ראש ישיבת אמית אלירז פתח תקווה, העוסק...
טקסי יום השואה שהתקיימו הבוקר- יום הזיכרון לשואה ולגבורה
הבוקר התקיים טקס לזכר קדושי טרנסניסטריה שנספו בשואה, בהשתתפות ראש העיר רמי...
תיאטרון הסמטה: לוח הצגות אפריל - מאי 2025
"סיפורים קטנים בגוען" -  הוא מחזה דרמה טרגי מאת בר מרדיקס...
אירועי ערב יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ולנפגעי פעולות האיבה התשפ"ה בתל אביב-יפו
טקס הזיכרון לחללי הטרור * העצרת המרכזית בגן הבנים *...
דילוג לתוכן