מה עדיף – מעשנת פחם, גז, או חשמלית?

מה עדיף – מעשנת פחם, גז, או חשמלית?
קרדיט: מקומונט תל אביב

אם אתם אוהבים בשר ורוצים לקחת את חוויית הצלייה ואכילת הבשר לשלב הבא – מעשנת בשר זו התשובה עבורכם.

קרדיט: מקומונט תל אביב

ההיסטוריה של מעשנת בשר

הטכניקה של עישון בשר ידועה לאדם עוד מתקופת האבן, והיא התחילה בכלל מסיבות שרירותיות לחלוטין: בימי החורף היה קשה יותר לצוד ועל מנת להימנע ממצוקת אוכל, בני האדם נהגו להניח את הבשר מעל פחמים על מנת ליישן אותו ולהאריך את אורך חייו. כך ניתן היה לאחסן את הבשר לאורך זמן מבלי שיתקלקל, ולאכול אותו בימי החורף. כיום, כמובן הרבה יותר קל לשמור על בשר ואוכל בכלל, אך פעולת העישון משווה לבשר מרקם, טעם וריח ייחודיים שהפכו לאהובים מאוד.

סוגי מעשנת הבשר הקיימים

  • מעשנת פחם – המעשנה הקלאסית והוותיקה. מעשנת פחם פועלת באופן כזה שמציתים את הפחמים, מחכים שהלהבה תשכך ומעל הפחמים מפזרים חומר בעירה כמו שבבי עצים או בולי עץ. כתוצאה מכך מתחיל לעלות עשן חם שאחראי לצליית הבשר. ניתן גם לא להוסיף חומרי בעירה ולהסתפק בעשן של הפחמים. השימוש במעשנת פחם הוא מאתגר משום שעישון מזון מחייב טמפרטורה קבועה, ובעבודה עם פחמים אין אפשרות בקרה על הטמפרטורה כמו בגז או חשמל, ונדרשת התעסקות רבה על מנת לשמור על הטמפרטורה קבועה. בנוסף, מעשנת פחם כרוכה בטרחה ולכלוך של הוספת פחמים וזריקתם בתום השימוש. מחירה של מעשנת פחם נמוך ממעשנות אחרות הפועלות על בסיס גז או חשמל. חובבי עישון וותיקים ומקצוענים מעדיפים מעשנה בטכניקה זו, משום שהיא מצריכה רמת מיומנות גבוהה, והיא מעניקה לבשר טעם ומרקם אותנטיים וייחודיים.
  • מעשנת בשר חשמלית – מקור החום במעשנה מסוג זה הוא גוף חימום חשמלי שמפיק את החום הדרוש לחומר הבערה. חומר הבערה מוכנס לקופסת מתכת ייעודית ואינו בא במגע ישיר עם גוף החימום. מעשנת בשר חשמלית נוחה לשימוש הרבה יותר מאשר מעשנת פחם מכיוון שהיא מאפשרת שליטה בטמפרטורת החימום ומכיוון שאין שימוש בפחמים, כל התהליך הופך לקל ונקי יותר, אך טעם הבשר שמכינים במעשנה חשמלית אינו משתווה לטעם הבשר הנעשה במעשנת פחם, והוא נחשב לפחות אותנטי. מחירה של מעשנה חשמלית יקר הרבה יותר ביחס למעשנת פחם ומחייבת כמובן גישה לשקע חשמל.
  • מעשנת גז – מעשנת גז דומה בתכונותיה למעשנה החשמלית, אך ההבדל הוא כמובן בכך שמעשנת גז פועלת על גז בישול. השליטה בטמפרטורת החום אינה נוחה כמו השליטה במעשנה חשמלית, אך כמובן קלה יותר לתפעול מאשר במעשנת פחם. כמו כן, שימוש במעשנת גז מצריך לפחות שני בלוני גז, במידה ונגמר הגז בעת תהליך העישון. לעתים שימוש במעשנה מסוג זה יכול לתת לבשר טעם לוואי של גז לבישול.

לא משנה באיזו מעשנה אתם בוחרים, השלימו את החוויה עם נייר קצבים שלהבדיל מנייר אלומיניום, מאפשר לבשר "לנשום" מעט, ומונע ממנו להפוך לגוש עיסתי.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
הדרך האידיאלית לשיפור עור הפנים
החיפוש אחר פתרונות יעילים לטיפוח עור הפנים מוביל אותנו לעיתים...
איך שומרים על פטנטים ומה חשוב לעשות במקרה של הפרת פטנט רשום?
להמצאות חדשות עשוי להיות שווי כספי עצום, לאורך שנים רבות....
מומחיות נדל"ן באזור המרכז
שוק הנדל"ן בראשון לציון והסביבה מציב אתגרים ייחודיים בפני רוכשים...
רואה חשבון באזור באר שבע: הדרך להצלחה פיננסית
אם אתם גרים בבאר שבע ומחפשים שירותי ראיית חשבון, חשוב...
הוילות באתר Villas
נופש מדברי יוקרתי: וילות בדרום הארץ שלא הכרתם
בשנים האחרונות הדרום הפך ליעד חם – לא רק במעלות,...
עורך דין מכירת דירה – הליווי המקצועי שמוביל לעסקה בטוחה
מכירת דירה היא תהליך רב-שלבי הדורש ידע והבנה בתחום המשפטי...
קרדיט: Rachel Claire באתר PEXELS
אם יש אוכל פיוז'ן – למה שהמטבח שלכם לא יהיה כזה?
עיצוב פיוז'ן כבר מזמן לא שייך רק לצלחת – עכשיו...
הדפסה בתלת מימד: העתיד כבר כאן
מהי הדפסה בתלת מימד? הדפסה בתלת מימד היא טכנולוגיה פורצת דרך...
מכשיר אידוי (וופורייזר): הפתרון המודרני לטיפול בקנאביס רפואי
בעידן הרפואי המודרני, חיפוש אחר שיטות טיפול יעילות ובטוחות יותר...
הדרך הבטוחה לעסקאות נדל"ן מוצלחות
רוצים לרכוש או למכור נכס? כך תבטיחו את העסקה עורך דין...
דילוג לתוכן