מתוך כ-300 רובוטים שנמכרו בישראל ב-2018 – מעל 50 היו קובוטים (רובוטים שיתופיים)

מתוך כ-300 רובוטים שנמכרו בישראל ב-2018 – מעל 50 היו קובוטים (רובוטים שיתופיים)
UR

תופעת ה״קובוטים״ (הרובוטים השיתופיים), היא מושג שהולך ומשתרש בתעשייה, כך אומר זיו שדה, סמנכ״ל המכירות והשיווק של חברת סו-פאד, נציגת Universal Robots בישראל. תחום הקובוטים כיום, אומר שדה, הוא התחום בעל הצמיחה המהירה ביותר בקטגוריית האוטומציה התעשייתית. שדה מצטט את איגוד תעשיות הרובוטיקה (RIA) שקבע כי עד 2025 התחום ינגוס 34% משוק הרובוטים הארגוניים. UR, על פי סקר של BIS Research, מחזיקה בכ-60 אחוז מהשוק הגלובלי ועד היום מכרה החברה מעל 35 אלף קובוטים ברחבי העולם – כולל בישראל. בין הלקוחות היותר מוכרים שנכנסו לתחום, מזכיר שדה את  יוניליבר, ישקר, שמיר, כתר, אלביט ופלקס. מנתוני סקר בינלאומי עולה כי בישראל פעילים כיום (בממוצע) כ-31 רובוטים לכל 10 אלפים עובדים – מקום טוב באמצע על המפה הגלובלית. כמה רובוטים נמכרו בישראל במהלך שנת 2018? שדה מעריך שכ-300 יחידות, מתוכם כ-50 קובוטים.

מתוך כ-300 רובוטים שנמכרו בישראל ב-2018 – מעל 50 היו קובוטים
UR

שוק הרובוטים השיתופיים ערוך להתרחבות ולצמיחה בקצב שנתי  של %57.4 CAGR והוא צפוי להגיע לשווי של 4.4 מיליארד דולר עד שנת 2023, על פי מחקר חדש של חברת Energias מניו-יורק. לפי המחקר, הצמיחה הזו מונעת מהרחבת ההשקעות בטכנולוגיות תעשיה 4.0 על ידי התעשייה, המחיר הנמוך יחסית של רובוטים שיתופיים ושיעורי תשואה גבוהים על ההשקעה (ROI)״.

מתוך כ-300 רובוטים שנמכרו בישראל ב-2018 – מעל 50 היו קובוטים
UR

״Universal Robots היתה ונשארה מחלוצי ומובילי התעשייה בתחום הקובוטים מאז הומצא המושג״, אמר שדה. ״המהפכה היתה ברעיון שרובוטים תעשייתיים לא צריכים להיות מנותקים מבני האדם. רובוטים שיתופיים, שתפקידם ביצוע משימות מרובות תוך קיום אינטראקציה פיסית עם בני אדם הנמצאים בסביבת העבודה, עובדים כיום בשיתוף מלא עם בני אדם, משלימים את ׳הראש האנושי׳. הקובוט אינו מחליף את כוח האדם האנושי אלא לוקח על עצמו את המשימות המאמצות, האוטומטיות ואולי גם המסוכנות יותר לבני האדם ומשחרר בכך את השותפים האנושיים למשימות מורכבות וקריאטיביות יותר״.

 

