שירה גרוס, בוגרת כיתה י"ב מאולפנת אמית גבעת שמואל, חברת נבחרת ישראל בביולוגיה, חזרה השבוע מהאולימפיאדה הבינלאומית בביולוגיה (IBO) שהתקיימה בפיליפינים, עם מדלית כסף.
באולימפיאדה לקחו חלק 298 תלמידים מ- 77 מדינות, מתוכם ארבעה נציגי נבחרת ישראל בביולוגיה שהוכשרו באוניברסיטת תל אביב לנוער והפקולטה למדעי החיים באוניברסיטת תל אביב בהובלת המנהל האקדמי- פרופ' עבדאלסלאם עזאם (דיקאן הפקולטה למדעי החיים). את המשלחת ליוו- המאמן הראשי- ד"ר יאיר פוזניאק, אבינועם רצבי, נטשה שפולנסקי וד"ר כרמל בר.
זכייה זו מגיעה זמן קצר לאחר שזכתה במדליית הזהב באולימפיאדה הלאומית בביולוגיה, אותה מובילים אוניברסיטת תל אביב, מרכז מדעני העתיד ומשרד החינוך. זו השנה הרביעית ברציפות ששירה מצליחה להתברג לנבחרת ישראל בביולוגיה, קבוצה מצומצמת של תלמידים מכל הארץ שנבחרו לאחר שורת מיונים ומבחנים בתחילת השנה.
בתגובה לזכיה, אמרה שירה גרוס: "להיות באולימפיאדה השנה חידד לי את הנס של מדינת ישראל שאנחנו חיים בה, כמה מה שיש לנו לא מובן מאליו. מאחורי כל נס עומדת עבודה קשה, אבל זה לא אומר שהנס הוא פחות נס- העבודה הקשה הופכת את הנס לשלנו, לחלק מאיתנו. כך אני מרגישה גם עם הזכייה וגם עם המדינה שאני כל כך גאה לייצג".
הרב גלעד לואיס, רב אולפנת אמית גבעת שמואל: "אנחנו גאים מאוד בשירה, על המאמץ וההשקעה מבלי לוותר על השקעה בעולם הרוחני שלה וההתמדה בתכנית מדרשת תכלת כל השנים. שירה עשירה בכישרונות ומבקשת להפנות את היכולות שלה לטובת המדינה והעם. כך אנחנו מבקשים לחנך את בנותינו למצויינות בקודש ובחול כדי לעשות טוב לעם ישראל".