Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

מסעדת FLAME במלון קרלטון ת"א מציגה: תפריט חדש בהובלת השף אורן אסידו

מסעדת FLAME במלון קרלטון ת"א מציגה: תפריט חדש בהובלת השף אורן אסידו
קרדיט: איתיאל אסידו

אסידו: "כשסיפרתי לקרובים אליי על כניסתי להובלת מסעדת פליים בחלל האגדי במלון קרלטון הם אמרו לי ׳מכתוב׳, חזרה למקום שהיה לי לבית, רק שהפעם מהדלת הראשית. מסעדת פליים במלון קרלטון היא מסעדה שכולה על טהרת האש, כיאה לאיש עתיק כמוני. תפריט שלם ומרגש, שכולו דרך הלהבות בטכניקות שונות."
מסעדת פליים במלון קרלטון ת"א בניצוחו של השף אורן אסידו מציעה תפריט חדש ומנות מרגשות. אסידו, שהוביל את מסעדת הולה בשנים האחרונות, מונה לאחר שובו מהמילואים במלחמת חרבות ברזל. עם חזרתו למטבח המסעדה במלון קרלטון, סוגר אסידו מעגל, שכן השף בן ה 31, החל את דרכו המקצועית לפני למעלה מעשור כטבח במסעדת לומינה של השף מאיר אדוני, ששכנה באותו חלל.
פליים היא מסעדת "אש גלויה" הראשונה בישראל והמסעדה הכשרה הראשונה בעולם. המסעדה, שנפתחה לפני כשנה, ממוקמת בקומה הראשונה של מלון היוקרה קרלטון בתל אביב, עם נוף לטיילת ולחוף הים, ובה 120 מקומות ישיבה, כולל מרפסת, בר פרטי וחדר פרטי.
המטבח המסעיר של פליים מציג את אחד הטרנדים הצומחים והפופולריים ביותר בקרב המסעדות המובילות ברחבי העולם. זהו מטבח מסעיר שמשדר מצד אחד חדשנות וריגוש ומצד שני גם פראיות. כל המנות במסעדה עוברות תהליכי בישול באש גלויה, כולל ראשונות, עיקריות ואפילו קינוחים.
מטבח המסעדה הוא מטבח פתוח ובו ג'וספר שעובד על ידי גחלי עץ אלון ואש חיה, לצד פאריז'ה, גריל גחלים דרום אמריקאי מסורתי שעובד על עץ ומרחק, כאשר אורך הצלייה, הגבהים והמרחקים מהאש משתנים בהתאם למנות ולטכניקת ההכנה הכרוכה בהן.
אסידו נכנס למטבח של פליים אליה הביא את תביעת ידו הייחודית. בתפריט המחודש ניתן למצוא מנות חדשות ומרגשות, אשר כולן, ללא יוצא מן הכלל, עוברות תהליכי בישול באש גלויה, ראשונות, עיקריות ואפילו קינוחים.

בתפריט החדש ניתן למצוא: בראשונות: כרישה צלויה בגחלים, שמן זית ומלח סלרי, סשימי טונה – אבטיח כבוש, פונזו הדרים, פינגר ליים, טרטר בקר – קרקר זעתר, טבסקו, איולי מח עצם, צלעות תירס יניגריט צ‘יפוטלה וליים. קטאייף צוואר טלה ירקות מוחמצים וטחינה עמבה. בעיקריות: סיח עוף שיפוד פרגית, ליה ובצל סגול, גלייז שאטה, סלסה עגבניות גריל וטחינה חמה, ספייריבס טלה בוקצ'וי וירוקים, פילה בקר ארטישוק ירושלמי צלוי בגחלים , קרם ארטישוק ירושלמי, קרם שום שחור ,פטריות מלך היער וציר עוף חום.
לצד מנות אלו, קטגוריית הבשרים במסעדה מכובדת במיוחד וכוללת בשרים בגידול מקומי מעדרים מובחרים של פרות הולשטיין, שמטופלות היטב בחדר היישון המפואר, אותו ניתן כמובן לראות מתוך חלל המסעדה.
מצ"ב תפריט.

לכל מבחר הטעמים הנ"ל מצטרף בר עם תפריט יינות וקוקטיילים עשיר במיוחד שמתאים לסגנון ולאווירה הייחודית של המסעדה.
בנוסף, במסעדה גם שני חללים פרטיים לאירועים (עד 12 איש ועד 60 איש) ואחד ממקררי היינות הכשרים הגדולים בארץ.

קרדיט: איתיאל אסידו
קרדיט: איתיאל אסידו
קרדיט: איתיאל אסידו
קרדיט: איתיאל אסידו
קרדיט: איתיאל אסידו
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
חדשנות ודיוק במפגש הטכנולוגיה והיצירתיות
הפקת אירועים לחברות הייטק מציבה אתגר ייחודי בעולם האירועים העסקיים....
מה אנחנו צריכים לעשות כדי להגן על הנכס מפני שריפה
אף אחד מאיתנו לא רוצה חלילה להיקלע לסיטואציה בה שריפה...
צמידים יפים שמחזיקים מעמד לאורך שנים
מידי פעם כולנו חושבים על השאלה איך אנחנו נראים. איזה...
הצגה חדשה בתיאטרון הסמטה - "מט"
סיון רוזנברג, שחקנית ויוצרת , מופיעה בתיאטרון הסימטה עם המחזה...
ז'אנרים עיקריים בעולם הספרים 2024
סגנונות כתיבה מגוונים הם המוביל העיקרי של עולם הספרים והספרות...
טיפולים אסתטיים – רק אצל רופא מוסמך
בעולם המודרני בו ניתוחים קוסמטיים ופרוצדורות אסתטיות הם השגרה, ההיצע...
יריד חזרה לחיים: יריד שכל הכנסותיו יוקדשו לשיקום פצועי מלחמת חרבות ברזל, אשר יתופעל על ידם
פצועי מלחמת חרבות ברזל מתאחדים לערב ייחודי בשם "בחזרה לחיים",...
אירועי 50 שנה לסרט הקאלט של כל הזמנים: "צ'רלי וחצי"
במסגרת האירוע יערך פאנל עם כוכבי הסרט: אריה מוסקונה, דוד...
המדריך המלא לעיצוב גינה במרפסת ביתית
אם יש לכם מרפסת אין סיבה שלא תהפכו אותה לגינה...
שמן קורנייקי- מה זה
גאווה ישראלית עוברת בדי- אן- אי של כולנו כנראה, וזה...