מתוך כ-300 רובוטים שנמכרו בישראל ב-2018 – מעל 50 היו קובוטים
UR

לדברי קאנדאן אוזגור גוק  (Kandan Özgür Gök) מנהל הפיתוח העסקי במזה״ת ותורכיה, האחראי גם על ישראל ועל שתי הנציגות הישראליות: סו-פאד ו- ServiTech, החברה רואה בישראל, הנחשבת לחלוצה בלא מעט תחומים, זירה אוהדת לקבלה של קונספט הקובוטים. ״יש כאן תעשייה חזקה ופתיחות רבה לאימוץ טכנולוגיות מתקדמות. אנו מתכוונים להרחיב את הפעילות למגוון תחומים ובהם תעשיות מסורתיות וחדשניות כאחד. נפעל ב׳ענפים "מסורתיים׳, כמו פלסטיק, מתכת ומזון, שמאמצים בקלות יחסית את הקובוטים שלנו לפעילויות אריזה, הרכבה, טעינת מכונה ועוד. בתוכנית העבודה שלנו לשנה הקרובה אחת המשימות היא לשלב את הקובוטים  בפעילות במגזרי ההייטק השונים. הם יכולים בהחלט לשחרר אנשים טובים ומוכשרים מביצוע עבודות שחוזרות על עצמן וממשימות משעממות״, אומר אוזגור גוק. ״אנו ממשיכים לראות את הקובוטים שלנו נכנסים לעבודה במקומות שלא  דמיינו מעולם״.

מתוך כ-300 רובוטים שנמכרו בישראל ב-2018 – מעל 50 היו קובוטים
Kandan Özgür Gök
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
מגיץ בעין ועד קוצר נשימה: כל מה שצריך לדעת על פגיעות בל"ג בעומר
מאת: ד"ר וליד באדיר, מומחה ברפואה פנימית ומנהל מלר"ד (מוקד...
העיר בת-ים מציינת 80 שנים לניצחון על גרמניה הנאצית בטקס זיכרון באנדרטה ללוחם היהודי
בחמישי האחרון (8.5.2025), קיימה עיריית בת-ים טקס לציון 80 שנים...
הרצליה והקליק הווייטנאמי: האם בדרך לברית תיירותית חדשה? שגרירים, עסקאות ושיחות מסקרנות בביתן העיר בתערוכת IMTM
ביתן העיר הרצליה בתערוכת התיירות IMTM הפך למוקד משיכה לנציגי מדינות...
מאיה קיי לקניון עופר רמת אביב צילום אור רוזנברג לאו ארט (5)
הכוכבת המצליחה, הדוגמנית, ואייקון האופנה מאיה קיי נבחרה לנבחרת המשפיענים של קניון עופר רמת אביב
כוכבת "רוקדים עם כוכבים", אושיית הרשת המצליחה והדוגמנית, מאיה קיי...
משיקים יוקרה וסטייל: ליאורה עופר, אנדרו חורש, אבי לוי, אופיר שריד, עו"ד צביקי פירון , ענת פדני, דליה ממרוד, ורד רוזן, אורית בן אדרת, בני מורן עוד ועוד הגיעו לפתיחת חנות הדגל של JACK KUBA בקניון עופר רמת אביב
אנשי עסקים, בכירי המשק והכלכלה, מובילי דעת קהל ואושיות אופנה,...
סעיד משהראוי: מהתרסקות כלכלית להצלחה מסחררת – האיש שמגדיר מחדש את עולם טיפוח הרכב בישראל
לסעיד משהראוי, הבעלים והמייסד של מתחם בינו סנטר בחולון היה...
בתים מבפנים
בתים מבפנים 2025 - הצצה לדירה במגדלי שרונה – עיצוב מודרני ופרקטי בתל אביב
בתים מבפנים הוא אחד האירועים המובילים והמרגשים ביותר בתחום העיצוב...
למה כולם מדברים היום על השקעה בנכסים דיגיטליים שונים?
אם יש תחום שבו אנשים משקיעים יותר ויותר בשנים האחרונות,...
השגת מימון מהיר – הדרך הנכונה לצמיחה כלכלית
מהי הלוואה לכל מטרה חוץ בנקאית? בעידן הכלכלי המודרני, יותר ויותר...
אירוע מרגש לזכרה של אסתר פירון ז"ל: עמותת "הגל שלי" מציינת שותפות עמוקה עם בת-ים וקהילת טורונטו
עמותת "הגל שלי" קיימה היום (7.5) אירוע חגיגי ומרגש לציון...
דילוג לתוכן