דווקא בימי מתיחות דיפלומטית מול ישראל: עשרות דיפלומטים השתתפו באירוע שהדגיש את עוצמת הכלכלה הישראלית ואת תפקידה של לשכת המסחר כגשר עסקי מרכזי.
איגוד לשכות המסחר קיים הערב את אירוע הרמת הכוסית המסורתי לשנה החדשה על גג בית לשכת המסחר בתל אביב. במעמד חגיגי זה התכנסו שגרירים, נספחים מסחריים ובכירי המגזר הדיפלומטי לצד מנהיגי הכלכלה הישראלית.
בין המשתתפים: שחר תורג'מן, נשיא איגוד לשכות המסחר; גילית רובינשטיין, מנכ"לית האיגוד; ד"ר רון תומר, נשיא התאחדות התעשיינים; ונילי שלו, מנכ״לית מכון היצוא. המפגש התקיים באווירה של שותפות, חיזוק קשרים כלכליים ואיחולי שנה חדשה של שגשוג וצמיחה.
במהלך נאומו, התייחס תורג'מן לנאום הספרטה של ראש הממשלה בנימין נתניהו: "ברצוני להדגיש, ואומר זאת פעם אחר פעם, אין בכוונתנו להפוך לכלכלה אוטרקית, ואין בכוונתנו לוותר על קשרי הסחר שנטוו במשך שנים של עבודה קשה. על אף האמירות שנשמעו בימים האחרונים, אני מבקש להרגיע: נמשיך לבנות ונמשיך לפתח".
כמו כן, תורג'מן הזהיר כי ביטול הקלות המכס מצד האיחוד האירופי עלול להוביל לפגיעה חסרת תקדים בסחר החוץ של ישראל וציין כי לא מדובר בצעד טכני בלבד, אלא מהלך מסוכן שעלול לפגוע בכשליש מסחר הסחורות של ישראל, שוק בהיקף של כ- 180 מיליארד ₪ בשנה. לדבריו, "החזרת מכסים תכביד על ענפי היצוא המרכזיים ועלולה לפגוע גם ביבוא החיוני לישראל, דבר שעלול להוביל לעליות מחירים משמעותיות ולפגיעה בשרשראות האספקה".
ד״ר רון תומר, נשיא התאחדות התעשיינים ונשיא המגזר העסקי בישראל: "אם מסתכלים על ישראל מ׳מעוף הציפור׳, רואים שהיא יציבה וחזקה. תחשבו מה יהיה בזמן שלום. הפוטנציאל של ישראל גדול והמשתתפים כאן יכולים לספר על הפוטנציאל שקיים בעסקים בישראל. להעניש את ישראל באמברגו וחרם לא יוביל לשלום ולקידמה, אלא ההיפך ועליכם להעביר זאת למדינות שלכם שעליהן לחשוב אילו דברים חיוביים צריך לעשות ולא דברים שליליים כמו חרמות".
נילי שלו, מנכ״לית מכון היצוא: ״מכון היצוא פועל גם בימים אלה ביתר שאת לפתוח דלתות והזדמנויות לחברות ישראליות – רק השבוע אירחנו משלחות מהודו, קנדה, קפריסין ועוד וכן הוצאנו משלחות בסקטורים מגוונים ליפן, ארה״ב, סינגפור, גרמניה, רומניה, ברזיל, אמירויות, סין וגם לדרום אפריקה. אנחנו נפעל להמשיך ולהבטיח הצלחה ישראלית לחדשנות הישראלית.״