נקבעו דרכי הפעולה למניעת מפגעי האוויר באם המושבות

נקבעו דרכי הפעולה למניעת מפגעי האוויר באם המושבות

ראש העיר רמי גרינברג כינס הבוקר ישיבה שדנה על דרכי הפעולה האפשריים כנגד המפעלים באזור התעשייה בסגולה. בין היתר עלה כי הרשות תפעל לשינוי התב"ע באזורי התעשייה, תקדם חוק עזר עירוני שיסייע באכיפה וכן תשנה את סיווג הארנונה למפעלים העוסקים בחומרים מסוכנים. בנוסף, יתוגבר המערך של המשטרה הירוקה והיא תפעל על פי תכנית עבודה מוגדרת.

נקבעו דרכי הפעולה למניעת מפגעי האוויר באם המושבות

הבוקר (10.11) ראש העיר רמי גרינברג כינס בלשכתו פגישה רבת משתתפים שבה נדונו דרכי הפעולה האפשריים שהרשות תקדם מול המפעלים המזהמים באזור התעשייה סגולה. בפגישה לקחו חלק גורמי המקצוע הרלוונטיים מטעם הרשות וכן נציגות תושבים משכונת אם המושבות. בהמשך לממצאי דו"ח המומחים שקבע כי המפעלים פלטו במהלך חודש יולי האחרון חומרים מסוכנים לאוויר, עלו בפגישה הבוקר מספר דרכי פעולה מרכזיים.

בין היתר נקבע כי הרשות תפעל לשינוי התב"ע באזורי התעשייה בעיר כדי להרחיק מפעלים מזהמים וכן כדי שלא יקומו בעתיד מפעלים בעלי אופי פעילות מזהם וכן יקודם חוק עזר עירוני אשר יסייע לרשות בביצוע האכיפה כנגד המפעלים. בנוסף, יבוצע שינוי בסיווג הארנונה של המפעלים שבהם מתבצעת פעילות עם חומרים מסוכנים. המטרה בשינוי סיווג הארנונה היא לאפשר לרשות להיערך מול המפגעים מבחינה כלכלית ולאפשר פעולות מנע ובקרה שעלותן גבוהה מאוד. עוד סוכם בפגישה כי המשטרה הירוקה תעבוד על פי תכנית עבודה מוגדרת והיא תתוגבר בהתאם. יש לציין כי לצד דרכי הפעולה, הפגישה כללה סיעור מוחות שבמהלכו עלו מספר רעיונות שיבדקו ע"י גורמי המקצוע.

כזכור, מיד לאחר השלמת עיבוד הממצאים שעלו מן הדו"ח הגולמי, פעל ראש העיר רמי גרינברג כדי להקדים את הדיון שהיה אמור להיערך בדצמבר. בית המשפט המחוזי בלוד נענה לבקשתו של ראש העיר ובדיון שיערך ביום רביעי הקרוב ידונו בין היתר גם ממצאי הדו"ח החדש שחושף כי המפעלים אינם מקיימים כנדרש את רישיון העסק שלהם וכן מפירים את הוראות חוק אוויר נקי.

ראש העיר רמי גרינברג, מסר בתום הפגישה כי "כפי שהבטחתי, אנחנו הופכים כל אבן כדי שמפגעי האוויר בשכונת אם המושבות יפסקו לאלתר. העירייה ואני בראשה, קשובים לציבור וככל שיעלו רעיונות ישימים שנוכל לקדם בנוסף לאלו שכבר נמצאים על השולחן, לא נהסס מלעשות זאת. נושא מפגעי האוויר נמצאים בראש סדר העדיפויות העירוני ואנחנו לא נשקוט עד אשר ימוצו כל דרכי הפעולה כנגד המפעלים והתושבים יזכו לאיכות החיים המגיעה להם."

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
אהרון וינקלר: האיש שמאחורי מהפכת שירותי הרכב בישראל
בעולם הרכב הישראלי, שידע במשך עשורים חוסר שקיפות, מונופולים ומחירים...
חביבת הקהל בתחרות הכתיבה הארצית: יובל וולוך, תלמידת אולפנית אמית ישורון
יובל וולוך, תלמידת כיתה י' באולפנית אמית ישורון פתח תקווה,...
מגיץ בעין ועד קוצר נשימה: כל מה שצריך לדעת על פגיעות בל"ג בעומר
מאת: ד"ר וליד באדיר, מומחה ברפואה פנימית ומנהל מלר"ד (מוקד...
העיר בת-ים מציינת 80 שנים לניצחון על גרמניה הנאצית בטקס זיכרון באנדרטה ללוחם היהודי
בחמישי האחרון (8.5.2025), קיימה עיריית בת-ים טקס לציון 80 שנים...
הרצליה והקליק הווייטנאמי: האם בדרך לברית תיירותית חדשה? שגרירים, עסקאות ושיחות מסקרנות בביתן העיר בתערוכת IMTM
ביתן העיר הרצליה בתערוכת התיירות IMTM הפך למוקד משיכה לנציגי מדינות...
סעיד משהראוי: מהתרסקות כלכלית להצלחה מסחררת – האיש שמגדיר מחדש את עולם טיפוח הרכב בישראל
לסעיד משהראוי, הבעלים והמייסד של מתחם בינו סנטר בחולון היה...
למה כולם מדברים היום על השקעה בנכסים דיגיטליים שונים?
אם יש תחום שבו אנשים משקיעים יותר ויותר בשנים האחרונות,...
השגת מימון מהיר – הדרך הנכונה לצמיחה כלכלית
מהי הלוואה לכל מטרה חוץ בנקאית? בעידן הכלכלי המודרני, יותר ויותר...
אירוע מרגש לזכרה של אסתר פירון ז"ל: עמותת "הגל שלי" מציינת שותפות עמוקה עם בת-ים וקהילת טורונטו
עמותת "הגל שלי" קיימה היום (7.5) אירוע חגיגי ומרגש לציון...
יום הזיכרון בקריית החינוך בן גוריון נס ציונה, לזכרם ולכבודם של הנופלים.
ביום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה, נערך טקס...
דילוג לתוכן